måndag 4 augusti 2014

Etnisk rensning i medieskugga


Just här och nu pågår en folkfördrivning, en etnisk och religiös rensning. Människors hem märks med en symbol som gör dem lätta att hitta. De hotas till livet och ges tre alternativ: konvertera, betala böter eller fly. Många flyr.

Det handlar om de kristnas situation i Irak. En situation det talas väldigt tyst om i Sverige. Kanske beror det på att det är valår och att kristnas rättigheter väcker samma väljarintresse som en hög med blött grus. Kanske på att det har hänt mycket annat i världen som fångat mediernas och därmed politikernas intresse det senaste halvåret.

Den enda svenske partiledare som har lyft frågan om de kristnas situation i Irak är Jimmie Åkesson, som ägnade den en stor del av sitt tal i Sölvesborg. Fredrik Reinfeldt gick i Pridetåget för hbtq-rättigheter, men har inte tyckt att det varit värt att kommentera den etniska rensningen av kristna. Inte ens USA verkar bry sig om vad som händer i det land det bombade, invaderade och lämnade i spillror.

Situationen i Irak är extremt svår för en rad minoriteter - även shabak, mandéer och jezidier. Eftersom landets gränser är ett modernt påhitt finns många berättigade skäl för att klyva Irak i flera delar. Men inget tyder på att en sådan delning kommer gå fredligt till. Det pågår redan ett inbördeskrig.

Det pågår en etnisk rensning av kristna - men världen tiger. Det är lätt att säga "aldrig mer", skriva på fina resolutioner och konventioner och ha cocktailpartyn mot intolerans. Men när det verkligen gäller, när människors liv hotas, är det ack så tyst.

USA bär ett särdeles stort ansvar för vad som nu sker i Irak. Det var USA som tillsammans med Storbritannien och en rad andra länder invaderade Saddam Husseins Irak för drygt tio år sedan. Demokratiska val har hållits sedan dess, ja, men Irak är ett gott exempel på att endast rösträtt och allmänna val inte räcker för att förklara ett land demokratiskt.

Irak är upplösningstillstånd, och just nu flyr kristna för livet. Jag såg ingen stor demonstration med landets partiledare.

16 kommentarer:

Micke sa...


Åkesson gör bara skillnad mellan kristna och muslimer från mellanöstern, Iran och arabstaterna så länge dom inte är här.

Micke sa...

Etnisk resning har pågått i Syrien sedan 2012 som led i Rysslands ansträngningar att behålla sin enda marinbas utanför Ryssland och sin strategiska kontroll Medelhavet.Notan i döda är hitills mellan 100-150 gånger högre än notan i Gaza. Det enda krig som vänstern och höger klarar av att förhålla sig (och då med en mall som inte längre gäller).

Anonym sa...

Vad är det för larv om att Ryssland skulle vara huvudansvariga till den etniska rensningen i Irak och Syrien?
USA bär det största ansvaret för det kaos som har skapats här liksom i Jemen, Libyen och Pakistan. Detsamma gäller i Ukraina där en etnisk rensning av ryssar nu sker.
Målet är att härska genom att söndra.
Som Obama sa i FN: We americans are exceptonell!
USA har 100 militärbaser ute i världen. Ryssland har högst 5.
Civilingenjör Bo Adolfsson

Amnexis sa...

Kraven på särrättigheter och anpassningar från det svenska samhället till islam från den ständigt växande muslimska minoriteten kommer i allt snabbare intervaller. Nu är det paraplyorganisationen Ibn Rushd studieförbund som vill att Malmö kommun tar över arrangemanget för ramadanfirandet och likställer det med julen och dess dekorationer.

I lördags firades slutet på den muslimska fastemånaden i Folkets park i Malmö. “Precis som när kommunen dekorerar kring julfirandet”, säger Andreas Hasslert på Ibn Rushd studieförbund till Sydsvenskan, och menar att kommunen och skattebetalarna framöver ska stå för firandet.

– Det har vuxit konstant. Vi håller på att samtala med kommunens kulturnämnd om framtiden. Vi önskar att Malmö stad tar över id-festen på samma sätt som kommunen arrangerar och dekorerar kring julfirandet, säger Andreas Hasslert.

Underlag för ett sådant övertagande finns menar han, då det finns så många muslimer i Malmö.

Enligt Hasslert ordnar studieförbundet festen för att ingen annan gör det, och han ser det egentligen inte som deras uppgift. Vidare menar han att kommunen inte bara kan säga att Malmö är en stad med 150 olika språk och så vidare, utan måste även visa det – och Malmös styrande, med Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i spetsen, lär inte vilja missa en sådan “möjlighet”.

– Det här är öppet för alla som kommer hit till parken. Och inte bara för muslimer. Det är ett sätt att visa att vi är en naturlig del av det svenska samhället, säger ansiktsmålarkollegan Similla Silverplatz.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/behovs-som-en-motesplats-for-alla-muslimer/

Amnexis sa...Åkesson är helt suverän. Han utmanar pk-etablissemanget gällande islamism, massinvandring, kriminalitet och kvinnofrid. Områden var 7-klövern har fallerat totalt och var speciellt regeringen står helt handfallen när de inte vet vilket arshål de skall slicka för att inte tappa väljare.

Precis som Åkesson säger är SD den enda oppositionen. Det är faktiskt det enda partiet som överhuvudtaget har ett relevant och högaktuellt partiprogram.

7-klövern käbblar om petitesser, sitter och petar i skatter och pappaledigheter. De ser inte skogen för träden. Men inte ens i knåpandet lyckas de få något relevant till stånd utan hopar och ror fram och tillbaka i samma frågor år efter år.

Kära svenskar, Sveriges hopp är i SD. Försök inse det nu. Det är det enda partiet som verkligen är relevant och kan göra Sverige bättre. 7-klövern har redan visat sin okunnighet, totala vilsenhet och vansinniga agenda i val efter val. Varför rösta på samma charlataner och kvacksalvare i val efter val när de bara drar ner Sverige djupare i det stinkande träsket?!

Albert Einstein sade: "Idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat".

Det är dags att rösta SD nu!

Micke sa...


Vad är det för larv om att Ryssland skulle vara huvudansvariga till den etniska rensningen i Irak och Syrien?
--------------------
Jag har inte sagt något om Irak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russia%27s_role_in_the_Syrian_Civil_War


Detsamma gäller i Ukraina där en etnisk rensning av ryssar nu sker.
-------------------------

Aha så om Ryssland invaderar Sverige och behåller Gotland och vi försvarar oss så utgör det etnisk rensning av ryssar?

Tack för hjälpen med det!

Amnexis sa...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2708742/Malaysian-politicians-claim-offensive-disrespectful-Muslims-use-Scottie-dogs-Commonwealth-Games-opening-ceremony.html

Problemen började redan vid Commonwealth-spelens invigningsceremoni den 23 juli. Precis som vid OS-invigningar gick de deltagande ländernas lag in på arenan i ett tåg. Främst i varje nationslag gick en man eller kvinna i traditionell skotsk klädsel, och denna person hade med sig en hund av rasen skotsk terrier eller “skotte” (som ju symboliserar Skottland). Varje hund var försedd med en liten skylt med det aktuella landets namn.

Flera högt uppsatta politiker och ledare för olika muslimska organisationer uppfattade användandet av hundar som respektlöst gentemot muslimer. Inom islam betraktas ju hundar som “orena”. Den upplevda “kränkningen” sågs som extra allvarlig eftersom invigningen av Commonwealth Games skedde samtidigt som den muslimska fastemånaden ramadan pågick.

Mohamad Sabu, vice ordförande för ett av Malaysias islamistiska partier, ska i ett uttalande ha sagt:

- Malaysia och alla andra muslimska länder förtjänar en ursäkt från tävlingens arrangörer. Detta är fruktansvärt respektlöst gentemot Malaysia och gentemot muslimer, särskilt eftersom det skedde under ramadan. Muslimer får inte vidröra hundar, och detta borde arrangörerna ha varit medvetna om. Jag hoppas att denna incident kan lära västländer att i framtiden visa mer respekt.

En annan malaysisk politiker, Dato Ibrahim Bin Ali, beskrev användandet av hundar vid invigningsceremonin som “skamligt” och “provocerande“.

I fredags, inför spelens avslutande helg, inträffade ytterligare en incident som fick lättkränkta muslimer att gå i taket. Personal på BBC i London hade bestämt sig för att arrangera en grillfest med anledning av den pågående idrottstävlingen. Grillfesten skulle hållas utomhus, i anslutning till en byggnad kallad Broadcasting House, och man grillade bland annat en hel gris på spett.

Det visade sig dock att den plats man valt för grillningen låg intill en byggnad där BBC:s arabiskspråkiga redaktion har sina kontor. Många av de anställda på den arabiskspråkiga redaktionen är, föga oväntat, muslimer och en del av dem kände sig “kränkta” av att behöva se en helstekt gris när de tittade ut genom fönstren. En journalist med ursprung i Mellanöstern ska på ett Internet-forum ha lagt upp en bild av den helstekta grisen tillsammans med texten:

- En skräckupplevelse under min lunchpaus på BBC New Broadcasting House.

Den internationellt kände islamkritiske författaren och debattören Robert Spencer brukar på sin blogg Jihad Watch med svart humor skriva att följande princip gäller vid kontakter med muslimer:

- I muslimska länder måste icke-muslimer anpassa sig efter muslimska regler. I icke-muslimska länder måste icke-muslimer anpassa sig efter muslimska regler.

Robert Spencers krassa kommentar har sällan känns mera träffande.

Anonym sa...

Bara att uppmana svenskarna att skaffa hund, helst minst medelstora.

Anonym sa...

Jag tror faktiskt jag läst någon artikel i Svd-blaskan (chockad). Men: såklart är det inte tillåtet i Sverige att kritisera muslimer eller islam, eftersom det är "hets mot folkgrupp".

Dr Pangloss sa...

Omar Omeirat (S) kandiderar till kommunfullmäktige och kallade nyligen israeler för “judesvin” i ett inlägg på Facebook.

– Ibland tar ilskan över och då skriver man saker som man kanske inte tänker på vad det blir för konsekvenser av, säger Omar Omeirat.

Åsa Hååkman Feldt, partiets ordförande i Filipstad, säger sig ta kraftigt avstånd från uttalandet och menar att S nu måste agera på något sätt.

– Jag ångrar ju det jag sade. Det var ju helt fel ordval och det borde inte sägas av någon, säger Omar Omeirat.


"Ibland tar ilskan över" sade Omar.

Dagens understatement.

Jag tittar ibland på TV. I nio fall av tio är det muslimer som skymtar fram i rutan heligt förbannade på allt och alla i sin omgivning, öppet aggressiva, eller "kränkta" av att andra inte uppför sig som muslimer.

Och några beslutar sig till och med för att åka ner till Syrien och köra lite privat jihad med en kalashnikov i näven.

"Ibland tar ilskan över."

Amnexis sa...

Die Mosul (dö Mosul). Detta hatiska budskap sprejades på fem ställen på Bollnäs kyrka i helgen.

– Mosul är en stad i norra Irak där det är starka motsättningar mellan kristna och muslimer, berättar Rolf Forslin, diakon i Bollnäs-Rengsjö församling.

– De kristna fick tre val: Lämna Mosul, betala kristenavgift, eller konvertera till islam. Annars blir de avrättade, berättade en av alla kristna på flykt, för Sveriges radio i slutet av juli.

http://www.helahalsingland.se/halsingland/bollnas/hatiskt-klotter-pa-kyrkan

Micke sa...

Dina lågpannanade nazivänner regaear på Isis genom att klottra på kyrkor?

Amnexis sa...

Micke:

Det brukar bli sådär några kilometer kring flyktingförläggningar. Men alla vet att dom efter ett par veckor har arbete och familj och hela släkten att ta hand om. (ironi) Då har dom inte längre tid att vandalisera i landet som tog emot och tog hand om dom, detta förskräckliga land av otrogna hundar.

Nazis är ju kristna enligt dig så varför skulle de klottra på kyrkor? Detta är väl samma lirare som klottrar felvända rosa och babyblå svastikor antar jag...

IS(IS) massakrer fortsätter:

http://www.liveleak.com/view?i=00c_1406413136

Amnexis sa...

Micke:

Nazister? Brukar inte de spreja felvända hakkors i ros och babyblå...

Nä, snarare brukar det bli såhär några kilometer kring flyktingförläggningar. Men alla vet att dom efter ett par veckor har arbete och familj och hela släkten att ta hand om. Då har dom inte längre tid att vandalisera i landet som tog emot och tog hand om dom, detta förskräckliga land av otrogna hundar. (ironi)

Amnexis sa...

Ursäkta för dubbelposten, blev felmeddelande 502 när jag postade den första så jag trodde inte den kom fram... Du kan radera den senare Hans.

Hans Li Engnell sa...

Blogger har muppat sig hela eftermiddagen. Det är därför det har dröjt innan kommentarerna publicerats.