söndag 1 juni 2014

Miljöfeminizterna

"Feminism ska vara utgångspunkt för all politik."
Språkröret Gustav Fridolin skräder inte orden på Miljöpartiets partistämma. MP har blivit feministiskt på riktigt. Vad betyder det i praktiken?

Det betyder att MP framöver har närmat sig extremisterna i Feministiskt initiativ. Det betyder att en röst på MP definitivt kommer att vara en röst på kvotering och genusförskola. Men det betyder också att all miljöpartistisk politik ska processas genom den feministiska kvarnen för att komma ut som godkänd på andra sidan. MP har anammat Fi:s "en analys för allt"-modell.

"Vi kommer aldrig acceptera att en av tre unga tjejer mår psykiskt dåligt, att bara en av hundra våldtäkter leder till fällande dom och att lönegapet mellan kvinnor och män fortfarande är så stort", hävdar Grön Ungdoms språkrör Lorentz Tovatt.

Förutom att det är en uppenbar lögn att bara en av hundra våldtäkter leder till fällande dom, är uttalandet ganska typiskt för dagens feminister. Det åskådliggör det jag hävdat på denna blogg under lång tid - feminism handlar om att prioritera det ena könet framför det andra. Feminism handlar inte om jämställdhet mellan könen utan om bättre villkor för tjejer och kvinnor.

Ett annat exempel från MP:s nya systerparti: Nästan alla som dör på arbetet är män. Vad vill Fi göra åt det? Jo, förbättra arbetsvillkoren - för kvinnor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte miljöpartiet här ses som en reaktionär rörelse som tar feminismen tillbaka till sina kulturella rötter?

http://nyliberal.tripod.com/index-9.html
http://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/1800-talet-och-nationalismen-i-sverige-del-3-naturromantik-och-hembygdsromantik

Frikyrklig puritanism och feminism är ju oupplösligt förenade; det är därför det idag inte heller finns någon väsentlig skillnad mellan socialkonservativa och radikalfeminister när det gäller piedestalisering av kvinnor och att trycka ner män. Feminism är lika puritansk med sina yttranderegler, elastiska definitioner av "olämpligt uppträdande" och "våldtäkt" som socialkonservatism är med sin sexuella stringens.

Micke sa...

Liberalnazisterna................