måndag 16 juni 2014

Flykten från de lättkränktas land


Det är befriande, ja helt nödvändigt, att lämna Sverige emellanåt för att få andas lite luft i ett friare klimat.

På utlandsvistelser slås jag ofta av hur okomplicerat mycket är när det kommer till alkohol, droger och sex. Tänk att det finns länder där det faktiskt går att sälja sprit, choklad och frukt i samma butik utan att samhället kollapsar eller rännstenen fylls av alkoholister. Tänk att det faktiskt går utmärkt att ha stripp- och sexklubbar och samtidigt respektera kvinnors rättigheter.

Oavsett om jag besöker Berlin eller Prag eller någon annan väst- eller östeuropeisk stad av dignitet, framstår Stockholm som en snobbig och väldigt homogen stad. Den svenska nymoralismen har huvudstaden, och självfallet även resten av Sverige, i ett järngrepp. Det gör att allt är väldigt städat, för att inte säga rensat, på sådant som anses omoraliskt och kan väcka anstöt hos de lättkränkta. Följden blir sterila och tillrättalagda miljöer.

Det är därför otänkbart att Stockholm skulle vara platsen för ett sexleksaksmuseum av det slag som finns i Prag. På museet görs en tillbakablick på sexhjälpmedlens historia. Det är uppenbart att människan under väldigt lång tid har haft god fantasi när det kommer till att tillvarata sina lustar.

En pornografisk film från 1925 visas i en liten salong. Jag kan kort konstatera att porren har blivit bättre sedan dess. Men också att filmen nog aldrig hade fått visas på ett svenskt museum. I alla fall inte utan protester.

Ibland är Sverige bara så förfärligt efterblivet. Men resten av världen ligger lyckligtvis bara en flygplats bort.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Sexmuseet där i Prag är väl värt ett besök. Inte så där himla mycket på de tre våningarna, men himla intressanta saker. I övrigt kan man konstatera att det går, förutom lättillgängligheten, att köpa ett mycket, ett oändligt mycket större utbud av alkohol än på usla systembolaget och i Prag finns det otaliga pubar som gör sin egen öl där man kan köpa en stor stark för 15-20kr medan man tittar ut på porrklubben mittemot och känner cigarettröken ligger tät kring sig. Fråga mig varför jag aldrig kommer flytta tillbaka till socialistiska skitlandet Sverige...

Amnexis sa...

Under tiden Hans njuter av friheten så händer här hemma:

Metro berättar återigen okritiskt om "framgånssagan" FI, på löpet så klart...

Fullt med manginas i kommentarsfälten som dillar om svenskens(! - ingen exotisk sådan) våldtäktskultur pga studentflak-bilden... Svenska män ska känna skuld och åter skuld.

Är vi inte hemska rasister så sprider vi våldtäktskultur. Bäst att även svenska tjejer tar på sig slöjan + att vi importerar lite rediga män från MENA som vet hur man behandlar en kvinna.

http://www.liveleak.com/view?i=397_1376586404

Detta är feminism i dagens skämtland Sverige.

Jag skulle stannat kvar i Prag om jag haft möjlighet, för gott..

Anonym sa...

Reagerar på denna formulering:

" Den svenska nymoralismen har huvudstaden, och självfallet även resten av Sverige, i ett järngrepp. "

Vaddå självfallet?

Om det regnar i centralbyråkraternas huvudort bär man paraply i resten av riket?

Kommer inte du själv från Jämtland som aldrig varit särskilt puritanskt?

Varför måste resten av imperiet från Polcirkeln till Öresund pådyvlas en moralistisk lagstiftning anpassad efter mälardalska frikyrko- och nykterhetstraditioner?

Borde inte en jämtländsk libertarian sukta efter secession och att återupprätta den medeltida libertarianska republiken?

http://www.mises.se/amne/vendettornas-och-hedermordens-samhalle/page/2/#post-24515

Anonym sa...

@ Amnexis

Alltid lika fascinerande att se debattörer som samtidigt förespråkar nationalistisk isolationism OCH klagar över ofriheten i skämtlandet Sverige.

Det är som när sverigedemokrater säger att de tänker flytta till utlandet, för att det finns så mycket invandrare här.

Anonym sa...

Du har helt klart flera poänger. (1) alkohol, droger och sex är helt naturligt för människan och således borde staten främja att dess medborgare får ta del av dem. (2) Att "Det gör att allt är väldigt städat, för att inte säga rensat, på sådant som anses omoraliskt och kan väcka anstöt hos de lättkränkta. Följden blir sterila och tillrättalagda miljöer", är ett socialistiskt projekt som älskar åsiktskonformism och stöter ut dissidenten eller avvikaren.

Allt som allt kan F! och feminismen bara förstöra ännu mer. Kanske är det de förstörande elementen som vi ska koncentrera oss på eftersom ett riktigt liberalt, frihetligt, nationalkonservativt, jämställdistiskt parti finns inte att välja.

SD är det enda partiet som har ett förnuftigt förhållande till jämställdhet samt integration & migration, därför går min röst till dem i valet 2014. Sedan kan det partiet formas mycket framöver. Jag tror inte Jimmie Åkesson är den som skulle neka en gratistitt på porrfilm i Stockholm med Ekeroth, och inte heller tror jag att han skulle säga nej till fler ölkrogar. Varför skulle Jimmie Åkesson annars anställa stureplanstjejen Alexandra Brunell? Han vet med andra ord hur man festar...(http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article12660633.ab)

Och visst vore det rätt najs med en och annan strippklubb, schyssta p-rullar i ett museum i Stockholm, lite gräs och kanske en lina kokain emellanåt för nöjes skull. Hoppas på lite mer av dem i framtiden ;-)

// Magne

Anonym sa...

Tänkvärt om sambanden:

https://www.flashback.org/sp43064995

Chris Arnold sa...

Man kan stanna kver i Prag för gott, men varför bestämma att det är för gott? 6 år nu och jag och familjen trivs bara bättre och bättre. Lägre skattetryck och ingen bostadsbrist, lite skillnad från stockholm...

Anonym sa...

@ Magne

Är det egentligen överraskande för någon att ett "liberalt, frihetligt, nationalkonservativt, jämställdistiskt parti finns inte att välja"?

http://www.historisktidskrift.se/fulltext/2002-3/pdf/HT_2002-3_445-464_dahlqvist.pdf

Ungefär som att beklaga sig över avsaknaden av ett demokratiskt nazistiskt parti.

Och självklart kommer SD vilka definierar sig själva som konservativa i sociala frågor och hyllar den repressiva skötsamhetsideologin med rötter i nykterhetsrörelsen som blev hörnsten för folkhemsstaten, att erbjuda medborgarna skattesubventionerad porr, prostitution och kokain.

Vem kan tro något annat?

Anonym sa...

Iövrigt intressant att sverigedemokrater tycks förutsätta att andra genom statens våldsapparat ska tvingas betala för deras hobby.

Om det inte är förbjudet i Volkhemmet, så är det obligatoriskt.

Amnexis sa...

anonyma ufot:

Jag förespråkar ingen isolationism, inte SD heller. De förespråkar en minskad invandring från utomeuropeiska länder, då det mest kommer analfabeter som går direkt till bidrag därifrån...

Du är något av en expert på att uttrycka åsikter som SD INTE har, för att sedan klistra dem på oss som sympatiserar med SD. Kommer du ihåg vad du brukade säga till micketrollet då han betedde sig som du gör nu? Jo, HALMGUBBE och AUNT SALLY m.m...

Att Sverigedemokrater ibland säger att de vill flytta härifrån är in te konstigt, då de hela tiden kritiserar den oansvariga MIGRATIONSPOLITIKEN och den tillhörande INTEGRATIONSPOLITIKEN.
Det är den man vill flytta ifrån, inte från invandrare i första hand, även om jag inte tror så många Sverigedemokrater kommer att flytta till Sauduarabien iofs, så finns det ju många västerländska demokratier där förfallet inte tillåts fortgå som i Sverige.

Amnexis sa...

anonyma ufot 14:25:

Vilken hobby syftar du på? Hobbyn att vilja minska statens kostnader så att mer pengar blir över till de som tjänat in pengarna?

"Om det inte är förbjudet i Volkhemmet, så är det obligatoriskt."

- Detta är ju bara din rädsla som talar. Inte Sds partprogram. Ungefär som signaturen "smen" hos HAX, som trodde att man inte skulle få gå på stan i ovårdad frisyr i SDs Sverige... says it all. Ogrundade rädslor. SD-fobi kanske? ;)

----------------------

Ja, Magne, jag gillar också gräs ibland, och t.o.m. kanske en lite lina om det är extra festligheter på g..

Har hört att det rör på sig inom SDU angående cannabispolitiken iaf. Så jag tror inte SD kommer vara värre än de som styrt på senare tid i Sverige. Kommer att vara ungefär som nu.

SD kan inte blunda för forskningsresultaten kring cannabis i all framtid. Skulle jag rösta enbart efter cannabisfrågor skulle det ju bli V eller MP - vilket får anses uteslutet av viktigare skäl. Jag hoppas SD kommer att gå att påverka i denna fråga. Annars får vi ta itu med det när SD är färdiga med att få bukt med den oansvariga migrationspolitiken.

SD har ju också den kvalitén att de ser den förljugna politik som råder i migrationsområdet. Inte så långt steg att därifrån se de lögner som upprätthåller narkotikapolitiken, det är i stort sett exakt samma mekanismer som tillåter ljugandet att fortsätta där - politiker vill inte se problemet och ljuger o mörkar ivrigt påhejade av stora delar av massmedia. Debatten tar sig aldrig riktigt utan det pyr lite under mattan sen så är det tillbaka till den gamla politiken, som inte fungerar. Och så börjar det om...

SD är en frisk och obeprövad fläkt. Bara det att så många hatar dem så ogenerat är lockelse nog för mig egentligen. Även om de har faktiska kvalitéer också.

Anonym sa...

Till alla som attackerar den andre så fort den tar parti för SD: hört talas om att man inte behöver dela partiets mening i alla frågor? Jag tror knappast den som röstat på Moderaterna samtycker till allt i deras partiprogram. Och så är det för en Sverigedemokrat också. Vi samtycker inte i alla frågor, men vi har kommit till insikten att denna migrationspolitik är inte ett steg i rätt riktning. Sedan får ni andra som vill kommentera SD gärna förklara för oss SD:are varför svensk migrationspolitik är rationell.

@ Amnexis

Visst är droger bra för människan om de nyttjas i rätt syften. Droger för upplevelser. Droger för tankeverksamhet. Droger för avslappning. Rekreation helt enkelt. Eller en rolig stund i en vuxens människas liv.

SD har kapacitet att släppa folkhemstanken och röra sig mot ett liberalt och frihetligt perspektiv. De kan t.ex. snegla på Geert Wilders Party For Freedom i Holland, där några programpunkter är (http://en.wikipedia.org/wiki/Party_for_Freedom#Party_platform):

Limitation of coffee shops within a radius of no less than 1 kilometer from schools (p. 11)

Prohibition of Islamic and kosher slaughter (p. 55) (However Wilders has stated that opposition to kosher slaughter was not part of his party’s agenda and that support for the ban had been withdrawn)[72]

Shutting down of Islamic schools entirely (p. 15)

Ban on Islamic "gender apartheid" (p. 15)

Repeal of anti-smoking legislation in bars (p. 39)

Withdrawal from the European Union

No more flight tax or CO2-tax

No more tax money to "(political) left" organizations

Ban on headscarves in any public function

Stop all support and "propaganda" for Palestine and Palestinians

Support "African-Dutch" since it is Dutch heritage

Choosing to defend the essential elements of Dutch culture: freedom of the LGBT community, as well as assured equality of men and women which Islam may challenge (p. 33)

Låsningen för folk är att SD har folkhemstanken, som jag anser är förlegad. Nutiden växer snabbt och vi måste inse att folkhemmet inte är nutida, utan en kulturkonservativ och frihetlig inriktning, där framför allt skatter och stat minskas. Folkhemstanken i korthet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Folkhemmet):

"Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, plundrare och plundrade."

En anledning till att migrationen och integrationen är förjävlig är för att svensken har avsatt sig ansvar för den. Svensken tror att det är som på 1970- och 1990-talen då staten kan ordna det. Men det är inte möjligt. Staten fortsätter destruktiviteten men det förstår som sagt inte svensken eftersom den är van att staten tar hand om huset. Inte bra!

// Magne

Anonym sa...

Ändring i sista meningen: "En anledning till att migrationen och integrationen är förjävlig är för att svensken har avsatt sig ansvar för den." Ska vara "En anledning till att migrationen och integrationen är förjävlig är för att svensken har avsagt sig ansvar för den". Alltså "svensken har avsagt sitt ansvar för migrations- & integrationspolitik, inte avsatt sig ansvar för den.

// Magne

Hans Li Engnell sa...

"Kommer inte du själv från Jämtland som aldrig varit särskilt puritanskt?"

Jämtland är inte ett dugg bättre än Stockholm.

http://www.op.se/jamtland/are/dragan-bratic-stanger-strippklubben-i-morsil-1