torsdag 26 juni 2014

Sveriges (feministiska) Radio


Att journalister i public service, och i andra medier också för den delen, älskar feminismen är ingen nyhet.

P1 gillar feminismen så mycket att kanalen låter två företrädare för Feministiskt initiativ diskutera tvångsdelad föräldraförsäkring. Mer uppmärksamhet till Fi, alltså.

Ingen är väl särskilt förvånad. Men om detta är en försmak på hur valrörelsen kommer att se ut, har vi några tunga månader framför oss.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men är det inte rätt logiskt med tanke på att feministerna egentligen bara är puritantanter och det de vill göra är helt i linje med folkhemmets skötsamhetsideologi - vägen till ett bättre samhälle måste systematiskt planeras och kontrolleras?

Amnexis sa...

Propagandaministeriet har ju bestämt sig för att FI ska in i riksdagen så så kommer det att bli.

Jag tror tyvärr det kommer att bli så illa. Sverige fortsätter att sugas ned i den vänsterfeministiska malströmmen och inga liberaler verkar protestera. Förutom Hans och några till som hänger här då...

Kollade på SVT-dokumentären om Hitler igår, demoniseringen av SDare i Sverige 2014 följer exakt samma mönster som de oppositionella i 30-talets Tyskland fick utstå.

Snart blir vi satta i omskolningsläger gott folk, just wait for it...

Anonym sa...

Obligatoriskt att se - Feminist Hitler Reacts to MGTOW: http://www.youtube.com/watch?v=9g7PLTTcFm0.

// Magne

Hans Li Engnell sa...

Inskolningslägret börjar redan i förskolan med genuspedagogik.

Råkar någon avvika från den rätta vägen längs livets resa, får den väl omskolas i vuxen ålder.

http://youtu.be/fuGGZE1bgL8?t=3m57s

Anonym sa...

Jag skulle vilja göra lägga till feminismen till den vite mannens skuld, där feminismen, andra världskriget (och till viss del första världskriget) och kolonisationen egentligen är samma kaka. Alla syftar de till att beklaga män, och det vita män i Västerlandet. Det finns ingen tillstymmelse att ens försöka belysa islams syn på kvinnor eller försöka göra en nyanserad analys. Och könsstympning försöker man nu inte ens belysa, allt det är kulturrasism.

Låt mig få introducera uttrycket "andromasochism", dvs män som är masochister mot det kön de tillhör. (Finns också etnomasochister, dvs sådana som pga andra världskriget och kolonisationen plågar sig själva för vad de anser är en kollektiv skuld som alla med europeiskt ursprung bär på.) I nutid är det vanligt att andromasochisten ofta är etnomasochist, eftersom de båda har gemensam historia.

Det finns mycket i denna röra att försöka belysa. Och jag hoppas ni finner detta som ett intressant tillskott till debatten.

// Magne

Anonym sa...

> Klassisk analys av Gudrun Schyman.

Hur då? Jag förväntar mig snarare att en kommunist skall komma fram till att varken människor, varor, tjänster eller kapital skall få röra sig fritt.

Amnexis sa...

Anonym 17:05:

Klassisk i det här sammanhanget utläser jag som klassiskt idiotiskt uttalande av Schyman, det är alltså idiotin som är klassisk Schyman inte den direkta innebörden i det hon sa.

Amnexis sa...

I gårdagens P1 Morgon fick F! breda ut sig som de vore ett riksdagsparti. Ett anmärkningsvärt inslag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5898867

Hans Li Engnell sa...

Ja, det är ju det inslaget bloggposten handlar om. :-)

Amnexis sa...

Hans:

Ojdå, vilken blunder! Jag som trodde jag hittat ytterligare ett inslag. Ursäkta, är lite trött idag...

Anonym sa...

@ 27 juni 2014 17:05 och Amnexis

Ni har självklart båda rätt. Idiotin och kommunismen är två saker som konvergerar i Schymans retorik.

// Magne