onsdag 25 juni 2014

Om att sätta rubriker...


Det är semestertider. De som inte redan har gått på sin semester sitter just nu och längtar. Men alla har det inte lika bra, får vi veta av sanningsorganet DN.

DN blåser på med rubriken "Var tredje har inte råd med semester". Det låter ju inte alls bra. Jobbar alltså dessa människor året om utan att vara lediga?

Nej, så förhåller det sig givetvis inte. Det artikeln berättar är att var tredje lågutbildad kvinna uppger att hon inte har råd att åka bort på semestern. Inga Thailandsresor eller påkostade utflykter runt Sverige, alltså.

Är det en mänsklig rättighet att ha råd att åka utomlands? Nej. Är det en rättighet att inte vara hemma under sin semester? Nej.

Man anpassar munnen efter matsäcken och håller sig hemma om man inte har pengar att resa. Det borde inte vara så anmärkningsvärt att det förtjänar en nyhet i landets största morgontidning.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu provocerar du väl alla folkhemsvurmarna i SD som hänger på din blogg Hans? ;-)

http://lurikblogg.wordpress.com/2013/01/21/tanter-pa-vift-folkhemmets-husmodrarsemester/

Amnexis sa...

Aononyma ufot 12:28:

Jag blev inte ett dugg provocerad av Hans artikel. Har man inte råd med semester så stanna hemma. Eller jobba hårdare, plugga och skaffa dig en utbildning så du kan lyfta en högre lön. Superenkelt! Eller skulle jag vilja betala den åt dig menar du? Då får du nog bli lite trevligare i tonen lilla vän...

Vad har semesterresa till Thailand att göra med folkhemmet? Jag vurmar iofs folkhemmet aningen mindre än den gemene SDaren också... Jag röstar helt enkelt inte på SD pga någon typ av folkhemsidé. Det finns viktigare frågor för Sverige att ta itu med.

Men så här blir det ju när anonym (som vanligt) argumenterar efter information han fått ifrån Aftonbladet och Expressen...

Johan sa...

Artikeln säger inget om vilka prioriteringar de som "inte har råd" med semester gör i sin ekonomi. Kan det tänkas att i varje fall några av de som "inte har råd" med semester istället har råd att röka? Fyra paket cigaretter i veckan blir ca 200 kr och det motsvarar 10.000 kr om året. Det får man en rätt trevlig resa för! :)

Hans Li Engnell sa...

Johan:

Ja, och det påminner mig lite om den infantila barnfattigdomsdebatten. Föräldrar som rökte men inte sade sig ha råd med pengar till en skolutflykt för barnen.

Micke sa...

Det har alltid varit så att alla inte har haft råd att åka på semester och den konservativa höger ni tillhör har alltid spottat på dom som haft mage att säga det högt.

Anonym sa...

Om många som säger sig inte ha råd att åka på semester slutade röka, kröka och köpa svindyr färdigmat så skulle de förmodligen ha råd till en bortasemester.

Amnexis sa...

Det har alltid varit så att alla inte har haft råd att åka på semester och den vålds-apologetiska vänstern Micke tillhör har alltid spottat på dom som haft mage att säga till dem att hushålla med pengarna eller skaffa en utbildning och/eller ett bättre betalt jobb..

I byggbranschen är det supervanligt med dessa dyra färdigmatslådor och lunchande på restaurang (o ibland en öl på det), fatta hur mycket pengar det kostar jämfört med att laga mat hemma och ta med sig!? Sen är det ju iiiingen lågavlönad personal som inte ska röka som en bortsbindare hela tiden... Kolla in personalens rökutrymme utanför nästa äldreboende ni går förbi.