söndag 1 september 2013

I väntan på angreppet

USA kan slå till mot Syrien "när som helst", lovade Barack Obama i sin framträdande i går. Men först vill han ha stöd av kongressen, vilket innebär att det inte blir något angrepp före den 9 september. Bashar al-Assad har således gott om tid att förbereda sig.

Mycket tyder ändå på att det blir ett mindre angrepp någon gång i september. Vilket kan få konsekvenser som i dag inte går att överblicka eftersom Ryssland aktivt stöder den syriska regimen. Ett smärre angrepp är inte heller vad rebellerna önskar.

I väntan på angreppet har FBI redan börjat rikta blicken mot de syrier som bor i USA, av rädsla för attacker. Livet för dessa människor riskerar alltså att bli sämre när den amerikanska polis- och övervakningsstaten trummar igång sitt maskineri.

Stormakter bär onekligen sin egen logik...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så då är det bättre att folk dör pga diverse vidrigheter i Syrien just nu än att USA går in militärt.Ja det var ju också en konstig logik.

Pelle

Hans Li Engnell sa...

Dör inte folk av diverse vidrigheter även i Nordkorea? Och i en rad afrikanska stater? Vill du att USA går in militärt där också?