tisdag 3 september 2013

Demonstrera mot Obama!


I morgon kommer Barack Obama till Sverige. Jag noterar ett större intresse i liberala kretsar att protestera nu än när George W Bush kom till Göteborg 2001. Då hade i och för sig Bush ännu inte hunnit ställa till med så mycket.

Delar av Stockholm kommer att spärras av under vistelsen. Säkerhetsarrangemangen gränsar till det parodiska. Men en rad demonstrationer mot bland annat USA:s massövervakning kommer att hållas som planerat.

Medborgarplatsen demonstrerar Fjärde septembernätverket från kl 17. Förutom en rad vänsterorganisationer finns även företrädare för Piratpartiet på plats.

Dag Hammarskjölds väg 14, nära den amerikanska ambassaden, demonstrerar ett antal fria liberaler från bland annat Liberala partiet.

Själv kommer jag delta i den demonstration som jag hinner fram till efter ett synnerligen dåligt tajmat tandläkarbesök. Troligtvis den på Medborgarplatsen.

Neokonservativa SvD:s Per Gudmundson gör sig lustig över det faktum att Piratpartiet och Ung pirat deltat i en demonstration tillsammans med en rad vänsterorganisationer (hur han får in Kina i bilden är mer oklart). Vi kan samtidigt notera att Gudmundson inte har någonting att säga i själva sakfrågan, det vill säga om huruvida USA har rätt eller ska ha rätt att bugga FN-skrapan, tjuvläsa presidenters epost och övervaka alla uppkopplade människor i hela världen. Kanske har han, likt Carl Bildt, inte fått någon sådan information?

Läs även:
Opassande

3 kommentarer:

Anonym sa...

Naturligtvis ska du demonstrera ihop med dom andra anarkisterna och kommunisterna, Hans.
För väl att Piratpartiet och allsköns libertarianer äntligen avslöjar vilka rörelser dom helst bildar enhetsfronter med.

Hans Li Engnell sa...

Och andra demonstrerar inte alls. Det säger nog mer om den personen.

Anonym sa...

Jag önskar att jag kunde.

När det sen gäller PP:s samordnade aktion med diverse socialister så håller jag faktiskt med Gudmundsson. Jag vill inte att min frihetliga röst ska associeras med diverse auktoritära, kollektivistiska flummare. Men bättre en socialist som demonstrerar än en ledarskribent som tiger still mot bättre vetande, kanske.