söndag 8 september 2013

Årets dummaste förslag

För somliga är innehållet i EU:s politik mindre viktigt än att unionen fortsätter att svälja nya stater.

Två borgerliga Europaparlamentskandidater (folkpartist och moderat) skriver tillsammans med generalsekreteraren för Svensk Israel-information att Israel på sikt borde bli medlem i EU.

Tanken är absurd. Israel utpekas ofta av borgerliga som ljuset i Mellanösterns mörker, och visserligen är landet en demokrati. Men Israel är inte en vanlig stat. Det är en ultrareligiös krigarstat som bombar civila urskillningslöst med fosfor, ockuperar mark, beslagtar privat egendom och ägnar sig åt en långsam folkfördrivning.

Givet Israel upprepade brott mot internationell rätt är det svårt att se hur det ens skulle kunna komma till några seriösa förhandlingar. Vilken värdegrund menar artikelförfattarna att Israel delar med EU:s medlemsstater?

Att EU sägs vara vår tids stora fredsprojekt förklarar kanske lite närmare vart artikelförfattarna vill komma. Om Israel bara blir medlemmar i EU, kommer freden till Mellanöstern. Nästa steg borde väl bli att införa euron.

Här praktiseras lite gemensam värdegrund.

12 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Jag råkade läsa vad du fick ihop och den första punkten i ett ev. samarbete vore att förbjuda svenska massmedia att ljuga så infernaliskt om Israel.

Israel är betydligt mindre "ultrareligiöst" än alla dess grannar, har du inte sett hur de religiösa gråter strida tårar under den nya regeringen om mindre stöd till de religiösa skolorna - men ökat stöd till avancerade tekniska skolor för religiösa?

Hamas har tre gånger sänt granater med fosfor in i Israel, inte mitt fel att det inte står i svenska media men testa Googles. Israels bruk av vit fosfor för upplysning och rökläggning i Gaza har helt och hållet godkänts av Röda Korset.

De ockuperar vems mark? Aldrig hört talas om att Arafat fick Nobelpris på att skriva under att han kontrollerar area A, B och Israel area C? Men det är temporärt, han eller Abbas har aldrig ägt en kvadratmeter, bara lånat. Löftet han gav var att totalt stoppa hatproganda och terror för att få kontrollen, Israel har väntat i 20 år och börjar tröttna.

Vilketn långsam folkfördrivning? Area C har alltid varit nåstan arabtomt, storleksordningen 50.000 - 95% bor i A, B och det blandar inte Israel sig i, mer än att de har lovat utöva säkerhetskontroll där också, i Oslo.

De har dubbel rätt, San Remobeslutet för snart 100 år sen är fortfarande internationell giltig lag.

Däremot tror jag inte Israel blir lurad in i EU, det är inte alla som har Euros, har du tänkt på att de har enorma gasfält att sälja från, att de har i stort sett lika mycket olja som Saudiarabien när de har klart sin metod att pumpa upp det efter uppvärmning av skiffern. EU har nu mycket osäkra olje- och energileverantörer förutom Norge.

Jag rekommenderar dej att läsa på lite.
.

Anonym sa...

Israel är en apartheidstat som borde bojkottas.

Anonym sa...

Självfallet har Israel många tvivelaktigheter men Turkiet då? Liksom Ungern och Tjeckien? Kurderna, romerna och de andra då?

Varför alltid hetsa mot just Israel!?

USA då?

Sydafrika? Med Masslakt på vita under hotten totten blä delälea.

Sahara under Marocko?

Nej, glöm allt det där. Det är naturligtvis bara Israel dvs vi judar som är monstrens monster osv.

Mvh Samuel EltzerHans Li Engnell sa...

Har jag skrivit att det BARA är Israel som begår brott mot mänskliga rättigheter? Att jag kritiserar Israel i just denna bloggpost beror på att den handlar om ett framtida israeliskt EU-medlemskap. Och för att bli medlem måste man uppfylla vissa kriterier för mänskliga rättigheter.

Anonym sa...

Det blir inte bra när amn som du låter ett blint hat mot den judiska staten, utan kunskap, styra en bloggpost.

Israel är en demokrati med fria val och demokratiska rättigheter för alla medborgare oavsett etnicitet och religiös tillhörighet.
De ultraortodoxa styr inte landets in och utrikespolitik.
Israels existen har sedan tillblivilsen 1948 kontinuerligt hotats av arabdiktaturer och terrorister-därav behovet av en stark krigsmakt.

Vit fosfor används för att dölja trupprörelser.

Folkmängden i Gaza, Judea och Samaria har successivt ökat ofantligt sedan 1948 så pratet om folkfördrivning är rent nonsens.
De enda som minskar i antal är de kristna, precis som i resten av arabvärlden och Israel är det enda land i mellanöstern där dessa ökar.

Gör om och gör rätt, Hans.

Den mark som Israel erövrat i försvarskrig är omstridd och inget annat eftersom araberna sa nej till en egen stat i området 1948

Amnexis sa...

Samuel Eltzer:

Enligt signaturen Matte som skriver hos HAX är muslimerna de nya judarna så du behöver nog inte oroa dig.

Muslimerna i Malmö skulle aldrig få för sig att trakassera judar eller andra olik-tänkande t.ex...

Att islam betyder underkastelse och ideologiskt har sin närmsta släkting i nazismen är inget man dryftar i det kvävande politiskt korrekta Svedala. Att islamister halshugger "otrogna" i Syrien om de inte konverterar till islam hörs inte ett knyst. Då måste man läsa AP eller annan utländsk media där den kvävande självcensuren ej nåt än...

Islamism OCH nazism bör förbjudas då det är våldsförhärligande ideologier förklädda till religioner (Heinrich Himmler var anhängare av det ockulta och ägnade mycket tid åt att få nazismen att bli som en religion med ceremonier och liknande).

Hans Li Engnell sa...

Anonym 10:12: Att du kan hitta "blint hat" i den här bloggposten säger både mycket om dig men också om det helt omöjliga debattklimat som råder, ett klimat som sätter likhetstecken mellan kritik och hat och likställer all kritik mot staten Israel med antisemitism.

Israel har utvecklats till en stat som förtrycker och fördriver palestinier i syfte att försvara det judiska folket. Det finns naturligtvis skäl till den israeliska statens beteende - den ÄR utsatt. Men den israeliska armén tillgriper oproportionerligt mycket våld som drabbar civila. Det ska den kritiseras för.

Anonym sa...

". Men Israel är inte en vanlig stat. Det är en ultrareligiös krigarstat som bombar civila urskillningslöst med fosfor, ockuperar mark, beslagtar privat egendom och ägnar sig åt en långsam folkfördrivning." Som du skrev är islamistisk retorik och uttryck för ett blint hat.

Det finns f.ö. Inga s.k. Palestinier, bara en mix av araber från hela arabvärlden . Ursprungsbefolkningen på Västbanken är judarna som haft en kontinuerlig närvaro där i över 3000 år.
Gå och läs på Hans och läs inte bara islamiska förbundets och Vänsterpartiets pamfletter.

Hans Li Engnell sa...

Jag hatar varken Israel eller israeler. Det är ett problem att många inte förmår se skillnad på hat och kritik.

Anonym sa...

Turkiet vill ochså in i EU men får kritik bla för sin behandling av kurder och kristna. Då borde man väl även få kritisera Israel för vad de gör mot palestinerna och grannländerna? Tillskillnad mot Israel har Turkiet aldrig eftersträvat att maximalt utvidga sitt territorium, i vart fall inte under modern tid.

/Marsianen

Amnexis sa...

"Det är ett problem att många inte förmår se skillnad på hat och kritik."

- Bang on target Hans!

Micke sa...


3 procent av alla judar i världen var bosatta i nuvarande Israel i början på 1900 talet.

Jag hoppas för alla fascisters skull att samma omstrukturering av befolkningen sker i Sverige så att begåvningsreserven slutar använda Israel som verktyg för att sprida sitt hat mot muslimer.