onsdag 4 september 2013

Demonstrationen mot Obama

Nedstänkt men synnerligen välbehandlad tog jag mig från Folktandvården till demonstrationen mot Barack Obama på Medborgarplatsen.

På plats fanns allsköns oknytt med hjärtat till vänster om Fidel Castro, och även en bisarr grupp som stod i sin egen värld och skanderade för respektive emot Bashar al-Assads mördarregim.

Enda orsaken att besöka demonstrationen var Piratpartiets närvaro. Jag tror att det är bra för PP att synas, även om det är i delvis tveksamt sällskap. Dessvärre hade partiet ingen talare på Medborgarplatsen, vilket gjorde att demonstrationen fick en ännu tydligare vänsterprägel.

I frågor som rör krigspolitik, Guantánamo och övervakning går det att finna en enighet bland grupper som nästan inte håller med varandra i någonting annat. Det finns all anledning för politiska krafter av olika färg att samlas lite oftare.Vissa demonstrerade även för Bashar al-Assad. Påtagligt ofräscht.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det finns självklara skäl till att libertarianer och PP knyter närmare kontakter med extremvänstern; USA/Israelhatet torde vara ett starkt sammanhållande kitt.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo, lite udda att PP inte hade en talartid...

Men det är ändå mest PP jag har hört om i samband med att de nämnt demonstrationen på Medis. Gott så!

Christoffer sa...

Precis, Markus. Det var väldigt trevligt att höra Piratpartiet nämnas på nyheterna och se de lilla flaggorna vaja i vinden :) Det är man inte bortskämd med.

Både Liberala Partiet och respektabla organisationer som Amnesty International höll demonstrationer, så det var alls inte bara sektvänster. Att det skulle handla om att knyta kontakter tycker jag bara är rent trams.

Anonym borde även läsa Trobergs blogginlägg om saken.

Micke sa...


Anonym är ett troll som ena dan tror på Mises och nästa dag på Åkesson.

Anonym sa...

Nu har den vänskapliga relationen mellan PP och stenkastarvänstern slutligen etablerats.

Anna Troberg sa...

Hej, hej!
Först och främst tycker jag att du ska läsa det här blogginlägget: http://www.annatroberg.se/2013/09/04/politiskt-revirpinkande-ar-en-trottsam-historia/ Frågan är inte varför det var så mycket vänsterorganisationer där. Frågan är varför högerorganisationerna låg hemma på sofflocket.

Sedan vill jag upplysa om att Assad-anhängarna inte var inbjudna till demonstrationen och till stora delar hölls skilda från den av polisen.

Och så vill jag dessutom påpeka att PP hade talartid och att jag höll tal på Mynttorget, precis som några till. :-)

Ha det så bra,
Anna Troberg
(Partiledare Piratpartiet)

Hans Li Engnell sa...

Precis. Frågan är varför så många inte var där. Men jag hade inte väntat mig att få se någon anhängare till Alliansen, ärligt talat. De var alldeles för upptagna med att följa medias livsrapportering från Obamas kortege...

Jag avvek innan demonstrationen tog sig till Mynttorget, så tyvärr missade jag ditt tal, Anna. Jag hade dock gärna sett att någon av Piratpartiets företrädare tala även på Medborgarplatsen. :-) Även Rick fanns ju på plats.

Anonym sa...

Nej, Anna Troberg. Frågan kvarstår varförr PP valde att samdemonstrera med yttersta vänstern i en enhetsfront.
Svaret är givet; gemensamma värderingar.
Slutsatsen är också given; aldrig mera PP för mig.

Micke sa...

Du röstar på SD med Mises som grund enligt utsago så var PP kommer in är svårt att förstå.

Anonym sa...

http://www.bloomberg.com/news/2013-09-05/libertarians-are-the-new-communists.html