tisdag 22 januari 2013

Lägg ned licenssystemet nu


Turerna kring public service fortsätter.

I ett remisssvar till public service-utredningen föreslår SVT:s chef Eva Hamilton att SR och UR slås ihop. Och redan i februari kommer SVT börja sända allt material direkt på nätet via SVT Play.

I praktiken innebär det senare att den som inte har någon TV och därmed inte behöver betala TV-avgift får tillgång till SVT:s hela utbud ändå.

Lite märkligt blir det, förstås. Om det någonsin funnits anledning att betala TV-avgiften har den definitivt försvunnit nu. Vad - om något - som ska ersätta licenssystemet har regeringen ännu inte bestämt. Spänningen är olidlig.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är egentligen skillnaden mellan dessa statsgangsters finkammande av människors hem efter tv-mottagare och att man i Nordkorea måste ha licens för telefoner? Att det inte är en affärsverksamhet som är beroende av sina kunder men statsmafiosos, märks också av att tv-licensen till skillnad från alla andra räkningar inte skall betalas före den sista, men ett godtyckligt datum mitt i månaden.

Anonym sa...

Ni kanske har missat varför dom lägger ut allt på SVT Play?
Då blir ju din dator/smarttelefon/läsplatta en "tv". Och alla som har en dylik apparat kan då se på SVT Play och måste då betala tv-licens. Även dom som idag saknar traditionell tv och idag inte betalar licens. Dom gör det alltså helt enkelt för att få in mer pengar.

Joel Bergqvist sa...

Dom har exakt samma affärsmodell som företagen som ägnar sig åt att skicka ut bluff fakturor. Skickar en faktura på något man inte beställt och inte använder och inte vill ha.

Hans Li Engnell sa...

Det är ju vad Radiotjänst vill. Men det är i slutändan riksdagen som beslutar om detta och regeringen har ju backat i frågan - tills vidare. Men visst är risken uppenbar att det blir så i slutändan.

Micke sa...I Liberalia så kommer ingen att kontrollera någon. Media och teleföretagen kommer att grunda sin verksamhet på frivilliga bidrag och utan undantag avsvära sig alla möjligheter att övervaka individen för att kontrollera om denna utnyttjar tjänsterna utan att betala frivilligt.

I Liberalia kommer Goggle inte att veta vad du söker inte du vet det själv

Anonym sa...

I Mickutopia finns bara ett statsmonopoliserat tv-bolag, en Pravdatidning etc.
Första steget på vägen dit borde vara att han betalade min tv-licens ;-)

Micke sa...

Deg gör jag redan då du ser det som en revolutionär handling att inte ta av ditt socialbidrag för att betala licens.

Anonym sa...

Intressant att Micke som är jämlikare än de andra djuren tycker man skall ta 500 kr av socialbidragen för att betala licens :-)

Anonym sa...

Licensen ingår redan i försörjningsstödet.

Anonym sa...

Micke kommer även i framtiden behöva pröjsa i någon form, någon flarra vin mindre de fackto.

Micke sa...

Licensen ingår redan i försörjningsstödet.
------------------------------
Vad fan gnäller du då om ?

Anonym sa...

Med Mickes sjukpension och bostadstillägg blir det speciellt om hyran slagit i taket, när 500 kr dragits för licensen, snart inte mycket pengar över till att trolla på nätet.

Micke sa...

Nja jag trollar inte till skillnad från dig och övriga anonyma svin som inte längre har något hem sedan Johan Ingerö övergav er för Jesus.

Anonym sa...

Micke har uppenbart bättre koll på hemvister för nättroll än de flesta :-)

Micke sa...
Det är inget problem att hålla rätt på idioter då dom alla har gemensamt att dom alltid skriver anonymt eller under ständigt ändrade signaturer och alltid hyllar kapitalets diktatur eller Hitler.

Micke sa...

Ytterligare en sak som är gemensamt för idioter är att dom tror att dom inte kommer att förväxlas med andra idioter som skriver helt anonymt.

Anonym sa...

Det är inga problem att hålla rätt på Micke då han alltid hyllar socialismen och en centraliserad maktfullkomlig stat och kallar alla som tycker annorlunda signaturbytande idioter.

Micke sa...

Precis.

Det går att hålla rätt på vem jag är medan du och dina signaturlösa papegojor tillhör samma anonyma smet av idioter som aldrig klarar att öppna käften i sak.

Anonym sa...

Precis. Det går att hålla reda på det anonyma nicket "Micke" eftersom han (hon?) tillhör samma anonyma smet av idioter som inte klarar av att öppna käften i sak.

Micke sa...Ja visst det är viktigt för dig och alla andra signaturlösa idioter att hävda att er grad anonymitet inte skiljer sig från min och att det inte spelar nån roll om ni är anonyma.

Det är YTTERLIGARE ett bevis på att ni ÄR idioter eftersom ni omöjligen skulle kunna adressera MIG om jag skrev anonymt som er.

Anonym sa...

Ursäkta mig jag är en idiot och du har helt rätt micke