fredag 24 augusti 2012

Att svära i den feministiska kyrkan

Ulf Brunnberg har rört om i grytan förr, bland annat genom att föreslå en TV-kanal för män. Att han i en intervju i Slitz hävdar att "män ska vara män och kvinnor ska vara kvinnor" (typ) är inte så överraskande för den som följt hans utspel tidigare, inte minst fjolårets sommarprat.

Ändå ger Brunnbergs åsikt att kvinnor inte hör hemma som häktesvakter bland tungt kriminella stora rubriker. Var det inte just detta som var och varannan tyckte direkt efter mordet på Karen Gebreab?

Folk från alla hörn och kanter skyndar sig att inte bara ta avstånd från denna åsikt utan också håna Brunnberg som person. I Mix Megapol tyckte Alex Schulman att Ulf Brunnberg borde förhindras att uttala sig om saker och programledarna, däribland Trams-Anders Timell, hakade förstås på. Lars Ohly jämför honom med en liten valp som kissar i tvätten. Cissi Wallin undrar hur Brunnbergs dotter ser på sin pappas "helt öppna kvinnohat" (när och vem han har hatat är oklart). Och så fortsätter det. Nåde den som svär i den feministiska kyrkan.

Många blir alltså så upprörda över att någon beklagar sig över den feministiska hegemoni som råder i Sverige att de inte bara vill gå i clinch, de vill även håna och förminska personen. Lite god feministisk härskarteknik.

Det spelar mindre roll att även jag tycker att Ulf Brunnberg ibland trampar snett och slänger ur sig illa underbyggda påståenden. Skälet till att han får skit är att han i egenskap av kändis förväntas vara politiskt korrekt och i egenskap av skådespelare rödvinsvänster. Den som inte är det och dessutom vågar uttrycka andra åsikter offentligt kommer alltid att få skit.

8 kommentarer:

Maja sa...

Amen bro´!

Micke sa...

Idag är antifeminismsnen ett av den populistiska fascismens fundament.

I det läget är et bra att veta var man sätter fötterna i minfältet oavsett om man är Brunnberg eller jag själv som jag stöder hans rätt att uppleva sin omvärld som han vill.

Anonym sa...

Väl skrivet Hans. Brunnberg har ju rätt i sak. I och för sig finns det killar som inte platsar som häktesvakter heller. Det kunde han ju påpekat, även om andelen lämpade är vitt skilda mellan män och kvinnor.

Reaktionen från feminazisterna är dock ganska väntad. Det är det andra klientelet, medlöparna som snabbt måste visa sin underkastelse till genustalibanerna, som man blir besviken på.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...


Analysera det här och ställ sedan frågan vem du vill blir befriad av och från vadå?

Reaktionen från mansnaziesterna var väntad och det andra klientelet, medlöparna som snabbt måste visa sin underkastelse till genusnazisterna gör en naturligtvis besviken.

Micke sa...

Var det inte just detta som var och varannan tyckte direkt efter mordet på Karen Gebreab?
-----------------------
Nej det var och varannan kunde läsa och tog till sig var att orsaken var att dom regler som finns för att hantera interner inte följdes och dom flesta utan speciell agenda tog till sig att så inte skett i Flemingsberg och att detta inte var ett undantag utan att reglerna åsidosatts systematiskt. Dom flesta förstår dessutom att om regelrna följts så är sannolikheten att någon skulle ha dödats mycket mindre.

Om man nu inte måste använda hennes död som vapen i kampen för något helt annat.

Anonym sa...

Stig Björn Ljunggren skrev en ganska träffsäker artikel om varför könschauvinism inte är ett dugg bättre än nationalism och rasism:
http://www.ljunggren.com/?p=1154

Micke sa...

Så länge man har klart för sig att den chauvisnimen utövas från fler håll än ett............