torsdag 2 augusti 2012

Ron Paul, ACTA och EU-staten i nya numret


Undrens tid är inte förbi. Det nya numret av Nyliberalen är nu på väg till alla prenumeranter. I detta kan ni bland annat läsa om:

# Ron Paul är knappast den som är mest bekväm med att vara i strålkastarljuset. Trots detta har han blivit en vördad ledare för en idépolitisk rörelse som det senaste halvdecenniet fullkomligt exploderat i USA. Per Bylund tar oss med på den libertarianske presidentkandidatens kampanj.

# Av vissa svenska liberaler har Mitt Romney utmålats som en acceptabel kompromisskandidat. Daniel Fjellström anser emellertid att även om Romney ger ett ytligt sken av kompetens, imponerar varken hans idéer eller politiska facit.

# Efter två mandatperioder som moderat riksdagsledamot tackade Anne-Marie Pålsson för sig. Kristian Tiger har pratat bråkiga ledmöter, FRA, EU-kritik och Nya Moderaterna med henne.

# Det omdebatterade och hårt kritiserade Actaavtalet har fallit efter att ha röstats ned i Europaparlamentet. Kanske är detta slutet på en utdragen politisk process. Men sättet på vilken den sköttes förskräcker. Henrik Alexandersson följde arbetet inifrån parlamentet och berättar hur Actas tillskyndare försökte gömma undan avtalet och dölja dess innehåll.

# EU som det ser ut i dag lär inte överleva. I krisens spår kommer därför federalisterna försöka skynda på utvecklingen mot mer överstatlighet på bekostnad av den nationella demokratin. Hans Engnell menar att vi snart kan stå inför fullbordat faktum: en federal EU-stat.

Plus attacker, recensioner och annat!

1 kommentar:

Anonym sa...

"...även om Romney ger ett ytligt sken av kompetens..."

WTF? Kompetens? Mitt "the Twit" Romney? Han klampar ju omkring och dansar polka med ett klaver på var fot! Hoppas han gör fler internationella rundturer för att visa sin "kompetens". Då är han snart ute ur leken. I Frankrike borde det finnas potential för honom att väsnas ordentligt...

Förresten, Hans, varför inte döpa om din blogg till Motvalls i stället för Motpol. Till din "stjärnkommentators" ära. Du vet vem...