tisdag 14 februari 2012

Schyman och "jämställdheten"

Hans Linde valdes under tisdagen om som gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen. Detta gillas inte av Gudrun Schyman som kritiserar sitt gamla parti för att svika de feministiska idealen. Män på posterna som partiledare, partisekreterare och gruppledare kallar hon "djupt problematiskt". "Gubbtungt i toppen", skriver SvD.

Denna kritik hördes inte när Vänsterpartiet leddes av Ulla Hoffmann 2003 och Pernilla Zethraeus var partisekreterare (vilket hon fortsatte att vara även under Lars Ohlys ledning). Inte kärringtungt då. Många kvinnor i ledande positioner går bra, men många män möter kritik från feministiskt håll.

Det är alltid bra att påminnas om att feminism inte handlar om jämställdhet utan om kvinnovälde.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det handlar visst om jämställdhet, vissa är bara lite mer jämställda än andra.

Micke sa...

Den skattefinansierade regeringstrumpetens oro är retorisk.

Schymans är baserad i övertygelse.

Jag väljer nog att respektera övertygelsen.


Det är alltid bra att påminnas om att feminism inte handlar om jämställdhet utan om kvinnovälde.
----------------------------------
Det är lika fel som att påstå att den enda anledningen till att du postar bilder på snygga tjejer med stora bröst är att du leder av sexualfixering.

Anonym sa...

Feminister är precis SD och nazzar fast omsatt till kön istället för ras. Ungefär som när Fredrik Segerfeldt i Debatt jämförde vänsterns klasshat med SD:s och rassar:s rashat. Men feministerna går ju ett steg längre de facto. Kön föds man ju till liksom etnicitet, ras och sexuell läggning medan förmögenhet är något man kan skaffa sig.

Därav kanske Schyman är en riktig Fuhrer som vill skicka oss boys direkt till gaskammaren utan att passera gå.

Mvh Jan Saxman

Micke sa...

Feminister är precis SD och nazzar fast omsatt till kön istället för ras.
----------------------------
Svenska fascister anser att alla 1,5 miljarder muslimer kan mätas utifrån en av fascisterna själva konstruerad mall och du anser att alla kvinnor och män som inte delar din syn på kvinnors verklighet delar deras metod.

Blir inte det rundgång?


Fredrik Segerfeldt har till mig personligen i ett svar på sin blogg där jag bad om ett förtydligande sagt att han FÖRAKTAR alla som inte röstar på högern.

Reflektera över vad det betyder för din syn på hans teorier om andras hat.


Därav kanske Schyman är en riktig Fuhrer som vill skicka oss boys direkt till gaskammaren utan att passera gå.
-------------------------
Va?

Anonym sa...

Sämste tänkbare Micke: Har du hört talas om begrepp som ironi, satir och humor någon gång? Nej, antagligen inte, aldrig ens sett det på vykort, typ.

Hur tolkar du detta knasboll: Det är inte lätt att var neger då man är grön?

/Charlie Pitt

Micke sa...

Hur tolkar du detta knasboll: Det är inte lätt att var neger då man är grön?
---------------

Jag tolkar det som att du är en idiot.
Vad exakt är det i konstaterandet att det råder maskulin dominans i vänsetrpartiets topp som är satir?

TS sa...

I Feministiskt initiativs styrelse sitter tre män tillsammans med 12 kvinnor, en heter Gudrun Schyman.

Christoffer sa...

Hans, jag tycker inte du ska dra feminismen över en kam. Du känner väl till personer som Petra Östergren och Louise Persson? Själv uppskattar jag även Lisa Magnusson. Min ponäng är att det finns andra feministiska inriktingar än den i Sverige dominerande, och långt ifrån alla handlar om "kvinnovälde".

Micke sa...

Det finns ingen dominerande feministisk riktning i Sverige annat än i Hans Egnells och hans kollegors fantasi och dessa fantasier ska bedömas utifrån den extrema sekthögerposition där drömmarna skapats

Hans Li Engnell sa...

Christoffer: Jo, jag vet. Men när jag skriver om feminismen är det just den bredare statsfeministiska inriktningen jag oftast avser, inte ett litet fåtal liberala feminister som i mitt tycke lika gärna hade kunnat nöja sig med att kalla sig liberaler, kort och gott.

Anonym sa...

Bra svar av Herr Hans. Ungefär som med de bruna/svarta. Alla ville inte skicka ut alla "invandrare". Vissa duger, andra inte osv. Sd gillar thailändskor men inte somalier, och Svp gillar finskor men inte polska judinnor etc.

Självklart ska vi ha jämstädlldhet i den bemärkelsen att vi ska vara lika inför lagen, samma lön för samma arbetsinsats och samma trygghet på vägen hem från krogen osv. Men detta är ju självklarheter inte sant?!

Nu ser det emellertid inte riktigt så ut. Män döms hårdare för likartade brott, män har svårare att få delad vårdnad om barn och män får sämre bemötande inom hälso-sjukvården rent generellt.

Kvinnor har ochså nackdelar emot sig men i jämförelse så fösvinner de ungefär som den sk svenskfientlighet sd talar och ställer emot "de andra".

Att statsministern eller VpK ledare än man gör varken från eller till Basta!

/Charlie Pitt

Micke sa...

Det är synd om män.

Christoffer sa...

Förstår vad du menar, Hans. Däremot är jag inte säker på att alla ovan nämnda damer är liberaler, vilket jag misstänker att du antagit eftersom du är liberal själv. Har hört olika bud om Östergren exempelvis, en del säger att hon är frihetlig vänster.

Louise Persson är iofs så klassiskt liberal man kan vara, dock.