onsdag 29 februari 2012

Nej till förnekelseförbud

Det kommer även fortsättningsvis vara tillåtet för fransmän att förneka folkmordet på armenierna 1915. Det står klart efter att den franska författningsdomstolen sagt nej till lagförslaget. Detta är ett nederlag för president Sarkozy, som drivit frågan hårt och som en följd av detta även retat upp Turkiet.

Författningsdomstolens utslag är bra. Politiker ska inte påtvinga människor en viss historieskrivning. Större tilltro än så måste vi ha till både yttrandefriheten och människors förmåga att själva söka information om historiska skeenden.

6 kommentarer:

Micke sa...

I Turkiet är det förbjudet att uttrycka sanningen om detta folkmord och gör man det får man räkna med att bi fängslad eller mördad och tyvärr har inte detta gett tillnärmelsevis lika mycket uppmärksamhet som fransmännens lagförslag vilket är märkligt.

Hans Li Engnell sa...

Jag tycker nog att det har uppmärksammats en hel del.

Anonym sa...

Snacka om dubbelmoral och inkosekvens Det är ju fortfarande olagligt att ifrågasätta den sk "F"örintelsen som ju garanaterat är en sionistisk bluff om något, medan turkarnas slakt på kristna ter sig som betydligt mer sanningsenlig. marine Le Pen for President!

/Hitler i tiden

Anonym sa...

Suck!

Jadu Hasse, du har rätt som vanligt. Tack för dina visdomsord. Vi behöver dig mer än någonsin känns det som.

Hitler: Jag delar inte uppfattning men försvarar den till fullo. Att fängsla och bötfälla Len Pen är ju inte enbart odemokrstiskt utan dessutom kontraproduktivt. Ungefär som Sverige gjorde med Ahmed Rami för hans förintelsetveksis i början på 1990-talet.

Mvh Jan Saxman

Micke sa...

nacka om dubbelmoral och inkosekvens Det är ju fortfarande olagligt att ifrågasätta den sk "F"örintelsen som ju garanaterat är en sionistisk bluff om något,
-------------------------
Jag har aldrig förstått varför nazister som dig förnekar förintelsen då den ju utgör en del av nazismens kärna i dess strävan att förslava alla folk under Tyskland?

Micke sa...

Jag tycker nog att det har uppmärksammats en hel del.

-------------------------

Du har rätt i det när jag tänker på det men det är viktigt att inte glömma vilket av dom två försöken att undertrycka yttrandefriheten som är mest allvarligt.