fredag 24 februari 2012

Centern sviker - igen

Efter sveket om FRA-lagen 2008 var besvikelsen på Centerpartiet stor bland många liberaler, inte minst alla vi som röstade på partiet 2006. Många sade "aldrig mer". Andra kunde tänka sig att ge partiet en ny chans - men ville se resultat.

Efter att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna gått emot EU:s datalagringsdirektiv under omröstningen i fjol bordlades frågan i ett år. Mitt under pågående yra över prinsessofödseln kommer nu nyheten om att riksdagen ska snabbehandla direktivet. Det ska klubbas och implementeras redan den 1 maj.

Nu har Centern i ännu ett skarpt läge visat precis hur lite allt prat om integritet (och den så kallade "integritetsbalken") egentligen betyder. Partiets riksdagsgrupp verkar inte ha stretat emot när datalagringsdirektivet ska upp, trots att det finns stämmobeslut mot direktivet i fråga. Annie Lööf är tyst.

Ni är tappra alla ni liberaler som stannar kvar i Centerpartiet trots att partiledningen gång på gång skvätter svekets urin över er. Men hur länge står ni ut?

Läs även: Lake, Anna Troberg, HAX

2 kommentarer:

Trash sa...

Trist att det inte finns något liberalt alternativ i riksdagen. Alternativen ar obskyra enfrågepartier (PP) och de på förhand chanslösa (KLP).

Vi som har rätt är helt enkelt för få, för tråkiga och för fattiga.

Anonym sa...

Notera att C har förlorat den liberala väljarkåren genom att inte leverera och inte genom att svika någon så kallad kärnväljare som det ibland påstås. De liberala väljarna är svåra på det sättet, de vill ha mer än fagra ord.
/B