tisdag 24 augusti 2010

Valtider

Att politiker lägger dumma förslag är inget nytt. Jag brukar gå igenom den årliga motionsfloran och alltid hitta skrattretande idiotiska förslag som våra folkvalda motionerar om i riksdagen. Men frågan är om inte årets valrörelse är värre än vanligt.

De rödgröna och Alliansen tävlar just nu om vem som kan stryka pensionärerna medhårs mest. Trots att undersökningar visar att pensionärerna inte bryr sig särskilt mycket om fler skattesänkningar fortsätter blocken att bjuda över varandra. Mona Sahlin har dessutom gjort en Reinfeldt: allt som ni satsar på välfärden, satsar vi också. Plus lite till. Med dessa löften borde väl oppositionen egentligen kunna ta semester fram till valdagen. Sedan har vi de riktiga höjdpunkterna som bara måste ha tillkommit på småtimmarna på något lagom dimmigt partikontor. Butler i tunnelbanan. Clowner på äldreboenden. Detta är inte valrörelse, det är freakshow. Även SVT verkar ha en dragning åt det extrema. Annars skulle de knappast bjuda in två av landets tossigaste människor - extremistfeministen Gudrun Schyman och rasisten Jimmie Åkesson - för att debattera jämställdhet. Vem i hela friden fick ut något vettigt av att titta på den debatten?

Demokrati är viktigt, brukar politikerna säga. Gör din plikt, gå och rösta. Det är dock lite svårt att ta valet på största allvar just nu. Och det är helt och hållet politikernas förtjänst.

Valrörelse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nåt så djäkla nedvärderande! Penschisar är totalt gaggiga och i sin andra barndom, blöjor har dom också. Alltså ska dom få clowner också men dom får inte gå ut och promenera sig friska. Fy fan för att bli gammal.

Du skrev om sossar och sexliv m a p sosseclownerna från Östergötland och det var väl bra. Men du har verkar det helt missat broderskapstjejernas attack enligt sjupunktshämdmanualen på wikijesus Assagne? Kan det ha varit den Anna som fällde ministern också? IQ 143 det är inga dåliga grejor!