tisdag 31 augusti 2010

Nyliberalen är ute igen


Efter olyckliga förseningar och semestrar är Nyliberalen äntligen färdig. Den skickades till tryck förra veckan och bör vara prenumeranter till handa vilken dag som helst. I det nya numret kan du läsa om bland annat följande:

Maggie Thauersköld Crusell skriver om hur klimatalarmismen fick sig en törn när oegentligheter i IPCC:s klimatrapporter avslöjades. Kritiken mot bristerna i klimatpanelens arbete har fört med sig att allt fler vågar yttra kritik mot den påstådda konsensus som råder.

Henrik Alexandersson skriver om ett EU där den frihetliga EU-kritiken behövs mer än någonsin. Valet till Europaparlamentet 2014 kan bli sista chansen för EU-kritikerna att göra något av substans innan det är för sent.

En tanke med ekonomiska reformer i liberal riktning är att de skall gynna produktivt entreprenörskap och företagande. I detta hänseende kan man fråga sig om Sverige har kommit särskilt långt. Niklas Elert skriver att samhällets normer och värderingar behöver förändras för att vi i Sverige ska få en ny syn på entreprenören.

Stefan Karlsson förklarar orsakerna till ett svenskt sysselsättningsunder och beskriver hur Alliansens politik har behållit en hög sysselsättning och en ekonomi i gott skick trots den djupaste globala ekonomiska krisen sedan 1930-talet.

Elva år efter införandet av förbudet mot att köpa sex i Sverige släpper staten en utvärdering av hur lagen har fungerat. Eftersom direktiven fullständigt bakband utredarna omöjliggjordes en kritisk granskning. Vad vi fick var ett rent beställningsverk. Hans Engnell anser trots detta att det finns anledning att vara en smula optimistisk om framtiden när det gäller frågan om sexuell integritet.

Valet stundar. En historiskt försvagad socialdemokrati som tvingats ingå valsamarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet står mot en samkörd borgerlig allians som både genomfört liberala reformer och skrämt bort liberala väljare genom sitt agerande i integritetsfrågorna. Hans Engnell undrar om det egentligen spelar någon roll vilka som vinner.

Plus recensioner, attacker och annat!

Är du frihetligt sinnad men inte prenumerant ännu? Sätt in 200 kronor för 4 nummer på PlusGirokonto 449 71 84 – 4 och testa på!

Det går även att köpa lösnummer om du inte vill teckna dig för 4 nummer på en gång. Sätt in 49 kronor+20 kronor i frakt på samma PlusGirokonto och glöm inte namn och adress!

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Vad är det för sätt att låta en desillusionerad liberal skriva en krönika om vilka man ska rösta på?!

Dessutom synnerligen dålig timing på tidningen. Inom en vecka satte Fokus igång efter semestern, Internetworld och Neo damp ner och på det kommer nu Nyliberalen. Hur ska jag hinna med att flytta och spela SC2 har du tänkt Hans? Va?!

;-P

Hans Li Engnell sa...

Njae, det är inte riktigt en krönika om vilka man ska rösta på. Läs den så får du se. Artikeln heter "Vägen mot ett värderingsskifte".

Beklagar timingen! :-) Vart ska du flytta?

Markus "LAKE" Berglund sa...

Inte Kina dirtekt...

Bara några hundra meter, inom Uppsala, vår hyresrätt ska stamrenoiveras i 4-6 månader, så då belånade vi oss upp över öronen och köpte en bostadsrätt. :-)

Hans Li Engnell sa...

Ja, det är rätt. Håll bostadsbubblan levande! ;-) Tänkte kanske att du rörde dig mot Stockholm. Men Uppsala är ju nästan cykelavstånd...