onsdag 18 augusti 2010

En ensam maskros

De flesta partier prioriterar jobben i valrörelsen. Det är också den enskilda fråga som ligger topp tre bland väljarna, ung som gammal, fattig som rik. Moderaterna slänger fram ett tremiljarderspaket i arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att ytterligare visa att regeringen tar frågan på allvar.

Men detta är inget för Miljöpartiet. För dem är klimatet viktigast. Socialdemokraterna måste ha satt Konsumkaffet i halsen när deras samarbetsparti rangordnade valets viktigaste frågor. Å andra sidan är det inte förvånande att ett parti som vill ge folk betalt för att vara lediga och i grunden är tillväxtkritiskt inte prioriterar jobbfrågan utan hellre vill flumma ut i en politik som ska kontrollera klimatet.

Splittringarna inom det rödgröna lägret är så pass stora att de nog gör bäst i att skriva ett väldigt kort gemensamt valmanifest...

1 kommentar:

Kantarellkungen sa...

Jag tycker det är helt OK att partier prioriterar olika inom ett block. Den som röstar på MP, vet att det blir en röst för sossarnas jobbpolitik och man ger miljöfrågorna en större knuff till vänster än vad en röst på sossarna skulle ge.

På samma sätt kan man stärka skolfrågorna genom en röst på folkpartiet och ändå få med moderat skattepolitik.