tisdag 3 augusti 2010

Ordnung muß sein!


Inte för att jag har det minsta intresse av att se Sverigedemokraterna i den svenska riksdagen efter höstens val. Men nog är det en smula märkligt att ett nytt politiskt parti i den beslutande församlingen utmålas som ett hot om politiskt kaos.

Rösta gärna, men rösta på de redan etablerade partierna så att allt förblir som det har varit, tycks vara budskapet.

Risken finns ju annars att det känns lite som en statskupp...

2 kommentarer:

Pappan sa...

Jo, ett tag såg man jämt argumentet "SD är inte som andra partier". Nej men precis! När alla partier är som alla andra partier, har vi då en demokrati? har vi ett reellt flerpartisystem?

En röst på Sverigedemokraterna är således en röst för Sverige och för demokratin. Oavsett vad man tycker om deras politik.

Själv tror jag den är nödvändig. Det hade jag aldrig trott för tio år sedan. I alla fall hade jag inte vågat erkänna det för mig själv ens. Men det är andra tider nu.

Pappan

Unknown sa...

Just det "kaos" som SD i en vågmästarroll skulle medföra och som förmodligen skulle utmynna i att det tvåpartisystem som råder idag förvandlas till ett enpartisystem tror jag är exakt vad som behövs för att skaka om svenskens oerhört naiva övertro på demokrati, politiker och sin möjlighet att påverka.