lördag 20 mars 2010

Reinfeldt försvarar Ask

En rimlig statsminister hade reagerat kraftfullt om justitieministern begår ett sådant övertramp som Beatrice Ask nyligen gjorde.

I stället för att ta sin minister i örat säger Reinfeldt i Ekots lördagsintervju (i vilken han för övrigt pressas rätt hårt i andra frågor): "Bea prövade en tanke, alldeles märklig är den inte."

Det är alltså enligt Reinfeldt inte alldeles märkligt att en justitieminister föreslår att människor som misstänks för brott ska hängas ut och skämmas redan innan misstanken prövats i domstol.

Det är förståeligt att statsministern inte vill skapa en öppen strid med en minister. Och det är naturligtvis fullt möjligt att Reinfeldt tar Ask i örat internt. Utåt nöjer han sig med att förstrött konstatera att "vi [måste] alltid lära oss skilja på vem som är misstänkt och vem som är dömd" och kallar sexköpare för "sexualförbrytare".

Försök för övrigt att räkna hur många gånger Reinfeldt säger "jag" i intervjun...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ska man skriva på den blanka valsedeln, för att rösta på Liberala partiet? Jag behöver den korrekta benämningen.

Johan sa...

Det var garanterat ett planerat utspel. För att vinna kvinnoröster. Tyvärr tror jag att det fungerar.

Hans Li Engnell sa...

Liberala partiet, kort och gott. Var noga med stavningen!

Johan:

Du har säkert rätt. Tragiskt nog.

Micke sa...

Om man inte vill att högerns frihetskodex ska gälla så är det knappast en bra ide att välja ett parti som förespråkar att all makt endast ska skapas genom att man köper den.