måndag 22 mars 2010

Med flaggan i topp

Google är på väg att lämna Kina. Som ett avslutande långt finger till regimen har företaget beslutat att släppa på censuren på sin sökmotor Google.cn. De säger sig ha förhoppningen att Beijing ska respektera beslutet, men givetvis är det bara ett sista utspel i Googles svanesång i Kina.

När Google lämnar kommer den kinesiska sökmotorn Baidu sannolikt att ta över än mer. Kineserna är då tillbaka i en strikt nätcensur.

Således: njut så länge det varar.

Även tillgänglig för kineser. En kort tid.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt bra av Google, deras goodwill värde kommer stiga avsevärt av detta.

Anonym sa...

Google har i ett årtionde hjälpt den Kinesiska regimen att censurera informationen från omvärlden. Google har på detta sätt tjänat miljarder av dollar i annonsintäkter på en av världens största IT-marknader; att de nu görs till frihetsmartyrer i media gör mig helt tom inombords. Vi bör alla akta oss för Google.

Kinapatriot! sa...

Googles kritik av Kinas regering påminner inte så lite om Storbritanniens kanonbåtar när de tvingade landet att köpa opium. Nu vill de tvinga ohälsosamma sökresultat på landet. Fy skäms!

Hans Li Engnell sa...

Harfagre,

Jag har inte mycket till övers för Google. Men vi måste faktiskt kunna berömma dem när de gör något bra på samma sätt som vi måste kunna kritisera dem när de gör något dåligt. Några martyrer är de icke för det.