lördag 27 mars 2010

Politiskt korrekta timmen

I kväll är det dags för den politiska korrekta timmen igen, Earth hour. Nedsläckningen av världen för att "rädda klimatet". Protesten mot själva det moderna samhället, om man så vill.

Det är ett både meningslöst och fånigt initiativ. Ola Skinnhuvud, förlåt Skinnarmo, tar ställning för nedsläckningshysterin på följande sätt: "I Arktis såg jag hur glaciärer dragit sig tillbaka flera kilometer. På en plats låg 30 000 valrossar på ett och samma ställe eftersom det inte fanns någon is. De klämde ihjäl varandra." Japp, vi släcker lamporna för valrossarnas skull. Och i morgon ska jag dammsuga badrummet till stöd för den burmesiska oppositionen.

Jag kommer inte att vara hemma i kväll. Men lita på att fönsterlampan står på. I ren och skär protest.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nu är jag visserligen ingen biolog, men brukar inte valrossar och andra sälar gilla att samlas jävligt många på hyfsad liten yta?

Känns ungefär som när Gore visar bilder på kalvande glaciärer och försöker lura i folk att det beror på den globala uppvärmningen.

Hans Li Engnell sa...

Valrossar ligger utanför mitt kompetensområde. Men om jag vore valross, skulle jag digga att umgås med andra valrossar.

Erik L sa...

Jo. det ingår i valrossars levnadsmönster att samlas i stora kolonier vid vissa tider på året. det har ingenting med bris på is att göra.

Pholostan sa...

Det är så fånigt. Inomhusbelysning i vanliga privata hem står knappast för lejonparten av elförbrukningen. TV, spis, tvättmaskin och för att inte tala om kyl och frys, är ju det som gör av med energi. Börjar man sedan snegla på famliljer som har flera bilar som de kör med dagligen blir det verkligen löjligt. Ja ja, släck en lampa nån timma. Det är fånigt även som pricipsak.