lördag 21 januari 2017

Public service briljerar

Donald Trump är nu USA:s president. Inga demonstrationer, inget gnäll, inga sårade känslor kommer ändra på det.

Svenska medier var förstås på plats för att följa när Trumps svors in - och intervjua folk. När SVT:s ekonomireporter Peter Rawet försökte sig på det sistnämnda gick det så här. Klippet innehåller så mycket sekundärskam att det är svårt att se på, men gör gärna ett försök.

13 kommentarer:

Anonym sa...

går inte läsa om trump i svenska medier, det bara går inte. hoppar över allt om usa o trump nu.
ett tips på hur oseriös media är att göra så här; byt ut trump mot löfven så ser ni hur j-a dumt det är, det blir dråpligt, t ex , kändisar mot trump blir kändisar mot löfven, hehehe

Utlandssvensk sa...

"Klippet innehåller så mycket sekundärskam att det är svårt att se"

Det är bara att hålla med!

Svenska journalister är så extremt okunniga och taffliga. Genomgående pratar de dessutom riktigt dålig engelska. Men samtidigt tror de att de är oerhört kunniga och dessutom moraliskt överlägsna.

Det är uppenbart att kvinnan i klippet tror att hon pratar med en dåre. Hon uppvisar en blandning mellan förvirring och obehag inför de obegripliga frågorna och den mycket dåliga engelskan. Samtidigt är det tydligt att den djupt pinsamma och helt odugliga journalisten själv tror att han är betydligt smartare än den han samtalar med.

SVT är en skam för Sverige.

Anonym sa...

Men Trump höll ju inget försoningstal.Dessutom sa han inget nytt berättar en tjugofemårig reporter från USA för studion här hemma.Det blir sändningens insikt.
Efter en stund inser man att journalisterna utgick från att Trump skulle vara väluppfostrad i sitt tal för att sedan berätta att han skojade bara i valkampanjen.Nu när det var allvar skulle allt bli så där liberalt som det var förr när Obama var president.
Han, Trump, sa ju bara samma saker som han sagt hela tiden.Han upprepade sig.Ingenting nytt tillkom berättade en tjugofemårig reporter.
Ett mycket svenskt perspektiv.

Anonym sa...

Det är den typen av enögda Centern och L vill stödja i riksdagen också, såg en annan intervju med Trump-supporter, som blev anfallen under intervjun för att han var Trump-supporter. Hur är det ställt i ett samhälle, när allmänheten protesterar mot demokratiska val-resultat och tom. anfaller de som röstat "fel"? Jag vill protestera mot kommunismen varje dag eftersom jag tycker mäktigt illa om Stalin-Sovjets avskyvärda historiska uppvisning av systematiska övergrepp på sitt folk. Liknande, som Sveriges 7-klöver håller på med tack vare att de taktiskt frusit ut SD ur den demokratiska processen.

Anonym sa...

Hej.

Lyssna från ca 2:00, och hör hur journalisten frågar henne vad hon tycker om Obamas politik gentemot muslimer. Bland annat frågar stolpskottet från SvT om hon anser att muslimer skall/bör interneras, och när hon svarar "nej" så kommer pärlan: "But that's Obama's policies".

Jag anser vi bör starta ett drev mot denne journalist med tanke på hur han skadar bilden av Sverige utomlands. Vad säger Löfven, om han har tid mellan att fördöma Janouch och att berätta om sitt samliv med hustrun? Var är Hynek Pallas? Hur förhåller sig ansvarige utgivaren till journalistens tafflighet och inkompetenta förvirring? Kan han jobba kvar för SvT efter att ha skadat Sverige bilden på detta sätt?

"Oh, poor journo, how you flounder
before camera in land of wonder

When speaking to a lady fair
on politics you shouldn't declare
your own stance so partisan
when with english you are no artisan

Not even Forrest Gump
would mix up Donald Trump
with Lord of Change Obama;
(with or without his llama)

Begone from there you nincompoop
for you will ne'er find a scoop
while trawling so disgracefully;
while Sweden's rep' you sully"

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Unknown sa...

Holly macaroni har dom skickat en prao elev för att bevaka Trumps tillträde? När jag praktiserade som journalist i 9e klass för en herrans massa år sedan fick jag skriva om kyrkliga syföreningen i Kävlinge.

Anonym sa...

Peter Rawet har, för att använda journalistkollegan Anders Lindbergs favorituttryck,
chansen att bli episk.Och han tar den.Som hantar den.
En briljant, som det heter, intervju då den i varje sekund avslöjar SVT:s opartiskhet och okunskap.Inte minst hanteringen av det engelska språket får en att fundera över vad som krävs för att få bli SVT-reporter.

Anonym sa...

Aftonbladet avslöjar nu att Trump stulit talet från Batman.
Varför samma blaska inte avslöjar att så där 75 % av allt Löfven säger
har han stulit av SD är en gåta.

Eftertänksam sa...

Det var nog det värsta jag sett och hört från svensk korrekt media. Verkligen uselt.

Anonym sa...

It's the Värdegrund!

Anonym sa...

Herregud och kors i taket! Till och med Alex Schulman skäms och är förbannad på reportern och därmed på SVT. Och hör och häpna: Alex gör ett sakligt och pregnant referat av det hela och råkar därmed avslöja att han faktiskt har både kapacitet och omdöme! Heder åt Alex denna gång! Det värmde och gav hopp! Må Kraften som har åstadkommit detta mirakel, som (tillfälligt eller mer permanent?) har öppnat Alex båda ögon verka även på andra enögda själar.
/ Sixten Johansson

anders sa...

Vackert Rikard! Respect!

Anonym sa...

Man måste beundra den intervjuades tålamod och hövliget gentemot den obeskrivligt plumpe intervjuaren