fredag 6 januari 2017

Landets mest utsatta grupp


Vilken grupp är den mest utsatta i Sverige? Är det månne romer? Muslimer? Nej, det kan faktiskt vara män, och i synnerhet vita svenska män.

Det låter månne överdrivet. Vita svenska män pekas ju ständigt ut som de mest privilegierade i samhället. Och det stämmer att många är det. Den som tar en titt på den yppersta eliten av företagsledare och näringslivstoppar kommer hitta många äldre, vita svenska män. Men exakt denna grupp återfinns även i samhällets absoluta botten.

Vita män är nämligen överrepresenterade bland missbrukare, hemlösa och socialt utsatta. Avsevärt fler män dör på jobbet (men det är arbetsmiljön i kvinnodominerade yrken som ständigt diskuteras). Den vanligaste dödsorsaken för män under 45 år är självmord.

Det pratas väldigt lite om detta eftersom de är just män och i många fall till råga på allt vita män. De som i den moderna journalistiken beskrivs som samhällets mest privilegierade. De som krönikörer, ledarskribenter och politiker älskar att göra sig lustiga över. När utsatthet kommer på tal är det nästan alltid kvinnor och barn, och utrikes födda, som avses. Begreppet "utsatthet" har kommit att könskodas.

Jag skriver inte detta för att sprida en uppmaning om kollektiv självömkan bland män, sådant bör vi avhålla oss från, utan för att visa hur det faktiskt ser ut.

"Svenska män får ju bara skit", sade Paolo Roberto apropå feminism i en gammal intervju gjord av Sveriges Radios Hanna Fahl som fortfarande är kul att lyssna på. I intervjun pekar han på faktumet att svenska män tillhör världens mest jämställda men ändå blir ständigt utskällda.

Det är svårt att veta hur pass utbrett detta hat är. Svenska kvinnor blir ju trots allt ihop med vita svenska män nu precis som förr. Men kanske har det mycket att göra med att svenska män alltmer underordnar sig det feministiska perspektivet att män är ett problem som måste fixas. Många har med hull och hår köpt Svante Tidholms resonemang om män som kollektivt ansvariga för allt elände i samhället och att män därför är kollektivt skyldiga att kliva åt sidan.

Det finns en trend som uppmärksammats av ett fåtal debattörer men som förblivit tämligen okänd för framför allt den breda allmänheten i Sverige, och det är unga män som "checkar ut" från samhället. Det förefaller vara ett i-landsfenomen att unga killar ger upp på karriär och partner, men första tecknet på detta är det växande utbildningsgapet mellan tjejer och killar.

Unga killar gör allt sämre ifrån sig i skolan, vilket gör det svårare att få ett arbete i dag och heller inte gör killarna särskilt attraktiva för det motsatta könet. Lägg därtill ett växande överskott på män i Sverige på kinesiska nivåer och var och en inser att det finns potential för att något väldigt oroväckande kan ske.

Vi har en tickande bomb som det talas alldeles för lite om. Även feminister borde fundera över om manshat verkligen ligger i deras eget intresse. 

18 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

"Det finns en trend som uppmärksammats av ett fåtal debattörer men som förblivit tämligen okänd för framför allt den breda allmänheten i Sverige, och det är unga män som "checkar ut" från samhället."

Det är en del av ett explosivt växande fenomen som på engelska kallas MGTOW, vilket betyder Men Going Their Own Way. Jag hörde först talas om det från min son för något år sen och har sen läst en del om saken. Det verkar vara helt förbluffande utbrett i västvärlden och längst har det gått i Japan, där en mycket stor andel av unga män kallas "grasseaters" och helt enkelt inte vill ha med kvinnor att göra.

Den bästa intron till allt detta är en artikel av Milo Yiannopoulos som har fått ett enormt genomslag:

http://www.breitbart.com/london/2014/12/04/the-sexodus-part-1-the-men-giving-up-on-women-and-checking-out-of-society/

Över 20 tusen kommentarer!

Utlandssvensk sa...

Off Topic,

Den klart bästa genomgången hittills på svenska av det afghanska fenomenet “bacha bazi”, dvs att använda småpojkar som sexslavar, kom just ut.

Den är på Avpixlat, men för folk som har svårt för den sajten kan det tilläggas att den är skriven av en väldigt sympatisk svensk lärare som sen länge jobbar i USA. Hans inlägg ligger ofta, enligt min uppfattning, långt över något man hittar i svensk MSM.

Läs om ni vågar!

http://avpixlat.info/2017/01/05/bacha-bazi-arets-begrepp-2017/

Anonym sa...

"På olika sätt har samhället på skilda nivåer, från den politiska till myndigheter och institutioner, signalerat att det går att kompromissa med dessa normer. Det vi ser är resultatet av en normkritik som löpt amok."

Anna König Jerlmyr är en vettig moderat.Eller om hon blivit det?

Unknown sa...

Underbar intervjun med Paulo Roberto han fullständigt körde över Hanna!

lensof sa...

Instämmer och kan inte förstå det hat mot vita svenska män som nu de s.k. feministerna göder.
Har jobbat och verkat med män i hela mitt liv och ofta varit ensam kvinna på det jag gjort. Stödet jag fått var från männen, inte från kvinnorna för de var mest avundsjuka och sökte inte sällan hindra mig att bli framgångsrik. Detta är verkligheten och jag var inte ensam om mina erfarenheter.
Har en bild jag laddat ner som visar åtta flyktingar. Det regnar och vägen är lerig, tung att gå. En kvinna med ett barn på ryggen, ett i famnen och ett som hon håller i handen släpar sig fram på bara fötter och utan regnskydd. Bredvid henne går sju män med bra kläder och skor på fötterna, de håller händerna i fickorna eller på regnskydd de har. Att någon av dem skulle göra vägen lättare för kvinnan och hennes barn tycks inte ens föreställa dem. Detta är män många svenska kvinnor tror behöver deras beskydd och hjälp för att få en fungerande tillvaro. Samtidigt som de förringar sina jämställda svenska män.
Jag förstår inte den svenska kvinnans beteende och val, att jag själv är kvinna hjälper mig inte i detta.

Riga sa...

Tack för att du lyfter detta.
Undrar ofta hur den naturliga parbildningen påverkas i Sverige när vanliga svenska killar utmålas som någon sorts skurkar. Man kan även fråga sig hur killarnas självkänsla påverkas, speciellt i tonåren när man är som mest vilsen är påverkan från skolan som störst.

Riga sa...

Tillägg, märker hur grabben som nu gör militärtjänst växer varje vecka. Istället för att dissas av diverse auktoriteter får de nu höra av befälen att de är bra killar (och tjejer) som gör bra saker.
Observera att det inte har med grönkläder och vapen att göra utan det jag menar är gott ledarskap och bra förebilder, åter manliga och kvinnliga sådana.

Hans Li Engnell sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

Hej.

Svenska män blir ständigt utskällda just därför att de tror sig vara jämställda.

I själva verket blir de välförtjänt utskällda för att vara emaskulerade veklingar.

Kvinnor respekterar inte män som bara jamsar med - en kvinna vill ha en man som har sin egen åsikt, som är sin egen och som visar henne hennes värde för honom genom att stå på sig och bjuda mothugg. En kvinna vars man inte vågar gräla, vågar säga emot, eller rentav vågar vägra göra saker hon har bestämt att de bägge skall (och skall tycka om dessutom) är en kvinna som snart söker sig en ny man, till att börja med vid sidan av.

Majoriteten under fyrtiofem verkar inte kunna gräla, eller bestämma över varandra, eller ens kunna fördela arbetsuppgifter utan att deras förmyndare staten/media skall vara domare.

Själv ser jag dock inte den växande underklassen svenska män som ett problem utan som en resurs för politisk förändring. Deras ilska, deras känsla av att ha blivit bestulna och deras utanförskap (rysligt ord) bortom varje uns av inflytande men med samma skuldbörda som judar traditionellt tilldelats, är en god grogrund för en ledare att odla kampvilja i. Kan denna fostras och riktas till patriotisk iver ser framtiden ljusare ut.

Vilken politisk grupp blir först med att försöka samla och rikta dessa män?

<Vänsterpolitiker? Knappast, de har för många feministiska och muslimska medlemmar.
<Miljöpolitiker? Se ovan.
<Liberaler (alla varianter)? Knappast; den gula färgen 'fria' liberaler valt som symbolfärg säger allt om dessa när det kommer till handlingsförmåga eller kampvilja.
<Socialmoderater? Tveksamt; kanske via fackförbunden i så fall.
<Sverigedemokrater? Tveksamt; den retorik som behöver tillgripas är känslig för partiet nu när det skall vara mellanmjölkspatriotiskt.

Gissa vilka som återstår? Muslimer och de så kallade extremnationalistiska grupperna. Där erbjuder i nuläget islam en bättre framtid.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Naturligvis är det rätt att vara oroad av att franska soldaters övergrepp mot barn i CAR.
Men inte riktigt lika självklart när det gäller barn i Växsjö.Eller Stockholm.
Det är avståndet som gör det.Det är lättare att sitta i Sverige och oroas av utlandet
än att sitta i Sverige och oroas av vad som händer i Sverige.Det kräver nämligen jobbiga
frågor och ännu jobbigare svar.Så hur är det med de franska soldaterna i CAR?

Anonym sa...

tycker nog att det är rätt så vanligt att svenska män checkar ut från svenska kvinnor och väljer bort etniskt svenska kvinnor till förmån för kvinnor från andra länder,kulturer där man slipper svenskt tröttsamt feministsnack och gnällande.

titta bara nere i Hammarby sjöstad t ex

svenska feminister kommer bli över, inte ens de som gifter sig med dem för "papper" vill ha dem efter två år, så usla är de som sällskap

Anonym sa...

Feministerna, som så många andra, behöver en alldeles egen Kent Persson, Sveriges hemvävda svar på Bagdad-Bob.Förr fanns de att tillgå
lite överallt i skogen men är nu för tiden en alltmer sällsynt fågel.
Om det nu inte är så att träden blivit alldeles för många så här straxt
innan grabbarna med motorsågarna kommer?

/Ett krympande habitat

Utlandssvensk sa...

@ Hans,

"Tack för tipset!"

Varsågod! Hoppas att du finner den av intresse.

När jag ändå ger tips, vill jag nämna senaste DSG TV med Tino S. Mycket, mycket sevärt!

https://www.youtube.com/watch?v=F1ioU6IIflc

Anonym sa...

@Utlandssvensk:
youtubaren Computing Forever (Dave Cullen) har jämfört MGTOW med Calhouns experiment med råttor och möss.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_B._Calhoun

"... withdrew completely, never engaging in courtship or fighting. They ate, drank, slept, and groomed themselves – all solitary pursuits. Sleek, healthy coats and an absence of scars characterized these males. They were dubbed "the beautiful ones." "

"The conclusions drawn from this experiment were that when all available space is taken and all social roles filled, competition and the stresses experienced by the individuals will result in a total breakdown in complex social behaviors, ultimately resulting in the demise of the population."

(Här kan man lägga till något OT om något David Goldman har sagt om hur födelsetalen krashar i den muslimska världen.)

@Rikard:
Ja, jag har ibland undrat om feminismen är ett enda stort shit test (urvalsmekanism)! De som inte tar åt sig utan bara jobbar på och är framgångsrika får sällan kritik. De som försöker "vara till lags" får mer kritik tills de morskar upp sig eller ger upp.

(Vet inte om MED kan hjälpa dem heller. MED tilltalar mig, men jag kan se att de uppfattas som för intellektuella och medelklass av den gruppen.)

Utlandssvensk sa...

@ kristian3119


"Ja, jag har ibland undrat om feminismen är ett enda stort shit test (urvalsmekanism)"

Jag är också inne på den linjen. Mycket som annars förefaller absurt blir begriplig om man ser saken så.

Magne sa...

"tycker nog att det är rätt så vanligt att svenska män checkar ut från svenska kvinnor och väljer bort etniskt svenska kvinnor till förmån för kvinnor från andra länder,kulturer där man slipper svenskt tröttsamt feministsnack och gnällande.

titta bara nere i Hammarby sjöstad t ex

svenska feminister kommer bli över, inte ens de som gifter sig med dem för "papper" vill ha dem efter två år, så usla är de som sällskap"

Intressant! Jag har noterat att mina kvinnliga medpassagerare på tåg och buss, ofta höjt på ögonbrynen av förvåning när jag sagt till den jag för en konversation med "Har jag en flickvän, ska hon inte vara feminist". Sen finns det ju olika grad av feminist.

Magne sa...

off-topic. Men Expressens ledarredaktion uppmanar svenskar att hyra ut sin bostad, rum, till nyanländ för ekonomisk kompensation, och att de som hyr ut kommer få det riktigt trevligt med nyanländ (http://www.expressen.se/ledare/):

"Välviljan kanske finns där men att hyra ut till en främling kan ändå vara ett stort steg att ta för en reserverad svensk. För många skulle uthyrning å andra sidan kunna lösa problem. Människor som på ålderns höst bor ensamma i hus och villor, och inte vill flytta ifrån tryggheten men ändå bättra på pensionen, kan hyra ut och dessutom få lite liv i luckan.
---
Men generellt bor svenskar stort. Det borde finnas många extrarum, gillestugor och småkåkar där nyanlända kan sätta ner en försiktig rot och börja sitt liv i Sverige."

Ledarredaktionen består av: Anna Dahlberg, Patrik Kronqvist, Ann-Charlotte Marteus, Naomi Abramowicz, Sanna Rayman, Johannes Forssberg och Gunnar Wetterberg.

Är det någon från Expressens ledarredaktion som hyr ut till nyanländ? Det är ju trots allt sju personer från den redaktionen (om alla ställer sig bakom texten), som faktiskt uppmanar svenskar att hyra ut sin bostad (eller en del av den) till nyanländ, för att få "lite liv i luckan". Det där med "liv i luckan", kan varenda svensk tänka vad det är.

Någon som känner nämnda personer från Ledarredaktionen och kan uttala sig om t.ex. Dahlberg, Kronqvist eller Abramovicz hyrt ut till nyanländ, eller är det enbart hyckleri på hög nivå? Kan det vara så att inte en enda av de sju personerna som arbetar på Expressens ledarredaktion hyrt ut till nyanländ? Är de verkligen så reserverade att de inte vill ha in nyanländ ... vilka uslingar!

Kan vara så att texten är satir. Men vad jag kan se är texten uppriktigt menad.

Unknown sa...

Ja fast även där skall gederfrågor belysas och normkritik förekomma. Det är en värdegrund som skall försvaras och inte ett land eftersom "man kan inte äga ett land". Det är inte många som efter att ha genomgått GMU i 3 månader som verkligen söker sig vidare och kan tänka sig ett yrke som soldat. Den generella värnplikten kommer aldrig att återinföras och med tanke på att befäl inte skall ses som ledare/befäl utan närmast som mentorer numera för att inte låta hotande/kränkande. Att göra GMU på 3 månader har närmast blivit ett slags innegrej bland kill och tjejgäng som vill ha något att göra. Min son och dennes kompisar gjorde GMU nyligen och de såg det bara som en kul grej och ett avbrott i vardagen men ingen av dem blev inspirerad att fortsätta inom det genderbaserade försvaret. Lika så gott det.