torsdag 1 september 2016

Missriktad solidaritet


I tisdags sände Sveriges Radio ett inslagStudio Ett som berörde byggandet av modulhus. Denna skönskrivning för baracker har blivit många kommuners sätt att kortsiktigt lösa boendefrågan för de nya invånare som staten tilldelar dem och som lagen kräver att de ordnar.

Problemet med modulhusen är att ingen gillar dem. De är en dyr och kortsiktig lösning, de förfular stadsbilden något oerhört och de är heller inte särskilt trevliga att bo i. Dessutom byggs det in en segregation i själva boendet eftersom det är enbart nyanlända som placeras i modulhusen och de byggs lite vid sidan om, vilket en boende i det länkade inslaget påpekade. De är således ur integrationssyfte en dålig lösning.

Skälet till att modulhusen över huvud taget finns är att kommunerna inte anser sig ha något annat val. Att bygga reguljära fastigheter tar uppemot ett decennium från planering till inflyttning. När en kommun ombeds skaka fram hundratals bostäder med kort varsel är alternativen väldigt få.

Bostadsproblematiken är ett belysande exempel på hur den förda migrationspolitiken ignorerade alla praktiska hinder och hur den upplevda godhet som svenska politiker kände i själva verket var missriktad och feltänkt i grunden.

Tesen var enkel: Sveriges godhet och solidaritet mäts i hur många som tas emot, inte hur de tas emot.

Effekten av detta tänkande har vi fått skrämmande exempel på under de senaste åren med trångboddhet, plågsamt långa väntetider på asylbesked, långtidsarbetslöshet och så vidare.

När det i höstas kom uppemot tvåtusen asylsökande om dagen beslöt Migrationsverket att förtäta existerande boenden för att få plats med alla. Asylsökande tvingades då tränga ihop sig på en yta mindre än vad som är rekommenderat för vissa djur. Detta var enligt den rådande dogmen höjden av solidaritet. Ju fler, desto bättre!

Ett annat exempel är farsen runt de ensamkommande barn och ungdomar som kom till Sverige under fjolåret. Sverige tog emot två femtedelar av alla asylärenden i EU från personer som uppgav sig vara minderåriga ensamkommande (2012 tog Sverige emot en fjärdedel, men då var siffrorna en tiondel så höga).

Skälen till att en så stor andel av de ensamkommande valde att söka sig till just Sverige, vårt geografiska läge till trots, är enkla: här var det lättast att få permanent uppehållstillstånd, här gjordes i princip inga ålderstester och här ges gratis boende och utbildning till dig om du uppger att du är under 18. Den som kommer har således alla incitament i världen att ljuga om sin ålder.

Som Uppdrag Granskning visade i onsdagens reportage får detta ytterst allvarliga konsekvenser. Den politiska debatten har framför allt handlat om att minimera kostnaderna för mottagandet - en ensamkommande minderårig kostar nämligen mångfalt mer än en vuxen. Den har inte i så hög grad berört andra följder som politiken har fått. Som att vuxna män, som uppger sig vara under 18, placeras på boenden tillsammans med 12- och 13-åringar.

I ett fall har det fått den kanske yttersta konsekvensen - en 12-årig pojke våldtogs av män boende på samma HVB-hem. Detta hade kunnat undvikas om åldersbedömningar varit kutym direkt vid ankomst.

Flyktingaktivister har tillåtits diktera villkoren för hur Sverige ska se på åldersbedömningar av såväl asylsökande som brottsmisstänkta. Med fullkomligt förfärande resultat.

Slapphet, naivitet och godtrogenhet har präglat migrationspolitiken under alldeles för lång tid. Det gör ont att se konsekvenserna av den påstådda solidariteten. Dessa konsekvenser drabbar inte bara svenska skattebetalare utan även asylsökande barn och våldtagna kvinnor.

Sverige kan knappast kalla sig en humanitär stormakt.

Läs även:
Patrik Kronqvist

Lyssna även till:
Sveriges Radio: Sveket mot barnen - De ensamkommande vuxna

23 kommentarer:

Anonym sa...

Barnläkaren och flyktingaktivisten Anders Hjern vred sig som en fet mask på en vass krok.
Alvestas representanter tittade tysta på varandra och båda tänkte: snääälla kan inte du svara?
Migrationsverket som tillsammans med regeringen tvingar på kommunerna uppenbart framfuskade "barn"
och därmed kraschar den kommunala ekonomin.
Anders Lindberg et al som medvetet ljugit eller i ren okunskap förvanskat.

Precis som rasiststämplade SD sagt hela tiden gång på gång.

Anonym sa...

"Dessutom byggs det in en segregation i själva boendet eftersom det är enbart nyanlända som placeras i modulhusen och de byggs lite vid sidan om, vilket en boende i det länkade inslaget påpekade."

Det är ju integrationen som folk i Bromma, Haninge och Tullinge i Stockholm och delar av Göteborg som Askim, västra Göteborg och områden nära havet som Fiskebäck, Skintebo, Amundön, Askimsviken menar är beklaglig. Boende i dessa områden vill ju inte ha modul- och migrantbostäder nära sina hem. Det är väl snarare så att segregation är det folk i allmänhet vill ska ske, att de (ensamkommande, asylsökande) ska bo "lite vid sidan om". Folk vill inte ha migrant- och modulbostäder inom en kilometers radie från sitt hem.

Rätta mig om jag har fel! Jag har sett inslag och läst artiklar ganska länge nu, och det har aldrig varit att migrantförläggningar och modulbostäder ska närmare sitt eget hem som framförts. Inte ens Virtanen på Södermalm har väl sagt att han vill att sitt bostadshus ska inhysa 100 stycken från Afghanistan eller Somalia, säg, på bottenplan?

Magne

Tompa sa...

Ja, det är nog detta som gör mig så förbannad. Den påstådda humanismen är i själva verket ren ondska. Hur i hvte kan man få komma undan med att placera vuxna män med tvivelaktigt beteende bland barn och hänvisa till att man gör det för barnens skull? Det är så sinnessjukt att jag ibland tror jag lever i en hemsk dröm.

Tomas Lenke sa...

I gårdagens uppdrag granskning sa representanten från Migrationsverket att det är kommunernas sak att ålderstesta "ensamkommande". Känns som en omvändelse under galgen.
Personligen gissar jag att majoriteten är överåriga (läs t ex Merit Wager) men säg att 15.000 av de 35.000 som kom 2015 är överåriga så går det att spara 15.000* 1 mSEK/år dvs 15 Milrader per år, när tackar man nej till pengar som skulle behövas till så mycket bättre ändamål.

Maria sa...

Kommunerna måste se till att ålderstesterna blir av, om nu Migrationsverket inte får arschlet ur vagnen. Det är fritt fram för kommunerna att beställa sådana tester för allas bästa.

Anonym sa...

Man får heller inte glömma Rädda Barnen som inte bryr sig så mycket om de rädda barnen som de bryr sig om att rädda Veronika Palms lön.Palm som inte längre vill bli vald att rädda barnen när lönen blev för låg.
Det var en myt det där med skäggbarnen sa Rädda Barnen.Barn ljuger inte om sin ålder.
Fast när de inte är barn så gör de tydligen det.Även för Rädda Barnen.
Kanske är Rädda Barnen precis som Anders Hjern bara någon sorts vänsteraktivister egentligen?
Som egentligen inte bryr sig särskilt mycket om det där med barnen?

Anonym sa...

Hehehe, ensamkommande "barn" utan resehandlingar, pass, etc, hehe, bara i Sverige köper skamlösa myndigheter dessa lögner. Prova att ta ett flyg utrikes utan pass så ser ni att detta är helt omöjligt.

Anonym sa...

Man , dvs politikerna glömde fråga de som redan bor i landet om de vill ha integration. Eller multikulti. Eller om de vill betala för andra länders ungdomars utbildning.
Kanske är det dags för sfi-lärarnas berättelser ur deras vardag såsom miggorna har berättat för Merit Wager.
Det är tydligen OK att testa brottslingars ålder men inte asylsökandes. Om jag förstod Hern rätt.
Det gick inte upp för honom att om de asylsökande hade testats kanske de aldrig blivit brottslingar.
Och kommunanställda som har att förvalta skattebetalarnas pengar sitter utan mål i mun när de får frågan om man inte skulle ha kunnat testa de små barnens ålder på egen hand när tvivel förelegat!

Anonym sa...

Vad föreställer bilden?

Anonym sa...

Ytterligare ett sätt för kommunerna att minska bostadsköerna är att köpa lägenheter åt hugade svenskar - utomlands, t.ex. på Cypern. Fast då blir det väl inte många skattebetalare kvar.
Bara de fyra F:n: Fastigheter, feminister och fattigt folk.

Thomas, emigranten.

Utlandssvensk sa...

Problemen med ”ensamkommande" började inte 2015, eller 2012 utan 2006!

Det har varit exakt samma visa hela vägen, med uppenbara bedrägerier i flertalet av fallen. Det har även varit flera ”kriser” med brist på platser etc. Ålderstester har debatterats på alternativmedia hela vägen och man har då ofta hänvisat till resultaten i andra länder där dessa test har genomförts. SD har även ofta tagit upp saken, inklusive i riksdagen efter att de kom in 2010.

Att antalet blev hysteriskt under 2015 var i grunden inget oväntat, utan följde bara den i princip exponentiella kurvan som vi hade haft från 2006.

”Vi har sett ända sedan ”ensamkommande barn-reformen” 2006 att antalet barn har ökat år för år och som det verkar på de två första veckorna, så ser det ut att vara så i år igen, säger Ronny Magnusson, expert på mottagande av ensamkommande flyktingbarn på Migrationsverket.”

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fordubblat-antal-ensamkommande-barn-i-januari

Här kan ni se antalet per år:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ensamkommande_barn#Antal_ensamkommande_barn_till_Sverige

Notera den stabilt låga nivån innan 2006.

Sen dubblades antalet mellan 2005 och 2006 ( från 400 till 800)

mellan 2006 och 2008 dubblades antalet en gång till (från 800 till 1500)

Sen bara fortsatte det och kring 2011 hade vi dubblat igen (från 1500 till nästan 3000)

Sen hade vi ett rekord på 3500 år 2012. Detta lyckades vi återigen att dubbla på två år, till 7000 år 2014.

Någon som ser ett mönster här?????????

Det hysteriska inflödet 2015 (30 tusen) var något som regeringen Reinfeldt länge och hårt hade arbetat för att uppnå och det var 100% avsiktligt.

Det borde vara uppenbart för alla att om man vill förstöra ett land via invandring, så är den här helt absurda kategorin som vi kallar "ensamkommande" bland det absolut mest effektiva. Kostnaderna i pengar är direkt astronomiska, men likväl nästan betydelselösa i relation till övrig skada. Att sätta in MENA män som är 20-30 år gamla i samma skolklasser som svenska barn som är 16-18 är direkt sadistiskt.

Utlandssvensk sa...

Off Topic

hysteriskt roligt:

https://twitter.com/Reklamprofessor

Anonym sa...

ETB och AKB känns stabila nu...

Utlandssvensk sa...


@ Tompa,

"Det är så sinnessjukt att jag ibland tror jag lever i en hemsk dröm."

Välkommen i klubben! Så där har livet varit för alla som vågade gå bortom svensk MSM de senaste 20 åren, fast det blev extra absurt under Reinfeldtåren. Nu är det mycket, mycket bättre! En person som följde ensamkommandecirkusen mellan 2006-2014 kunde lätt tvivla på sin egen mentala hälsa, om man satt i Sverige. Det var ett rent, fullständigt helvete för många dissidenter. Nu är det så många som har upptäckt saken att det inte alls är samma problem.

Men alla som nu debatterar detta har en nästan oändlig tacksamhetsskuld till SD och "hatmedia". De tog de riktigt, riktigt hårda smällarna under många långa år, som till slut resulterade i att det gick att prata om saken. Oavsett vad man anser om dem och deras politik i övrigt, måste de ha ett stort erkännande för detta. De är hjältar, ingenting annat.

Kappvändarna, som t.ex Hanif Bali, som spelade med ända fram till 2015 förtjänar däremot enbart förakt.

Anonym sa...

Hej.

Det spelar ingen roll om kommuner skulle visa vilja att ålderstesta. Med vilka resurser skall detta ske? Vad händer om testet visar att någon ljugit? Är det någon som tror att det i sig leder till utvisning, när de som skall utvisas inte ens placeras i bevakade interneringsläger?

Mottagningen av invasionsinvandringen har aldrig skapats som ett system byggt med mål och syfte - det har lappats, lagats och jämkats, men aldrig designats utifrån vare sig mål, medel eller metod (eller monetära mankemang).

En fråga att ställa till alla är hur tiotusentals, eller hundratusentals, utvisningar skall äga rum om individerna ifråga inte samarbetar?

Jag ser ingen utväg som inte innebär militarisering och tillfällig diktatur, och hur sannolikt i världens mest emaskulerade land känns det?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Ådärkomdenja sa...

"Ni är golvade, till tio", "saken är klar", sa rättsodontologen Håkan Mörnstad i ett Uppföljningsprogram i SVT ikväll. Riktat till hans opponent i studion, Barnläkarföreningens Anna Bärtos, en batikhäxa som darrande påstod sig varit utsatt för ett "hemskt drev" via nätet, telfon mm, sedan UG-programmet. Rättsodontologen sågade också totalt argumentet att "socialstyrelsen har lagt ned ID-programmet", och skall "utreda" bättre metoder. "Den utredningen saknade totalt läkarvetenskapligt kunniga, de enda som man lyssnade till var den "Ideella föreningen" Barnläkarnas förening. Som uppenbarligen, liksom 'Läkare utan gränser', blöder av missriktad humanism. Imho borde högbetalda läkare, som vägrar göra anbefallda uppgifter, avskedas, idag kan dom vägra utan att det får konsekvenser.

Två andra advokater stred också för den "goda saken", hellre fria än fälla, ädelheten (=feta advokatarvoden) kände inga gränser. Så ser det ut i Europas naivaste land, i denna fråga, liksom de flesta andra, när det handlar om känslosås och invällande "migranter", dvs FLYTTINGAR.

Anonym sa...

Det handlar om baaaaaaaaaaaaarn!

Anonym sa...

@Utlandssvensk märk också hur media listigt smyger in att "volymerna" nu "återgått till normala nivåer", men att detta innebär att vi gick från redan helt ohållbara 75000 om året, via 500000 under "krisen", "ned" till 100000+ om året.

Detta måste påpekas gång på gång, för media fortsätter att smyga in det överrallt nästan som hypnos, och jag lovar att de flesta svenskar nu pustar ut för att massinvandringar har minskat så kraftigt.

Media ser ett egenvärde i att hålla invandringen från tredje världen så absolut hög som möjligt, med alla medel och då framförallt vilseledning. Beror detta på fattiga analfabeters nästan hundraprocentiga tendens att rösta socialistiskt?

Anonym sa...

Ser på Twitter att våra rödaste vänner har mycket att oroa sig för.
Bokmässan som velar fram och tillbaka.Hotellet i Karlstad som pudlar och viker sig.
Barnläkarföreningen som får skit från alla håll och kanter.
Det behövs inte mycket för att de rödaste ska sova dåligt
Kan man hoppas på magsår?

Anonym sa...

Baaarnen, där en del verkar vara jämnåriga med profeten Muhammed.

Anonym sa...

Svar Utlandssvensk 14:33

Eftersom Reinfeldt fick ett glidarjobb på en amerikansk storbank så vet vi i alla fall att det var amerikanska eller amerikabaserade intressen som låg bakom. Att det blev just Bank of America betyder inte att det var BoA själva naturligtvis, men det minskar i alla fall sfären av misstänkta till någon som har möjlighet att kontrollera amerikanska banker.

Vi kommer att få se väldigt mycket av detta inom den politiska toppen i Sverige den närmaste tiden, att råttorna lämnar det sjunkande skeppet som de fått betalt för att gnaga hål i botten på, för glassiga internationella uppdrag inom "välgörenhet" eller finans.

Anonym sa...

När jag hörde barnläkaren blev jag bedrövad. Det kan inte vara rimligt att privatpersoner skall låta sina egna åsikter styra sitt yrkesutövande. Tänk om en polis anser att det är rätt att skjuta negrer och gör detta i tjänsten. Skulle vi acceptera detta? Men ibland ger vi läkare överdrivna befogenheter. När läkare vägrar att objektivt bedöma åldern på de som säger sig vara barn och som vägrar att medverka till att deras ålder anges korrekt då är något fel. För att kompensera för dessa indivudiella initiativ anser jag att de barn som kommer hit och inte kan styrka sin ålder samt kan misstänkas vara äldre än 15 år initialt skall åldersbestämmas till 20 år. Denna lösning leder automatiskt till att de själva måste medverka till att deras ålder bestämmes i de fall de verkligen är barn.

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 15:16,

"Media ser ett egenvärde i att hålla invandringen från tredje världen så absolut hög som möjligt, med alla medel och då framförallt vilseledning."

Jo, så har det varit mycket länge, minst under 20 år.

"Beror detta på fattiga analfabeters nästan hundraprocentiga tendens att rösta socialistiskt?"

Jag vet inte riktigt varför de agerar så här. En viktig komponent verkar vara den helt extremt låga bildningsnivån hos svenska journalister, vilket i sin tur har gjort dem mottagliga för något som endast kan kallas religiösa dogmer på flera områden. Sen förstärks detta när de tillbringar sina liv i grupper av likasinnade och man får rent kultliknande beteende. Många av dem verkar genuint se sig som någon form av ljusets riddare som modigt slåss mot mörkrets krafter. Vad som i enskilda frågor är sant eller falskt spelar mindre roll om man ser världen så.

Som jag tog upp i en annan tråd nyligen har nu M öppet erkänt att vi aldrig behövde ta emot nästan några "flyktingar" baserat på internationella konventioner. Detta har hela tiden varit väldigt väl känt och extremt lätt att kolla. Utan tvekan har många journalister känt till detta i många år, likväl har de, i princip utan undantag, fortsatt att sprida den väldigt fräcka lögnen att asylinvandringen till Sverige skedde i huvudsak pga. regler i konventioner. Jag har själv debatterat frågan i många år och det är ingen tvekan om att MÅNGA journalister har varit medvetna.

Så de har avsiktligt, länge och systematiskt ljugit. Enda förklaringen jag har på detta är det jag skriver ovan, dvs. att de har betraktat denna lögn som rättfärdigad i deras heroiska kamp mot mörkrets krafter.

Slutligen är min uppfattning att jag i grunden struntar i varför de har ljugit och även drivit helt otroliga hetskampanjer mot folk som har försökt att påvisa detta. Det viktiga nu är att ställa dem till svars och straffa dem. Om detta är möjligt får framtiden utvisa.