tisdag 27 september 2016

Bidragsbatalj
Moderaterna fortsätter att ta små steg i rätt riktning i både migrationspolitiken och i synen på arbete och bidrag. Just i det sistnämnda fallet kan en av de stora konflikterna komma att stå i nästa valrörelse.

Partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson aviserade i dag att M vill se medicinska åldersbedömningar av asylsökande direkt vid ankomst. I dag görs det först i ett långt senare skede men oftast inte alls.

Efter fjolårets rekordstora anstormning av ensamkommande till Sverige och efter att vuxna som påstått sig vara minderåriga både mördat och våldtagit på boenden för barn har Moderaterna vaknat. Bättre sent än aldrig, antar jag.

Moderaterna vill även öka skillnaden mellan att leva på bidrag och att leva på sin lön. Därför vill M förutom att sänka en rad ersättningar se ett tak så att de samlade bidragen aldrig överstiger 75 procent av lägsta lönen.

Än viktigare är emellertid att partiet vill att personer ska tvingas kvalificera sig genom arbete för att få full tillgång till bidragssystemen. Bland annat vill M korta föräldrapenningen till max ett år för den som saknar arbetsinkomst.

Härmed tar M ett tydligt steg mot ett kvalificeringssystem i välfärdsstaten. Ingen ska kunna kliva in utifrån och få full tillgång från dag 1. Detta är ett väldigt viktigt skifte i svensk politik, och måtte M våga driva detta fullt ut. Det är en helt nödvändig strid.

Nästa valrörelse borde handla om arbete mot bidrag. Vägen till ökad självförsörjning kan bland annat gå via bidragstak och ett system som kräver att människor kvalificerar sig för att få del av kakan. Men det krävs också att vi får en spridd övertygelse i samhället om att det alltid, i alla lägen, är bättre att försörja sig själv på ett hederligt sätt än att leva på andras bekostnad.

Vi måste återupprätta stoltheten i en egen försörjning i Sverige.

14 kommentarer:

A nonym sa...

Eftersom bevisbördan om ålder ligger på den sökande, så är det enklast om kan du inte bevisa din ålder och om det inte uppenbart rör sig om det barn ska individen anses som vuxen tills en medicinsk undersökning kan klarställa att det är ett barn.

Anonym sa...

Vi får väl se om moderaterna röstar emot sina egna förslag i skarpt läge om SD också är för dem. LOL. Talk is cheap och förtroendet är borta!

Somebody is wrong on the internet sa...

Bättre sent än aldrig, men många av oss ville ha dessa åtgärder för många år sedan när M var emot dem. Nu låtsas M som att man tyckt så här hela tiden. Utan att kinderna ens blossar.

Utlandssvensk sa...


För en figur som Ulf Kristersson gäller absolut inte bättre sent än aldrig. Det enda som borde gälla är ALDRIG IGEN.

Här kan vi läsa lite från Ulf anno 2009:

"–Över 500 barn sitter i tillfälliga transitboenden i väntan på att få komma till någon kommun, säger Ronnie Magnusson, ansvarig för frågan på Migrationsverket.

De motargument Migrationsverket möter från kommuner som säger nej är främst av två slag:

–De huvudsakliga är att man inte anser att man har den kunskap som krävs eller att man säger att man har fullt upp med att ta hand om sina vanliga invånare, alltså dem man redan har, säger Ronnie Magnusson.

Migrationsminister Tobias Billström (M) anser att fler svenska kommuner nu måste hjälpa till.

–Jag är beredd att ta upp samtal med kommunerna på nytt. Jag vill även uppmana samtliga att höra av sig till sina kommunpolitiker och ställa frågan om de tecknat avtal med Migrationsverket, säger han.

I Stockholm stad reagerar ansvariga för flyktingmottagande med förvåning på händelserna i Skåne. Kommunen har idag 81 platser för ensamkommande unga som inte har några anhöriga att bo hos. Totalt finns numera fem kommunala boenden utspridda i staden, efter att ett nytt boende i förrgår invigdes på Södermalm.

Anette Necander, enhetschef på Socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen, har inte noterat några protester från grannarna.

–Än så länge har vi inte fått några reaktioner alls. Lokalerna vi använder har haft annan social verksamhet tidigare. Stockholm är en storstad, det är annorlunda än Vellinge. Folk här är vana vid att se människor av olika nationaliteter.

Anette Necander ser dessutom ett ”mycket stort stöd” för mottagandet från ansvarige politikern, socialborgarrådet Ulf Kristersson (M). Han bekräftar stödet:

–Politiskt är det mycket starkt. Förutom att vi har en uppgift att fylla så har vi alltmer börjat se att det här är ungdomar som har resurser med sig, säger han.

–Med respekt för att det finns ungdomar som har allvarliga problem så har vi snarare tenderat att överdriva problembilderna, gjort offer av människor. Detta är människor som snabbt kan stå på egna ben."

http://www.svd.se/efter-vellinge-kommuns-strid-mot-att-ensamkommande-flyktingbarn-ska-bo-i-kommunen-minister-vadjar-till-kommuner

2009 var det lika klart som nu att de "ensamkommande" definitivt inte snabbt kan stå på egna ben. Helt säkert kände Kristersson till detta men det hindrade honom inte från att ljuga om saken.

2010 var han ute och ville pula in ensamkommande hemma hos folk:

"Stockholms stad följde igår upp kampanjen ”Kanske någon som du” med ett möte på Kulturhuset. Inbjudna var de som svarat på kampanjens uppmaning att bli fosterfamilj för ensamkommande flyktingbarn. Totalt har 95 personer anmält intresse om att få mer information och ett hundratal kom till informationsmötet.

– Det är väldigt glädjande att stockholmarna visar så stort intresse för att ta emot ensamkommande flyktingbarn och ge dem en bra start här i Sverige, säger socialborgarrådet Ulf Kristersson."

http://moderaterna.net/blog/2010/04/28/ulf-kristersson-manga-vill-bli-fosterfamilj-for-ensamkommande-barn/

Hans lägenhetsaffärer var också fullt i klass med Putilovs, men det var inget hinder för att sitta kvar inom M.

Folk som på allvar kan tänka sig att lägga en röst på dylikt patrask borde omedelbart tilldelas en god man.

Anonym sa...

Ulf Kristersson borde sitta i fängelse. Han är direkt kriminell i sitt beteende.

Han är alltså Borgs efterföljare... Mannen som sade: "Vi kunde inte styra hur många som sökte asyl, det var geopolitiska omständigheter." Det är enkelt: Du tar inte in dem i landet utan har en GRÄNS som människor måste passera innan man vandrar genom hela ASIEN och EUROPA för att söka asyl i Sverige.

Borgs efterföljare... Reinfeldts efterföljare... Kristersson respektive Kinberg Batra. Man skulle ta in nytt folk ifall man skulle få någon ordning i Moderaterna. Nu återstår att nytt blod, t.ex. Arpi och Teodorescu tar plats i Moderaterna eller snarlik person.

Ödsla inte tid på ulvar i fårakläder.

Magne

Mikael sa...

Utlandssvensk säger enligt min mening alltid sanningen.
För mig är det helt otroligt hur någon vid sina sunda vätskor kan tro på Kristersson, Tobé eller någon moderat ö.h.t. som var aktiv under Reinfeldt-eran.
Snacka om ett parti som har totalt har avslöjat sig och gjort bort sig.
Jag tycker minst lika illa om Socialdemokraterna, "Miljöpartiet", vänsterpartisterna och Fi liksom "liberalerna (mindre liberalt parti kan knappast existera)och det falska KD.
Men frågan är om inte Moderaterna och dess gillare måste tillhöre de falskaste av de de allra falskaste.
Deras idol Reinfeldt lade den definitiva grunden till Sveriges utplånande och den jäveln skryter om det och har belönats för det. Fy Fan!!!!
/Mikael Svensson

Anonym sa...

När man hör Kristersson och Kinberg Batra eller för all del Björklund måste man inse att det är en fars.

Jag uppskattar Hans arbete på bloggen och den fakta som här presenteras, men detta inlägg är mer av ett spratt. Vet inte ifall Hans uppriktigt rapporterar om Alliansen och Kristerssons utspel eller ifall det är för att visa sin bekantskapskrets att han följer med i svensk politik.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Mikael Svensson,

"Utlandssvensk säger enligt min mening alltid sanningen."

Det var mycket vänligt! Tack!

"Men frågan är om inte Moderaterna och dess gillare måste tillhöre de falskaste av de de allra falskaste."

Ja, M ligger på en högre nivå av falskhet än de övriga. Dessutom är det de som har gjort i särklass störst skada på Sverige. "Fy Fan" är helt rätt ordval!

Som en bonus för din mycket uppskattade och kärnfullt uttryckta kommentar kan jag erbjuda en klassiker som hör hemma i varje M-hatares länksamling:

Fri invandring
Motion 2001/02:Sf333

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/fri-invandring_GP02Sf333

(notera att AKB är en av författarna)

Anonym sa...

Kommuner borde inte alls hjälpa till att gräva sina egna gravar. Stopp och belägg! Våga vägra din kommuns undergång pga. påhittat asyl-ansvar, som är fejkat! Ingen kan söka asyl i Sverige om de korsat någon av grannländernas gränser. Så alla kriminella fegisar skall skickas tillbaks till de länder de måste fly ifrån för sina brott de gjorde där.

Anonym sa...

Inför en satans medborgarlön and be done with it

Anonym sa...

Man hade 8 år på sig att genomföra detta men gjorde ingenting och man gör ingenting nu heller för att som ett gott oppositionsparti komma till makten.
Vad moddarna säger har ingen betydelse så länge de inte eftersträvar regeringsskifte

Anonym sa...

Alla som varit med under Fredrik Landsödare måste bort från Moderaterna och partinamnet måste ändras til gamla Moderaterna eller varför inte Högerpartiet som under Hjalmarsons tid.

Nuvarande företrädare har inget förtroende.

Anonym sa...

Moderaterna behöver helt enkelt offentligt be om ursäkt för att visa att de förstått.
Innan det sker får man räkna dem som ljugande kappvändare bara.

Anonym sa...

Om man ska tro sanningsenliga MSM så är SD alltså
-rasister-
-fascister
-nazister
-putinister
-bönder
-dumma i huvudet
-spioner
-antidemokrater
-faktaresistenta

och de goda krafterna har skapat dagens framgångssaga Sverige.....