torsdag 8 september 2016

Den nya rasismen


Rasism. Det är ett av det mänskliga sinnets vidrigaste påfund. Att bedöma och döma människor utifrån saker de över huvud taget inte kan påverka, som hudfärg, är fegt och nesligt.

Att det finns rasism är samhället är ingen hemlighet och heller inget någon förnekar. Däremot är Sverige som land inte rasistiskt. Vi har inga "rasistiska strukturer" som drabbar en viss grupp bara för att de tillhör den gruppen. Ingen etnisk grupp är diskriminerad i lag. Däremot finns det människor som har fördomar om andra beroende på deras hudfärg och härkomst.

Det mest anmärkningsvärda är att personer som kallar sig antirasister, och därmed inte ska se skillnad på eller behandla människor olika utifrån hudfärg, nu efterapar rasisternas världsbild.

Vi har börjat få något som kallas "separatistiska" möten. Det är träffar, på nätet eller i verkliga livet, där endast så kallade "rasifierade" får delta. Vänstern har sett till att identitetspolitiken och antirasismen har fått ett barn ihop: det är den nya rumsrena vänsterrasismen.

Det är förstås samma rasism som tidigare. Den bygger på samma vidriga grundsyn att vi människor är vår hudfärg, inget mer. Att den som har utländsk härkomst måste bete sig och tycka på ett visst sätt. Och att vita människor är ett hot.

Hur i hela friden blev det så här? Och hur kan landets statsminister stillasittande acceptera att hans partis ungdomsförbund har ett rasistmöte i självaste partihögkvarteret? Det är obegripligt. Oanständigt. Oförlåtligt.

Jag skäms över den utveckling som sker i Sverige just nu. Hur människor glider isär, hur rasism och fördomar odlas av personer som anklagar andra för att vara, surprise, rasister.

Det finns bara en sak att säga: far åt helvete, rasister.

Läs även:
Ivar Arpi, Rebecca Weidmo Uvell, Adam Cwejman, Fnordspotting

18 kommentarer:

Anonym sa...

Man kunde tycka att åtmindstone delar av MSM fann detta intressant?
Att Aftonbladets ledare hade något att förklara? Eller Margot Wallström? Stefan Löfven?
Det är ju för fan på Sveavägen 68! Men icke! Skräcken sitter väl i.
Göteborgsposten ska dock ha en eloge, precis som Rebecca Weidmo Uvell och Ivar Arpi.
Resten, fegskitarna och syltryggarna, törs inte förrän de fått grönt uppifrån.
Här behövs inget gräv från någon kriminell researchgrupp.Här behövs bara något slags intresse för den journalistik man säger sig utöva.Men NÄÄÄÄÄÄ, det är för mycket begärt.
- Vi var ju överens om att SD är rasisterna och herr redaktörn har inte okejat..en annan har en hyra att pröjsa för barren på Söder vettu!

Hans Li Engnell sa...

Pliktskyldigt men ointresserat av SVT:

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/hard-kritik-mot-separatistiskt-ssu-mote

Anonym sa...

Egentligen känner dessa människor en gemenskap via sitt arv och sin bakgrund. Det är lite mer än just hudfärg. Sen exakt vad denna grupp sysslar med vet jag inte, om ens någon annan utanför deras krets vet det är en bra fråga.

Jag kan tänka mig att ha möten för vita svenskar där vi diskuterar vår historia och hur vi ska forma vår framtid.

Men så är det ju inte politiskt korrekt att ha möten för vita svenskar.

Undrar ifall inte ett mediedrev kommer strax innan valet 2018 mot rasifierades separatistiska möten och vad de där uttalar. Hade faktiskt suttit fint med lite rasifierad-TV på SvT strax innan valet där Janne Josefsson får ställa en och annan fråga.

Magne

lensof sa...

Undrar om det kommer att vara korrekt framöver att ha möten för icke-rasifierade och där rasifierade inte har tillträde. Det vore ju en logisk utveckling. Om den sen är önskvärd kan man ju diskutera. Liksom vad man lägger i begreppet icke-rasifierad. Ord har blivit liksom flytande i sitt innehåll den senaste tiden.
Klart är dock att man genom annonseringen till detta möte har släppt krafter fria som man antagligen inte vill ha fria.

Anonym sa...

Det är ett sånt gigantiskt HYCKLERI!

Anonym sa...

Börjar bli tydligt, nästan alltid när det handlar om större scoop och uppgifter som kan uppfattas som "röd-grön-känsligt" är de inte riksmedia själva utan privata gräv/mindre medier som fått göra merparten av jobbet. Public service vill helst inte rapportera, och uppenbart ännu mindre gräva fram egna nyheter som skulle kunna medverka till att regeringen ställs i negativ dager.

Ett tvärtom förvarande m ao mot sättet som regeringen blev behandlad och granskad under alliansstyret - då proaktivt, med framgrävt material framtaget i syfte att sätta regeringen på pottkanten - nu bara reaktivt, inte sällan med diffust motspinns-material.. reportage där "vanlige medborgaren från gatan" tycker precis som regeringen, och säger att det är "bra med högre skatt" och såna saker.

Anonym sa...

@Hans: Jag håller med fullständigt. Om det är någon tröst (tveksamt iofs...) så har vänstern muterat på exakt samma sätt i den anglosaxiska världen. Både Sverige och UK där jag bor nu har i första hand inspirerats av amerikanska "intellektuella".

Sverige har väl iofs gått längre. Delvis tror jag för att Sverige var mer vänster från början, i traditionell klassbaserad bemärkelse. Då blir det ju bredare grogrund för nya kollektivistiska idéer som radikalfeminism och "antirasism".

Dels, som jag skrev i en tidigare kommentar, för att svenskar är mycket mer konsensusinriktade än t ex britter. För varje "antirasistisk" gaphals på Twitter eller något pundigt universitets hemsida får du här en lika stridbar liberalkonservativ motdebattör från t ex The Spectator eller nåt som sågar sönder argumenten inom ett par minuter. I Sverige håller folk istället tyst ifall dom inte är öppet SD eller liknande, så "nyvänstern" får hållas på ett helt annat sätt.

Så varför uppkom identitetspolitiken från början? Det vanligaste svaret är att vänstern förlorade sin "cause" och sina "klientgrupper" i takt med att arbetarklassen till slut fick justa levnadsvillkor. Som grädde på moset föll Sovjet, så marxismen förlorade sin trovärdighet som teoretisk bas. Då började man "analysera" med bas i medfödda faktorer som hudfärg och kön istället. Lägg till lite amerikansk (delvis vettig i sin kontext) kritik mot diskriminering av svarta samt en dos fransk, postmodernistisk flumfilosofi för att bemöta motargument baserade på statistik och logik. Där nånstans har vi väl häxkittelns ingredienser.

För min del tror jag folk i hela Väst är trötta på detta, så att vi får se en bred motreaktion inom månader till år. Brexit, stödet för Trump, rösterna på SD, Le Pen, AfD etc. Dessa är tidiga tecken. Vad dom visar är en "vit" arbetarklass som känner sig grymt blåsta över vänsterns mutation i en tid när dom skulle behövt extra stöd pga av globaliseringen.

Upproret kommer spridas, vilket i sig är bra. Men om pendeln svänger för långt så kan boten bli värre än soten.

Anonym sa...

allas våran statsminister steffe, mästerförhandlaren,fackpampen, etc begriper inte frågeställningen,problemematikem att hans parti stöder en sorts rasism, det förstår han inte.
han är lika talanglös för sitt uppdrag som moderaternas smartaste stockholmare, partiledare Fru Batra-Kinberg, nästa sopa som i ett friskt land aldrig blivit partiledare.

Anonym sa...

Det värsta är att vi inte pratar om någon liten sekt eller obetydligt parti på någon ytterlighetskant. Vad vi pratar om är ett statsbärande regeringsparti och dess rekryteringsbas för ledande befattningar inom regeringen och statsförvaltningen.

Det S nu demonstrerar skulle i ett sunt fungerande politiskt system innebära ett snabbt politiskt självmord. Men vi får konstatera att Sverige nu på ett avslöjande sätt saknar ett sunt fungerande politiskt system.

/Eskil

Anonym sa...

Jag är nog vad som kallas kulturrasist, om nu kultur är en ras.

Det innebär att jag är helt färgblind avseende hud och även utan betygssättning av kön.

Men hur folk uppför sig, förväntas uppföra sig och hur de vill att samhällen skall vara organiserade är något som jag har mycket starka synpunkter på. Mina starka synpunkter kommer heller inte ur någon särskild ideologi utan från enkel observation av olika samhällen och hur väl de fungerar och när jag observerar olika samhällen och bedömer deras grad av funktion och trevlighet så gör jag faktiskt samma observation som muslimerna. Man väljer ofta västvärlden när man har en praktisk möjlighet, eftersom de samhälleliga kvaliteterna där är överlägsna de som erbjuds i muslimskt influerade samhällen.

Muslimer är lika värdelösa som kommunister när det kommer till samhällsbyggnad.

Konstaterar jag detta tillkortakommande gällande kommunister så blir ingen särskild upprörd men om samma observation görs om muslimer så blir det ett jävla liv.

Varför då?

Anonym sa...

Rent spelteoretiskt är det väl naturligt att MSM avstår från att rapportera om SSU?
Alliansen,om den nu finns,vill inte ha något som kan tvinga fram något de inte vill ha.Regeringen behöver hålla ihop sina spretigaste delar.
MSM leverar enligt avtal!

Anonym sa...

Så det här är bra då, eller...? Jag vet inte om jag hänger med i vänsterns resonemang.

www.svd.se/dansk-skola-delar-in-elever-efter-etnicitet/om/varlden

Anonym sa...

SSSU Stockholm pudlar nu under trycket inte helt oväntat.Det har blivit fel på något sätt.
Intressant vore att veta hur det har blivit fel på något sätt.Kanske SSU:s ordförande Philip Botström skulle lägga några minuter på att reda ut det?
Kanske skulle representanter från MSM närvara och ställa frågor?
Eller är det en omöjlighet när det som här drabbar "samhällets mest utsatta"?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ssu

Anonym sa...

Hoppla!
Nu har t.o.m Expressen vaknat.Tidningen med de grävande journalisterna.
Men det är väl dags att snurra och somna om om en stund.Saken gällde ju fel rasister.

http://www.expressen.se/nyheter/ssu-distriktets-plan-mote-for-rasifierade/

Anonym sa...

"Rasifierade behöver trygga separatistiska rum utan vita"

Bara en tanke då gäller även "vita behöver trygga separatistiska rum utan rasifierade" också mao?

Och räcker det verkligen med bara separatistiska rum? kan det inte utvecklas till separata bussar? eller separata länder?

De här är allvarligt, de som nu synliggörs inom SSU kan inte bara skyllas på Pisa-raset, här krävs också åtskilliga mängder av faktaresistens. Hela idén med hudfärgs-indelning och ras-kategorisering av människor är ett farligt sluttande plan. Förstår inte hur den här typen av totalitära tankemissfoster kan passera obemärkt i grundskolan ens. Vad gör lärarna egentligen, ber om ursäkt och tar bort delarna med judeutrotningen från undervisningen för att vissa elever inte ska bli kränkta?

Anonym sa...

En liberal princip är att ingen, varken stat eller enskild person, har rätt att meddela vilka människor eller grupper man önskar träffa och diskutera med.

Däremot kan man frågasätta om SSU ska ha separatistiska möten enbart för svartskallar (sv. översättning av 'rasifierade').

Moderpartiet, Socialdemokraterna, borde meddela att dess ungdomsförbund har en separatistisk agenda för att separera svartskallar från vitskallar (vita européer).

Har mycket svårt för att man smyger så här och pudlar om att det ska vara en fråga som enbart berör svartskallarna och inte vitskallarna.

När har SSU separatistiska möten för vitskallar, där de får diskutera sina frågor? Kanske diskutera hur den vita cis-mannen upplever utsattheten? Hur en vit äldre person upplever omvandlingen av sitt bostadsområde från svenskt till MENA? Vilken schism som finns i ens vänskapskrets och med sin familj om mångkultur och invandring. Hur kvinnor kan anklaga den hårt arbetande medelålders vita mannen för sexism ifall en blick går nedanför hakan på kvinnan. Att den vita mannen gärna är ett objekt för kränkning och rent av rasism från mainstream media? Det finns många frågor som enbart berör den vita cis-mannen men ändå lägger svartskallarna näsan i blöt i frågor som inte påverkar eller angår dem.

SSU bör lyssna på de vita cis-männens utsatthet och visa att de tar dem på allvar genom att ordna separatistiska möten för vita cis-män.

Magne

Anonym sa...

SMR hyllar SSU för deras tilltag.Det säger allt man behöver veta.För hur skulle vit separatism kunna särbehandlas i framtiden utan våldsamheter?

Arthur sa...Jag är kanske fånigt nyliberal nu men jag har svårt att bli jätteupprörd för att några personer som ser ut på ett visst sätt träffas för sig själva för att diskutera gemensamma erfarenheter. Det är bara det att det är olagligt och lagen borde vara till för alla. Vilket liv det skulle bli on det stod "Hierdie gebeid is slegs vir blankes" på dörren.


Det finns större anledning till oro över att SSU skaffar sig nära relationer med de extremister som nämns bland de inbjudna.