tisdag 27 september 2016

Elitfeminismen är ett innerstadsfenomen

Gudrun Schyman reser land och rike runt och "folkbildar" (läs: sprider sin feministiska propaganda). Men det går trögt utanför storstäderna. Detta frustrerar den feministiska ikonen.

Schyman beklagar sig över att hon som feminist blir "attackerad och ifrågasatt på olika sätt". Detta tror hon beror på att "kunskapsnivån är lägre" i glesbygden. Landsbygdsbor är lite efter, helt enkelt. Lite bakom flötet. Lite eljest. Om man får tro elitfeministen Schyman.

Att verklighetens folk på landsbygden inte bryr sig om Schymans feministtrams är inte så överraskande. Temperamentet och debatten ser annorlunda ut i Norrlands inland eller i skånska småorter jämfört med Stockholms innerstad. Människor är, vågar jag faktiskt påstå efter mina 19 år i jämtländsk glesbygd, mer jordnära.

Det kan emellertid även bero på att Schymans feministiska maktanalyser och hat mot män har väldigt lite att erbjuda den som oroar sig över om huruvida vårdcentralen får vara kvar efter nästa mandatperiod, om bensinskatten ska höjas igen och fördyra resorna till jobbet, om byskolan hotas av nedläggning och om fabriken i grannbyn där många kompisar är anställda ska flytta produktionen till Tyskland.

Det finns mycket i landsbygdens vardag som elitfeminister som Gudrun Schyman över huvud taget inte reflekterar över. Livsvillkoren på svensk landsbygd handlar inte om hur stor andel kvinnor som sitter i börsbolagsstyrelser eller huruvida en reklamfilm är sexistisk eller ej.

Feministiskt initiativ har absolut ingenting att erbjuda boende på landsbygden. Därför kommer Fi även fortsättningsvis förbli en sekt för privilegierade och bittra medelklasskvinnor i landets storstäder.

Elitfeminismen är främst ett innerstads- och mediefenomen.

Läs även:
Joakim Lamotte

17 kommentarer:

Anonym sa...

Gudrun Schyman appellerar till medelklassens goda damer som tycker det är för mycket miljö i miljöpartiet och yngre hysterikor från olika statliga genusutbildningar.
De äldre vill bli välbetalda direktörer utan egna meriter och de yngre vill bli välbetalda genuspedagoger utan några meriter.
Det är kanske inte så konstigt att inte ens en välvilligt inställd journalistkår kan få den hönan att flyga.Varför skulle folk i allmänhet och väljare i synnerhet tycka att det är deras bekymmer?

Anonym sa...

Falun och Borlänge, båda med runt 40 000 invånare, kan väl knappast kallas landsbygd? Den demografiska terminologin i Sverige är totalförvirrad.

Anonym sa...

Hej.

Prognos:

Samtliga orter med högskolor och folkhögskolor kommer att fungera som värvningskontor och inkubator för den uppväxande generationen Genus-Pionjärer, på samma sätt som diverse kultur- och journalistutbildningar gjorde från 1970-talet till idag.

Schymans extremism normaliseras i rask takt, och förmedlas från dotter till mor och far, som för husfridens skull låter bli att ta de allvarliga samtalen - särskilt som de inte är pålästa på terminologi och jargong.

I takt med glesbygdens utarmning och avfolkning blir den allt mer meningslös för röstfiske, och då vi inom en snar framtid går mot valkretsar uppdragna efter folkmängder och inte efter gammal geografi (i demokratins namn förstås; vilket parti som behöver detta lämnas osagt) blir Schymans klassiska kommunism (i praktiken, om inte teorin) det rumsrena alternativet, med normkritik enligt normen för normkritisk normkritik.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Ett klipp ur verkligheten(SvD)

"Två explosioner vid moské i Tyskland
Den tyska staden Dresden skakades under gårdagskvällen av två hemmagjorda bomber. Strax före klockan 22 detonerade en sprängladdning vid en moské. Kort därpå exploderade ytterligare en bomb vid stadens kongresscentrum. Ingen skadades vid dåden, som polisen misstänker är rasistiskt motiverade, rapporterar Leipziger Volkszeitung."

Det är liksom inte så himla noga.På det sättet kan man nog få det till att Schyman har ett brett folkligt stöd också.Kravet på absolut analfabetism vid antagningen till journalisthögskolan har utökats till att gälla även egna texter..

Anonym sa...

Människan har alltid försökt tämja naturen. Jag tänker på det förmodade hatet man när inom fi mot naturen och skapelsen. Hur kan skapelsen vara så fräck att den ger oss människor med olika kön. Hur kan skapelsen vara så fräck att det är bara ena könet, som föder och diar barnet? Hur kan skapelsen vara så fräck att den förr bara skickade männen ut i krig. Och vilken förödmjukelse att behöva finna sig i skapelsens tydliga skillnader? Det är alltid undantagen man vill identifiera sin politik med, trots att det är undantagen, som bekräftar regeln. Det är svårt att ta dessa självutnämnda skapelseberättare på allvar, så länge det finns fler problem, som inte har med genus eller anus att göra.

Anonym sa...

Jag är inte förvånad över att Schyman har svårt att få genomslag på landsbygden. Utanför storstäderna (på landsbygden) har man en mer traditionalistisk och konservativ inställning. I storstäderna finns den progressiva, globalistiska medelklassen som de senaste 20 åren ganska kvickt har anammat helt nya värderingar.

I detta sammanhang måste nog Falun och Borlänge räknas till ”landsbygden”.

Ovannämnda mönster syns tydligt i valresultatet för FI, MP och SD och kanske numera även C. (Röstar lantbrukarna över huvud taget fortfarande på C? Det borde väl ha blivit ett storstadsparti nu.) Det är samma sak i Österrike och det är mycket tydligt i årets presidentval. I storstäderna väljer de Alexander van der Bellen (tidigare partiledare för De gröna) och i de mindre urbana områdena väljer de Norbert Hofer från FPÖ. Jag såg en karta över Österrike med röstningsmönstret inritat i österrikisk TV och det var ungefär som karta med befolkningstäthet markerad i olika färg. Vidare hittar vi väl samma mönster i Tyskland vad gäller AfD, och där är det framför allt i det fattigare och mer glesbefolkade östra Tyskland som AfD får stort stöd. Hur ser det ut i USA? Jag antar att Clinton har tydlig majoritet i bland annat New York, Los Angeles, San Francisco.

Det är för övrigt intressant att Schyman anser att stockholmare är smartare än lantisar. Den analysen gjorde ju hennes partikamrat i högerfalangen Kinberg Batra redan för många år sedan.

Här är en artikel som påpekar skillnaderna i värderingar och moralen: http://axess.se/magasin/default.aspx?article=3014#.V-pGi8lSKi8 Jag tycker att författaren i stort sett sätter huvudet på spiken, även om han gärna hade fått undvika ordet ”populism”, som inte bidrar med något annat än nedvärdering ur sittande regims perspektiv. I övrigt är texten förhållandevis neutral och utforskande. Det är en artikel som alla progressiva godmänniskor borde läsa, för att kanske möjligen inleda processen av förståelse för sina meningsmotståndare.

Den här artikeln http://theweek.com/articles/632380/how-brexit-shattered-progressives-dearest-illusions har också varit viktig för mig för förståelsen av den ideologiska och värderingsmässiga klyfta som har uppstått de senaste åren.

De progressiva, globalistiska värderingarna tycker jag är en värdefull förklaringsmodell till varför M, KD, V och FI har mer gemensamt med varandra än med svenska folkets majoritet. Problemet är att det offentliga samtalet till stor del utgår från storstäderna och att ”landsbygdens” röster inte hörs i samma utsträckning. Där har vi ju förklaringen till att den urbana medelklassen blir så förvånad när det går bra för SD och när det går så dåligt för FI och MP. Som någon journalist besviket sade strax efter valet 2014: ”Nästan alla jag känner skulle ju rösta på FI.” Skillnaderna i moral och värderingar gör också att den progressiva godmänniskan faktiskt inte kan förstå meningsmotståndarens argument, och drar då slutsatsen att det måste handla om ondska.

Jag tror inte längre att politiskt korrekta godmänniskor kan "avprogrammeras" i någon större utsträckning. Jag tror att moralen och värderingarna sitter för djupt. I en del fall kan det visserligen handla om hjärntvätt, men i många fall tror jag att det snarare handlar om ett personlighetsdrag. Vartefter den grymma och ärliga verkligheten tränger sig på kommer väl däremot fler och fler av dem att tystna. På samma sätt som vi i det andra lägret är tvungna att tala tyst när de politiskt korrekta har överläget.

Anders Eriksson

Anonym sa...

Kvinnor kan säger liberala Lisa Bjurwald och vill personligen förbjuda alla som tycker olika från fall till fall.Naturligtvis föredrar liberala Lisa Bjurwald att personligen besluta om förbuden.

Anonym sa...

Schyman representerar en grupp kvinnor som oftast lever ensamma. Trots detta talar hon om att männen skall ta större ansvar för hemarbete. Hur skall män kunna ta ansvar för hemarbetet i relationer de inte lever i?

Anonym sa...

Kan lägga till kommentar 11:26 att det kan och andra sidan vara problematiseringen av genus och anus, som indirekt skapar stora problem tack vare det skymmer äkta problem. Just nu föeläser en stats-vetare på SVT och vill förklara för alla, hur Svenskarnas kultur genom historien varit rasistiskt. Stats-vetarna är vårt nuvarande samhälles ekonomiska ryggrad kanske, genom att anpassa historien efter dagens politiska flams?
Ungefärligt citat: "Tänk så många Kurder, som bor i utlandet ( och har Svenska socialbidrag = uttalades inte förstås ), kan prata Svenska, bär verkligen med sig Svensk kultur mer än ni åhörare här idag". Bär dom också med sig den Svenska rasistiska kulturen kan jag undra?
Fy f*n vad jag längtar till nästa val.

Anonym sa...

@ Anonym 12:52

"Fy f*n vad jag längtar till nästa val."

Vad spelar valet 2018 för roll? Socialistiska enhetspartiet kommer att få fortsatt förtroende av en överväldigande andel av väljarkåren. Vilken falang som får något större inflytande än en annan falang spelar ingen större roll, eftersom falangerna är överens om partiets grundläggande värderingar och prioriteringar.

Anonym sa...

Det kommer bli psykologiskt jobbigt när det största partiet blir SD, blir jobbigt att fortsätta frysa ut det största demokratiskt invalda partiet.

Anonym sa...

Omkring 30 % av unga kvinnor 18-24 år lär rösta på F! och därmed på en i princip totalitär kommunistisk regim. Vad fattas dem? Hatar de sina fäder och bröder? Hatar de frihet och demokrati? Världens mest priviligierade unga kvinnor gnäller över att de diskrimineras. Curlingsamhällets fel?

Utlandssvensk sa...

@ Anders Eriksson,

"I storstäderna väljer de Alexander van der Bellen (tidigare partiledare för De gröna) och i de mindre urbana områdena väljer de Norbert Hofer från FPÖ."

Jo, det finns en klar skillnad mellan storstäderna och resten på många håll. Brexit var väl även en tydlig bekräftelse på detta. Det var i princip London mot övriga England! Och i London är man inte van att förlora! USA kan man väl skriva längre uppsatser kring, men i huvudsak stämmer det nog att demokraterna är starkast i de stora städerna. Om jag minns rätt är även franska FN svagast i Paris.

Utlandssvensk sa...


Anonym 15.53

"Omkring 30 % av unga kvinnor 18-24 år lär rösta på F!"

Är det verkligen så? Har du en länk?

För övrigt tror jag att F! kommer att ta många muslimska röster från MP och att detta nog kan räcka för att komma över 4%. Nu har jag sagt flera gånger att jag inte tror på ett fritt val 2018, men F! kommer med säkerhet inte ha några problem. De lär sitta i riksdagen 2018.

"Vad fattas dem? Hatar de sina fäder och bröder? Hatar de frihet och demokrati? Världens mest priviligierade unga kvinnor gnäller över att de diskrimineras. Curlingsamhällets fel?"

Det kan man ju spekulera kring! Unga och "högutbildade" kvinnor har läge varit kärntruppen för de mest renodlade extremist- och stollepartierna i Sverige, som MP och FP. De har även hela vägen varit de som har varit mest positiva till massimmigrationen. Betänk vidare att hela 7 klövern i princip är kvinnopartier. SD är det enda partiet med övervikt av manliga väljare.

I grunden ser jag två möjligheter:

1. Kvinnorna vill ha en islamisering. Detta kan absolut inte uteslutas. Möjligen har de tröttnat på de mjäkiga svenska männen som de har lyckats att helt feminisera och vill nu byta ut dessa.

2. De begriper inte vad de röstar på och desto högre utbildade de är, desto mindre begriper de.

Utlandssvensk sa...


Off Topic:

Strålande av Granskning Sverige!

En chef på SVT säger rakt ut att DN aldrig ljuger!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=xksvTp4RCIU

Anonym sa...

Ingenting förvånar längre. På tal om feminism...

http://www.svt.se/opinion/konsstympning-av-flickor-ar-allas-tragedi-1

38 000 flickor i Sverige vars föräldrar tyckte det var fullt rimligt att skicka dem till faster Fatima för att få sitt underliv sönderskuret. Kvinnor kan.

De här människorna är PRECIS SOM VI, glöm inte det!

Anonym sa...

@Anders Eriksson:

Hej.

http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/kommun/20/80/index.html
http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/kommun/20/81/index.html

Röstfördelning för Falun resp. Borlänge.

Kan det vara en klyvning på gång mellan stad och land? Det tror jag definitivt, men det löses snabbt med ändrade valdistrikt och ändrad mandatfördelning. Lokalpolitikerna för de gamla partierna kommer att jamsa med i hopp om att få 'sitta vid vuxenbordet'; ie jobba i Stockholm.

Röstfördelning för Malmö: http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rvalkrets/11/index.html
och för Stockholm (kommun): http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rvalkrets/01/index.html

Bordet är dukat för SD att dra igång motorn på allvar vad gäller retorik om Sverige som svenskarnas land, lag & ordning, samt räfst och rättarting. Skamstämpeln börjar så sakta tappa färgen, och allt fler i glesbygd har gått från proteströstande, till att rösta på SD i brist på bättre, till att faktiskt ta del av partiet agenda.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare