fredag 16 september 2016

Nu kan Anders vara Anders i fred


Dagens stora snackis är onekligen att generaldirektören för Migrationsverket, Anders Danielsson, lämnar sin post. Den 1 december kliver han in som generalsekreterare för svenska Röda Korset.

Vad som föregått hans avgång vet vi inte, men det är nog ingen överdrift att påstå att Danielsson efter sina starka uttalanden om Sverigedemokraternas migrationspolitik sannolikt känt att det skavt en del sedan den rödgröna regeringen lagt sig väldigt nära SD i dessa frågor.

Å andra sidan är fyra år en rätt lång tid som chef på en statlig myndighet som under senare tid varit under hård press ekonomiskt, medialt och verksamhetsmässigt. Efter sig lämnar Danielsson miljardskulder till Sveriges kommuner och en rad citat som blivit virala.

I den famösa intervjun i DN med rubriken "Han klarar flyktingvågen om han får vara sig själv" framträdde en man som känner väldigt mycket. I sin nya position på Röda Korset kommer Anders Danielsson kunna gå omkring och känna hela dagarna. I så måtto är detta nog en perfekt matchning.

Å andra sidan får det sägas vara en smula ironiskt att Danielsson hädanefter kommer vara chef för en organisation som fokuserar på att hjälpa på plats.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

Invid Anders ligger Anders - låt honom vara själv
nu rullar han så sakta över; byter sida med sig själv
Från röda fanor nu till Röda Kors; och pengar åt sig själv
han städse håvar in - Javäl! med alla nävar; åt sig själv

Det rullar annat över snart också
och därmed är det tid att gå
eljest från kommuner röda, blå
man Anders lägga skulden på

För kostnader i penningar
i mänskoliv - blodiga klänningar
För rån och mord och nidings verk
från Anders Migrationsverk(s)

Som inte hållit lagen kär
som inte varit till besvär
(förrns nu?)
för någon ministär
Som med Sverige lekt affär

Låt envar komma in - ej blott den rätte
var ledord ifrån Anders bossar
Så Anders gick omkring och sprätte
slantar;
givna utav moderater - sossar

Och svenska folket då, som säger:?
Vad skall nu ske och hända -
kan vi detta läge vända?
Får till svar av Anders luftpastejer

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Jag tänker att Mona Sahlin inte har nåt särskilt för sig.
En GD-post skulle nog sitta smutt?
Migrationsverket kan väl ersättas med en automatisk telefonsvarare?

Anonym sa...

Lite off topic men ändå.Josefin Utas har alltid imponerat på mig fast hon var miljöpartist.
Aktivistiska tjänstemän och politiserade myndigheter utan ansvar måste få ett slut.
Men då behöver man gå utanför ramarna.

http://www.expressen.se/debatt/bojkotten-av-sd-far-inte-ga-fore-allt-annat/

Anonym sa...

I dag är det Anders Danielssons dag.Anders Danielssons stora dag.Då ska vi inte hålla på och prata om åldersbestämningar eller garanterade PUT.Vi tackar Anders för den här tiden och önskar honom fortsatta framgångar på hans nya jobb.

/Morgan och jag

Björn i Bromma sa...

Nu troppar man av en efter en, ungefär som i "10 små negerpojkar", och lämnar efter sig nånannanistiska miljardförluster för kommunerna.
Det var väl inget kul längre när verkligheten kom ikapp saga och dikt.

Anonym sa...

Anders tar fram koftan.Precis som alla andra, i varje fall till vänster, har Anders varit utsatt för så mycket hot och hat från trollen.En del har t.o.m tyckt att han ska avgå.Nu råder det ordning och reda på Migrationsverket och Anders känner att det är dags att gå vidare i Anders utveckling.I den utvecklingen lyfter Anders bättre lön än självaste Veronika Palm.Det vill inte säga lite det.
Det är tur att organisationerna står på rad och tigger och ber vänsterns alla aktivister att komma och jobba hos just dem.På så sätt slipper ju Anders och Veronika träffa trollen.

Anonym sa...

Bra då slipper man bidra till den fåntrattens lön, återstår bara några 1000-tal övriga puckon som borde tjäna ihop till sin försörjning själva istället för att dia skattepengar.

Anonym sa...

Då vet vi var vi har Stefan Löfven!
Hans rötter börjar synas genom värdegrunden.

Anonym sa...

Är då kvoten i Sverige fylld för att nu de kriminella överskridit den kritiska massan för kaos? Uppdraget genomfört?
Dan Eliasson jobbar vidare mot samma mål, men har en bit kvar. Fortfarande fungerar vissa delar tyvärr, men snart är de sista nitiska hindren nednötta, så det anarkistiska kaoset kan fulländas. Undrar vad konspirationen går ut på? Migrations-kramarna har inte varit speciellt blyga för att vara öppna med vad man gör och hur, men ingen vet varför.
http://nyatider.nu/polis-i-borlange-kriminella-har-vunnit/
Varför älskar godhetsmissbrukarna att odla dessa helveten?

Anonym sa...

Re: Mnils sa...
Dessvärre får nog både du och jag fortsätta bidra till Anders lön då mycket av RK verksamhet är skattefinansierad, här är ett exempel av många: https://www.uppsala.se/contentassets/08d7722d6c4a4aa296461c297176d5d8/amn-arende-4.8-ansokan-verksamhetsbidrag-2015-roda-korset.pdf

Anonym sa...

Som väljare ska man noga fundera igenom sina alternativ i dessa dagar.
En bra fråga att ställa sig är vad sysslar Stefan Löfven med?
Eller vad sysslar Anna Kinberg Batra med?
Allt blir så mycket enklare när man har svaret.

Anonym sa...

Steffe kommer inte avgå frivilligt, han kommer försöka klamra sig kvar med både lagliga och kanske inte fullt så rumsrena metoder.
steffe ger dåliga vibbar , t ex det storhetsvansinniga "global deal", "heforshe"

Anonym sa...

Råttorna lämnar det sjunkande skepp de mot löfte om riklig belöning gnagt hål i botten på.

Man kan ju undra vad Danielsson gjorde på den oerhört mäktiga och viktiga posten som SÄPO-chef? Tiden hos Miggo var kanske bara ett strategiskt drag för att samla tillräckligt med godhetsstämplar för Röda Korsets smak? Nu är det hur som helst dags att inkassera den utlovade platsen i solen, en arbetsbefriad framtid med skyhög lön och evig godhetsstatus i globalistiska internationella "välgörenhetsorganisationer". Som betalning för levererad tjänst.

Staten och kapitalet må sitta i samma båt, men det är inte samma sjunkande flotte som vi andra får nöja oss med när alla skattepengarna spenderats på godhetssymbolik.

Anonym sa...

Bra då slipper man bidra till den fåntrattens lön, återstår bara några 1000-tal övriga puckon som borde tjäna ihop till sin försörjning själva istället för att dia skattepengar.

Tusental? De är ju miljoner. När Indien hade 300 miljoner invånare administrerade britterna dessa med ett tusental tjänstemän. I dagens Sverige finns det snart inte den minsta glesbygdskommun som klarar sig med färre.

Anonym sa...

Vi får hoppas att Anders får en rejält tilltagen lön på Röda Korset, gärna med tillägg av feta arvoden. Skänk nu pengar till Röda Korset. Seså, skänk nu!