fredag 16 september 2016

Det löser vi med en ny myndighet


Ett viktigt utslag i förra riksdagsvalet var att Feministiskt initiativ inte kom in i riksdagen, mediernas idoga kramkampanj till trots. Men frågan är hur stor roll detta spelar när den sittande regeringen nu genomför delar av Fi:s politik.

Åsa Regnér meddelade under torsdagen att regeringen har beslutat inrätta en jämställdhetsmyndighet (se där ännu en myndighet som en framtida icke-socialistisk regering kan avskaffa!).

Vad kan då en jämställdhetsmyndighet tänkas syssla med, förutom att sluka skattemiljoner och förmodligen skälla på vita heterosexuella män? Risken är uppenbar att myndigheten blir ett opinionsorgan för mer radikalfeminism och lagstiftning. Begreppet "jämställdhet" är nämligen så brett att nästan vilken fråga som helst kan stoppas in under dess paraply. Hur myndigheten kommer att se ut återstår att se - saken ska först utredas.

Liberalerna, som verkar entusiastiska över idén med en jämställdhetsmyndighet, föreslår att den ska lägga stort fokus på hedersrelaterat våld. Det vore en bra prioritering om nu myndigheten ändå ska inrättas. Men eftersom det är en rödgrön regering som sätter ramarna för den är det föga troligt.

Det är rätt typiskt att politiker gör så här. De identifierar ett problem och eftersom de inte har lyckats lösa det (alla problem kan inte lösas av politiker) vill de visa handlingskraft. Vad kan vara mer handlingskraftigt än att inrätta en ny statlig myndighet för mångmiljonbelopp årligen?

Det ironiska här är att Gudrun Schyman ser ut att få igenom ett av sitt partis viktigaste krav. Utan att ens sitta i riksdagen.

Det, mina vänner, är deprimerande.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Samtidigt, ute i den humanitära stormaktens flyktingmottagande:

http://www.vt.se/nyheter/vastervik/anstalld-vittnar-om-kaos-pa-hvb-hemmet-om4296255.aspx

Något för jämställdhetsmyndigheten?

Anonym sa...

Man kan lösa det så här också:
Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson avgår!

I varje fall för egen del.
Turligt nog dök ett välbetalt jobb upp på Röda Korset.
Ingen skada skedd alltså.

Anonym sa...

Det var ju den sista spiken i kistan Sverige. Ytterligare en myndighet, som skall jobba med att sprida slogans och armband inom sina egna grupperingar att imponera på varandra. Jag ser redan satir-teckningarna framför mej. De upprätthåller skenet mot allmänheten, att ingen vet vad den ökande ojämställdheten beror på :-/ Dessutom är det bara en bråkdel av problemen. Vad håller man på omvandla Sverige till för helvete?
Försök uppfatta allmänhetens akuta larm och rop på hjälp kära riksdag och regering. Se bara ett av otaliga exempel i länken i kommentar kl: 07:45 blindstyren! Globala miljö-hotet? blah.

Anonym sa...

Hej.

Ropen skalla - myndighet åt alla!

En fråga för denna myndighet borde vara att se till att det blir varannan damernas på fängelser, samt motverka könssegregering på dylika anstalter.

Jaså? Kvinnor och män som likar, med lika behandling, när kvinnor vill det och har fördelar av det, men inte annars? Ja, ursäkta då. Vi män som arbetar och är de största nettoinbetalarna till den emaskulerade och feminiserade staten har väl bara att öppna hjärtat, plånboken och handlederna antar jag.

Eller?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

"Vi män som arbetar och är de största nettoinbetalarna till den emaskulerade och feminiserade staten har väl bara att öppna hjärtat, plånboken och handlederna antar jag."

Reinfeldt öppnade stjärten också.

Magne

Anonym sa...

Ja någonstans måste man väl stuva undan alla nyutexaminerade genusastrolog… förlåt, genusvetare menar jag.
Våra lärosäten lär ju årligen spotta ur sig något hundratal av den nya religionens präster och missionärer, och på något sätt måste ju skattebetalarnas pengar slussas vidare till deras uppehälle.

Uppgivna hälsningar
Janne

Anonym sa...

Exakt. Förloppet kan liknas vid en virusepidemi en smittar 30 som livnär sig på att smitta 30 som i sin tur smittar... Efter ett tag är samtliga potentiella universitetstjänster besatta då börjar man med myndigheter.. Nu ser vi vartåt det barkar..

Anonym sa...

Svarade visst på fel inlägg.

Anonym sa...

Äntligen!, en myndighet som kan hjälpa den grupp i samhället som:

- drabbas mest av våld
- har högst arbetslöshet
- lever kortast
- lyckas sämst i skolan
- är mest socialt utsatt
- begår mest självmord
- får minst vård räknat i pengar eller vårdtillfällen
- har högst dödlighet i behandlingsbara sjukdomar
- dör oftast i arbetsskador
- får hårdare straff för samma brott
- har minst utbildning
- tar mest ansvar för familjens försörjning
- har minst makt som förälder

eller...?

Anonym sa...

Ja vad bra samhället måste aktivt arbeta för att få fler kvinnliga fängelsekunder! Kanske kan någon från HA komma och undervisa tjejerna hur man lyckas som kriminell!