onsdag 22 juni 2016

Feminismen och det rabiata manshatet


Feministen Cissi Wallin skriver i Metro att vi män måste skärpa oss, "kavla upp ärmarna lite grann och bidra". Bidra med vad, undrar du.

Jo, Wallin tycker att män måste släppa fram kvinnor mer. Givetvis inte mot bakgrund av en enskild kvinnas kompetens utan just för att hon är kvinna. Detta är inget annat än en nedlåtande syn på både kvinnor och män. Vi är våra kön, inget mer. Tydligen.

Metro är ett tillhåll för just sådana texter. Korta men väldigt arga krönikor som handlar om hur hemska (och, ironiskt nog, arga) män är. Dessa krönikor beskriver alltid män som ett kollektiv, som en homogen grupp som har makten i samhället, styr och ställer. Skulden för vad vissa män gör är sålunda kollektiv, alla män måste "skärpa sig".

Ofta tas utgångspunkt i något som skribenten upplevt på tunnelbanan eller bussen när hon tagit selfies, sminkat sig eller beundrat sin nya MK-väska och samtidigt stört sig på en enskild mans beteende. Texterna är uteslutande skrivna av privilegierade medelklasskvinnor i storstan som aldrig kan föreställa sig hur riktigt kvinnoförtryck i länder som Afghanistan, Somalia eller Jemen tar sig i uttryck (tvärtom välkomnar de gärna män från just dessa länder, och då är problemet med kvinnoförtryck plötsligt inget att diskutera längre).

Dessa krönikor ska likna ett slags öppet brev till alla män, men det är en fasad. Manshataren vill egentligen bara skriva av sig. Wallin låter ilskan tala till alla män som hon tycker så illa om:
Du är ingen utsatt och missförstådd stackare som fallit offer för elaka feminister som vill trycka ner din manlighet. Du är bara lat. Och rädd. Kanske för reell förändring? Herregud tänk dig ett samhälle där alla får verka och finnas på lika villkor även i praktiken!
Cissi Wallin insinuerar att kvinnor inte får verka på lika villkor i Sverige. Det är förstås rent nonsens, och ett hån mot alla kvinnor som lever i länder där det faktiskt råder omfattande diskriminering i lagen. I samma krönika anklagar hon män för att ha "tappat greppet om statistik och fakta".  Hej och hå.

Wallin upprörs över att det bara är kvinnor som engagerar sig för viktiga saker:
[En] massa gnälliga män som tycker synd om sig själva i stället för att kavla upp ärmarna för feminism. "Men det är ju klart - ideellt arbete mot kvinnovåld eller liknande är ju en "tjejgrej". Att sitta på anonyma nätforum och skriva långa konspirationsteorier om statsfeminister som styr landet - "killgöra"?
"Det är synd om män också", skriver Wallin ironiskt och avslutar med slutklämmen: "Kanske allra mest för att passivitet och självömkan tycks vara en epidemi bland stora delar av den manliga befolkningen."

Hela texten är oförskämd och arrogant, men i styckena citerade ovan kliver Cissi Wallin över någon sorts anständighetsgräns. En gräns hon visserligen kanske aldrig har befunnit sig på rätt sida om.

Wallin menar alltså att det enda den manliga befolkningen gör är att sitta på nätforum och skriva trams. Om så vore fallet är frågan hur män hinner arbeta mer än kvinnor, ta livet av sig oftare än kvinnor och dö i arbetsplatsolyckor mångfalt oftare än kvinnor. Hur ungdomsidrotten skulle se ut utan alla manliga ideella ledare kan vi också fråga oss.

Män är inte latare än kvinnor, det finns över huvud taget inget stöd för ett sådant påstående. Kanske vet Wallin rent av om detta, men fakta spelar ingen roll när manshatet tar överhanden vid tangentbordet. Då gäller det att ösa på.

Den sortens feminism som Cissi Wallin visar prov på i sina många feminismkrönikor (det går tretton på dussinet) tror jag har väldigt litet stöd i befolkningen. Oavsett kön.

Vanliga, rekorderliga kvinnor är inte manshatare. De ser inte maktstrukturer i tvättstugan, de ser skillnad på enskilda män och hela den manliga befolkningen och de ser också skillnad på Sverige och Afghanistan.

Cissi Wallin tillhör en gapig men liten minoritet som av någon anledning får breda ut sig i krönikor i några av landets största tidningar. Det är trots allt lite trösterikt.

16 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


Som utpräglad lat högerextrem kvinnohatare, med stark dragning till konspirationsteorier på nätet, kan jag bidra med följande sevärda video:

Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS

https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

22 tusen kommentarer! Och väldigt mycket om Sverige!

Sen immigrationshaveriet förra året har det blossat upp en stor debatt om huruvida feminismen är roten till att västvärlden förefaller begå självmord och Sverige återkommer ständigt.

Stefan Molyneux är en libertarian från Kanada med väldigt stort genomslag som också är inne på samma linje:

https://www.youtube.com/watch?v=uhYW0iF4GsY

Han har massor om Sverige:

https://www.youtube.com/results?search_query=stefan+molyneux+sweden

PS.
Jag tycker inte själv att Molyneux är så värst fantastisk, men bland libertarianska debattörer finns det nog få med större spridning.
DS


Anonym sa...

Å andra sidan så ska man våldta i Sverige så ska man våldta i grupp.
Och komma från rätt utsatt område.
Det är den nya juristlinjen.
Cissi Wallin och hennes medsystrar i den koketta medelklassen
har snart annat att bekymra sig för.

J.G sa...

Själv undrar jag vad Cissi gör mer än sitta på nätet och skriva arga kommentarer? Eller i hennes fall, krönikor?

Anonym sa...

Jag skiter i odrägliga, curlade, vuxna barn som CW är ett exempel på. Jag har inget ansvar för deras väl och ve. Självömkan får väl stå för henne, sånt håller inte jag på med. Sen är det väl så att CW har en historia med psykisk ohälsa och då ska man vara försiktig med att projicera sina tillkortakommanden på andra om de ska bli nån ordning på det. Det är bara en form av självbedrägeri att använda ohälsan som en krycka för att hålla på som man vill utan att ta något ansvar för att tillfriskna. Jävlas man bara med andra blir det jävligt ensamt till slut.

Alexander A sa...

Suck..

Det bästa att göra är ju bara rakt av att låta bli att läsa skräpet från bittra gaphalsar som Cissi Wallin.

Jag brukade vara frustrerad och förbaskad som tusan över att bli dragen över en och samma kam som riktiga jäkla stolpskott till "män" men.. Jag slutade bara läsa AB/Expressen/Metro och låter bli länkar till ETC och annan dynga.. Numera känns det faktiskt bra mycket bättre. Det relevanta är ju ändå de kvinnor vi män lever med, de kvinnor vi har runt oss rent allmänt, varenda kvinna jag känner och umgås med är vettiga kvinns, var man hittar bottenskräp som Cissi Wallin handlar om förstår jag då rakt av inte.. Iofs bor jag uppe i Norrbotten och jag vet inte.. Här kanske färre kvinnor har tid/möjlighet att sitta på stan och dricka latte och gnälla.

Termen feminist är dessutom inkorrekt på en typ som Cissi, en feminist står för jämlikhet, punkt. Det Cissi ägnar sig är en massa hatande till höger och vänster, har inte ett skvatt med feminism att göra överhuvudtaget. Vore lite som att en nazist skulle kalla sig humanist. Väldigt lite skiljer dessutom retoriken från typer som Cissi från en råbarkad rasist som verkligen hatar "de andra". Samma skrot och korn, samma nivå på intellektet dvs nere i bottenslammet någonstans. Det är hat, vi och dom, särskilj på folk och folk, skit i individen, dom själv är bättre. Exakt samma idioti.

Jag tror många har haft det för bra i det här landet för länge.. Då tenderar saker och ting att gå mot det absurda. Om vi vore ett land där alla måste dra sina strån till stacken, var vore hon då? Tiggare i rännstenen med tanke på hennes intelligens gissar jag.

Gemensamt för samtliga dessa som nu kallar sig för feminister fast de egentligen bara avskyr män av endera eller andra orsaken.. Som fäktas med väderkvarnar.. Är att varenda en av dem är riktigt jädra stenkorkade, på riktigt.

Anonym sa...

Hej.

Den låter bekant, retoriken från feminister.

Obehagligt bekant.

När kommer kraven på segregerade stadsdelar, parkbänkar, dricksfontäner och transportmedel? Motsvarighet till partibok med stämplar är nog på lut, och likaså 'berufsverbot'.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Berufsverbot har vi haft i vissa yrken sedan 1968. Volksgerichtshof står nog högt upp på deras önskelista.

Unknown sa...

Blivande Sverige-bekantingen Milo Yiannopoulos är nog den som bäst beskriver dagens feminism. Här ett klipp där han slår hål på flera myter som feminismen bär på https://www.youtube.com/watch?v=wiESisEL43c

Christoffer sa...

Jag blev också rätt provocerad av den där krönikan. Samtidigt är den väl inte helt utan poänger. Det finns män som ägnar mycket tid online åt att t.ex. trivialisera kvinnomisshandel, eller orera om statsfeminism. Men. Detta handlar ju inte om alla män. Det Cissi tycker är en ynklig bortförklaring ("inte alla män") är ju faktiskt fakta. Varför ska jag som man automatiskt utkrävas nåt slags ansvar för vad andra män gör? För att vi råkar ha samma sak i byxorna?

Mitt liv är inte så toppen alla gånger. Varför ska jag avsätta tid att kämpa för andras skull? Jag kan nästan garantera att Walin lever ett betydligt rikare liv än jag gör. Hennes krönika belyser tyvärr ett vanligt problem i Sverige: bristen på perspektiv. Cissi tycker att situationen i vårt land är "rutten" för att det finns en del män som våldtar och för få kvinnor i börsstyreler. Det är att sätta ribban för ruttenhet väldigt lågt. Och det gör att man blir bitter i onödan, vilket den attityd hon uppvisar i krönikan är ett bra exempel på.

Tompa sa...

Precis, jag har gjort som du. Det bästa är helt enkelt att låta bli att läsa skiten. Det inkluderar också att avstå från statstelevisionen i stor utsträckning.

En sund, frisk och maskulin man bryr sig helt enkelt inte om vad hysteriska fruntimmer har för sig. För egen del väljer han naturligtvis en kvinna som är vid sunda vätskor.

Sen tycker jag gott och väl att man kan säga emot rabiata feminister om man råkar stöta på dem, exempelvis vid fikabordet. Men man bör göra det på ett avslappnat och gärna lite humoristiskt vis, vilket visar att man inte tar dem på allvar.

Anonym sa...

Feminismen börjar tappa greppet och blir alltmer desperata. Det är tydligt.

Anonym sa...

Sjukt obehagliga kommentarer ovan! Får en klump i magen och spya i munnen. Ni verkar vara totalt insiktslösa och oinsatta. Ointelligenta rentav, mycket skrämmande. Ni är anledningen att en skäms för att vara man.

Anonym sa...

Återkommer ständigt till Karen Straghans beskrivning av feminismen som den var redan från omkring 1850: "Män är till för att göra världen bättre för kvinnor. Män är antingen verktyg eller hinder. Män är aldrig människor."


"Anonym 23 juni 2016 09:59":
Om du skriver "en" kommer jag mentalt att läsa det på dialekt. Är jag på gott humör, blir det någon av Västgöta-Bengtssons figurer. I det här fallet blir det Eddie Meduza. "Ni är änna anledningen att en skäms för att vara man, Ljungbacken. Ta hit sjuttifemman så ska i få se hur en super på riktigt."

Anonym sa...

Cissi Wallin och hennes fränder kommer aldrig att lämna det samhälle som skapas av oss vita, medelålders män.

De är liksom småbarn vilka skriker och gapar på pappa och mamma men egentligen inte vill bli tagna på allvar och därmed övergivna. De vill bara manifestera sin självständighet.

Dagens anständiga och civiliserade samhälle byggs och underhålls av vita, medelålders män. Det är inte araber, afrikaner eller muslimer som bygger goda samhällen och detta är väl känt av Wallin men hon väljer att strunta i det. Hon skulle aldrig drömma om att byta ut sitt svenska pass till ett pass från något dysfunktionellt land som styrs av araber, afrikaner eller muslimer.

Som vit, medelålders man - och tidigare småbarnsförälder - så tar jag inte Wallin och metrokrönikörer på allvar. Låt dem stampa med foten och bröla. Jag bjuder på det. För jag är en vit, anständig och förstående man.

Gäsp.

Anonym sa...

Män bidrar (under tvång, hot eller värre om du protesterar) betydligt mer än kvinnor i skatt. Framförallt vita män. Kvinnor och minoriteter är de som tar ut mest i diverse bidrag.

Om verklighetsfrånvända feminister (tautologi, jag vet) tycker att vi skall dela upp samhället och sluta skyffla skattepengar mellan olika grupper så är jag den första att hålla med. Eventuellt skulle det initialt vara ett smärre besvär att röra sig ute tills man lärt sig den effektivaste metoden att kliva över en "stark självständig kvinna" som ligger och svälter i rännstenen.

/Bengt

Anonym sa...

Det finns inga som kränker och förnedrar kvinnor så mycket som feministerna. Jag vill inte ha en tjänst eller styrelsepost på grundval av kön. Ska jag ha det ska det vara på grund av kompetens och personliga egenskaper. Att reducera en människa till enbart en enda egenskap, må vara kön eller hudfärg, är den största orättvisa man kan göra sig skyldig till. Jag har inte någon automatisk samhörighet med andra för att de har samma kön, utan snarare på grundval av uppväxtmiljö, utbildning, sociala förhållanden m.m. Vi kan inte uppnå jämställdhet så länge feminismen tillåts härja fritt.