måndag 6 juni 2016

Vänsterns hat för rikedom


Anders Lindberg fortsätter att leverera högklassiga bidrag till tävlingen "Årets mest infantila texter" (läs via Unvisit). Denna gång försvarar han Husby och utpekar Östermalm som "problemet" i Sverige.

Eftersom östermalmsborna är så mycket rikare är genomsnittssvensken är Stockholmsstadsdelen ett exempel på segregation. Som måste bekämpas. Slutsatsen är lika infantil som talande.

Att personer på vänsterkanten hatar rika är förstås inget nytt. Men att en ledarsida går så långt som att förminska bekymren i problemförorterna enbart i syfte att få nöjet att svartmåla en rik stadsdel i centrala Stockholm ger onekligen en dålig smak i munnen.

Egentligen styrs Anders Lindberg precis som den övriga vänstern (med vissa strålande undantag) av rädsla. Rädsla för att någon kan få för sig att alla är stenkastare i Husby bara för att att vi belyser att det är ett växande problem med angrepp på blåljuspersonal. Detta är att kraftigt underskatta människors intelligens och förmåga att se skillnad på enskilda individers brott och hela gruppers skuld.

Ingen har sagt att alla i Husby, Tensta eller Rosengård bränner bilar eller kastar sten. Ändå darrar vänsterdebattörer av rädsla för att någon ska kunna tolka debatten så.

Ibland är det inte lika viktigt. Uppenbarligen räds Lindberg och hans gelikar inte att prata om skattesmitare på Östermalm. Enligt samma logik borde ju detta vara att svartmåla en hel stadsdel - men det har Anders Linberg i detta fall inga som helst problem med.

Det är bara att konstatera: vissa är bortom räddning. De förmår inte se det som sker framför näsan på dem. Aftonbladets ledarsida hör dit. Vi har sett det i frågor om hedersförtryck, nu upprepas det igen om heders- och klankulturers följder i Sverige.

Det förnekas och förringas, blandas med korten och i slutändan är det "högern", "marknaden" och "de rika" som får skulden medan kriminella får sympati i egenskap av "utsatta".

Denna sorts retorik liknar mer den paranoida stämningen i det Venezuela som Hugo Chávez lämnade efter sig än en sansad och rationell diskussion på ledarplats i en av Sveriges största tidningar. Det är tragiskt att se.

Tidigare bloggat:
En fråga för borgerligheten att driva

11 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan i sammanhanget fråga sig var Anders Lindberg själv bor?
I Husby är det i alla fall inte konstaterar jag utan att ha forskat närmare i saken.
Detsamma gäller Petterson,Virtanen och de andra också.Oändlig solidaritet på distans.
Någon annan får ju vara glad istället.Hellre du än jag.
Anders Lindberg lägger sig allt närmare Henrik Arnstad.Utan att direkt överdriva kan man konstatera att de är samma andas barn.Gapa högt är bra.Gapa högst är bäst.Ååå vad jag är bra.
Anders är medveten om att det här inte går så bra så då försöker han med mera av det som inte funkat så bra.Det är så Anders jobbar.Einsteins idiot-teori någon?
Anders har inte förlåtit alla dem som kom dragandes med Anders frugas lön och närvaro i Bryssel när Anders bestämt att det var Jimmie Åkessons svärmor som var intressant.
Och så paret Adelsohn som pratade bredvid munnen ovanpå det.Så att man kunde få för sig att journalister mörkar.
Verkligheten faller liksom inte Aftonbladets Anders Lindberg på läppen. Anders tycker verkligheten är surrealistisk.Så Anders gapar vidare så länge Aftonblaskans ägarkonstellationen låter honom.Sen blir han kanske tvungen att flytta till Husby?

Anonym sa...

De s k borgerliga partierna vågar inte ta upp kampen mot vänstern i Sverige . Alliansen hade chansen under 8 år att slopa presstödet till bl a Aftonbladet , byta ut parsonalen på SVT , SR . Att med tvång stänga ner lotterierna som förser såsseriet med pengar klarade man inte av, det är rätt mycket alliansen inte mäktade med i att avveckla sossestyret av Sverige .

Anonym sa...

Jag har bott på Östermalm, men just dragit slutsatsen att Sverige ohjälpligt är på fel väg. Företaget jag startat och driver läggs delvis ner (-37 helårsarbetande i Sverige, alla skattebetalare). 6 personer kommer att fortsätta driva delar av verksamheten som konsulter från länder utanför Sverige.
Inbördeskrigsliknande förhållanden kommer sannolikt snart att starta, allt för att man inte orkar ta i grundfrågan: Skall Sverige ha en europeisk kultur, eller skall Sverige vara ett muslimskt samhälle?
Är det någon som tror att Volvo kan säljas med 'Inshallah' som kvalitetsgaranti?
Lycka till, stackars satar!

Anonym sa...

Hej.

Lindberg är rik. Det är inte lön enligt lägsta avtalsnivån för Kommunal han får för sina Streicher-liknande tirader. (Jag använder här den fattiges definition av rikedom: att slippa välja bort något direkt nödvändigt).

Jag föreslår en straffskatt på samtliga Sveriges journalister (samt relaterade kringyrken): de får behålla högst 13k/månad av sin samlade inkomst oavsett natur eller källa. Detta skall pågå i fem år, för att sedan utvärderas.

Detta förslag är inspirerat av den identitetspolitiska logiken att endast den som tillhör en av annan designerad grupp kan uttala sig om den gruppen. Således måste Lindberg et consortes argument få mer tyngd i kraft av den personliga erfarenheten. Om rikedom dessutom är en form av ondska kommer det att göra deras 'stjälar' gott.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Nu är väl ledarredaktionen på Aftonbladet tämligen välbetalda,inte vill dom byta med Husbyborna vad jag tror.

Anonym sa...

Och en dag som denna står så AKB och pratar robotiska.
Det finns tydligen värderingar i Sverige värda att värna.Allt svenskt är således inte barbari som den gamla linjen löd.Till och med SvD inser att det är SD som tvingat fram detta det nya.Men så mycket mer än robotiska får vi inte av AKB.Som en dagisfröken på steroider mässar hon vidare i tron att det ska stärka fotfolkets tro på moderaterna i allmänhet och AKB i synnerhet.
Så vi lär nog få dras med både herr Arnstad och herr Lindberg i framtiden också.
Båda har samarbetsregeringens öra och AKB vet sin plats i ledet.En bild av konfrontation mellan vänster och höger är nödvändig om det ska finnas lön på kontot i slutet av månaden..

Tompa sa...

Ja, och det är just vänsterns självpåtagna roll som talesperson för förortsborna som gör mig så förbannad. Om det är några som förespråkar hårdare tag mot buset så lär det vara just de människor som bor där och får sina bilar uppeldade. Dvs de fattiga och utsatta människor som vänstern säger sig vurma för är de som man i praktiken skiter fullkomligt i. Just det hyckleriet tror jag vore utmärkt om fler kunde lyfta fram.

Larsa sa...

Visst finns det människor i världen som har skaffat sig rikedomar på ohederliga och improduktiva sätt, men ofta är en persons välstånd faktiskt rättvist. Ta bara exemplet Zimbabwe: Vilka gjorde störst nytta för landet? Högproduktiva vita farmare som exporterade tobak och betalade skatt eller Mugabes korrupta kompisar och självhushållningsjordbrukare som inte visste hur man sköter ett modernt jordbruk?

Anonym sa...

Anser inte vi i Sverige att Mugabe förtjänat sina miljoner ärligt efter alla slantar vi kastat på honom genom åren?
Detsamma gäller väl omhuldade Fatah?
Arafat dog ju inte direkt utfattig tex.
Kanske kunde det kallas för vinster i välfärden?

Anonym sa...

Aftonbladet sitter tysta efter Ygemans senaste utspel.
Insikten om att gränskontrollerna kom för sent efter allt tjobbel om "inga murar" och "inget tak" svider nog en hel del på fel ställe.
Anders Lindberg sitter nu och filar på kammaren.Snart är han tillbaks med en gällare falsett än en hysterisk Arnstad.Han kommer att dra slutsatsen att det var SD:s fel eftersom de redan dragit den slutsatsen långt tidigare och på så sätt förhindrade statsministern att nå fram.
Till en slutsats.
Så har det varit hela tiden.Statsministern förhindras att dra slutsatser.Det är nämligen statsministerns parad-gren.Slutsatser parade med mästerförhandlande är det som utmärker statsministern.SD har förhindrat det tjuter Anders Lindberg.
Fascister ylar Henrik Arnstad.

Anonym sa...

Visst har Lindberg blivit värre sen S svängde i flyktingfrågan, eller är det bara jag som inbillar mig? Han verkar så desperat på nåt vis, som om han innerst inne inser att slaget är förlorat.