måndag 27 juni 2016

Reaktionsguide för Brexit


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nypoppade popcorn och iskall Coke-blask framplockad.
Det här kan bli riktigt kul!

http://heatst.com/uk/exclusive-brexit-2nd-referendum-petition-a-4-chan-prank-bbc-report-it-as-real/

Anonym sa...

Ja det är mycket dåliga analyser som figurer i tidningar och på nätet just nu.
"Boris Johnsson håller sig gömd" 1 min av googlande och bilder kommer upp på bojo på sitt landställe under helgen diskuterande med all sköns folk som kommer på besök hur han ska gå vidare.
"bojo ser chockad ut och är en motvillig vinnare som inte trodde att han skulle vinna" möjligt, men chockad tror jag inte. Men han vet att han kan inte vara sitt vanliga jag, han spelar i en annan division nu samt han måste försöka vara tilltalande till alla konservativa vare sig de röstade för att stanna eller lämna om han ska bli ny PM.

och alla tittar på börsen som någon allvetande och korrekt analys av vad som är bra samt dåligt. som om börsen är ett orakel.
börsen upp....det måste ha varit ett bra beslut.
börsen ned. oj då det var tydligen dåligt eller fel.
kanske kan vara klokt att låta börsen lugna ner sig lite efter en dylik händelse.

jag tror att vi kan slå fast några saker.
socialistiska länder har nu övertaget i eu och kan rösta om hur Tysklands och Sveriges pengar ska användas. Inget som minoritet(nordiska länder) kan göra något åt på samma sätt som de rika i Sverige inte kan göra så mycket åt att majoriteten vill att de ska betala mycket i skatt. detta kommer att skapa motsättningar i eu.

Det finns mycket utanför EUs gränser som man kan handla med. oberoende av EUs protektionism så kan nog uk över tiden återknyta en avsevärd handel med det gamla common wealth som eu stoppade för att skydda särintressen inom unionen.

Skottland kommer inte lyckas med att bryta sig loss då det inte bara handlar om vad Skottland vill utan också om vad EU vill. Utan oljeinkomster så skulle Skottland bara bli ytterligare ett bojsänke för eu. UK kommer inte att ge oljan till Skottland, vidare så Kommer EU att ha samma reservationer som tidigare pga t.ex. Baskien. Så om några månader så kommer Skottland att fatta att de inte har ett något val.

Nordirland får på samma sätt mycket pengar från UK för att de ska vara tysta.
att bli en del av Irland skulle innebära ekonomisk tillbakagång. så vad som kanske händer nu är att IRA får luft under vingarna. Vet inte om det var en katolsk-protestantisk dimension på eu referendum


/utlandssvensk med 12 år i Stor Britannien..hitintills

Anonym sa...

Har frågat kollega from nord Irland och visst så finns en katolsk-protestantisk dimension, vidare så röstade gränsområden för att stanna, Belfast för att lämna.
men han höll me om att risken för att IRA eller speciellt The real IRA att göra något för att bryta det good Friday agreement har ökat.
Nord Irland får dock mycket jordbruks stöd från EU ovan på stödet från UK så... svårt att säga hur det skulle rösta. Men som han påpekade, många eller tom de flesta i Irland vill inte att nord Irland ska förenas....så återigen det handlar inte bara om vad sinn fein vill.

Anonym sa...

En ordentlig del av börsens fall är den uppgång inför valet som beräknades utifrån opinionsundersökningar och vadhållningsbyråer.
Tänk så fel de kan ha!
Det var ju helt bombsäkert ju...

Anonym sa...

Popcorn och folköl från macken..

"EXCLUSIVE: How hackers hijacked petition demanding second EU referendum and named 42,000 signatories from the Vatican City which only has a population of 840"


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3662545/How-hackers-hijacked-petition-demanding-second-EU-referendum-mocked-British-democracy-signing-42-000-signatories-Vatican-City-population-840.html