onsdag 3 juni 2015

Miljöpartism gone wild


Ibland kommer ett sådant där ögonblick då verkligheten slår till och känns i både bröstet och magen. När jag ser diskussionerna om rekryteringen av IS-krigare i Örebro slås jag av en plötslig overklighetskänsla. Är det Sverige vi talar om?

Ja, det är Sverige. För Sverige har förändrats, och det har gått fort. I dag toppas nyheterna emellanåt av att svenska muslimer rekryteras till världens värsta terrororganisation. I dag nåddes vi av uppgifterna att tre svenska medborgare efter flera försök nått Syrien för att strida för IS. Jag räds den dag då den sortens nyheter har blivit så vanliga att vi inte reagerar på dem längre.

Svaret på detta från politiskt håll är ett fortsatt velande. Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad fick välförtjänt kritik för sin så kallade strategi att bemöta hemvändande folkmördare med saft och kakor. Deras förslag på jobb och bostad för jihadister är talande för den flathet och naivitet som under lång tid fått styra Sverige. Men den är bara en del av en större helhet.

Samhällsutvecklingen som sådan är mer alarmerande än hur en politisk majoritet i Stockholm ser på jihadister. Stefan Löfven brukar hävda att något i Sverige har gått sönder. Egentligen har Löfven rätt. Han har dock inte reflekterat över att hans egen politik är orsaken.

Sverige har nämligen valt den sällsynt dåliga kombinationen rekordhög asylinvandring av lågutbildade människor från krigs- och terroristhärjade länder, strikt reglerad arbetsmarknad, prisreglerad hyresrättsmarknad och en allmän kravlöshetsagenda. Detta är en dödlig cocktail för både samhällsekonomin och den enskilda individens trygghet och frihet. Det är miljöpartism gone wild.

Det vi ser nu är en systemförändrande utveckling, och det som oroar mig mest är att den inte verkar kunna stoppas. Oavsett om Socialdemokraterna får sitta kvar vid makten eller om Alliansen tar över efter nästa val, kommer en viss utveckling fortsätta med bestämda steg: segregationen.

Effekten av öppenhetspolitiken kommer nämligen bli slutenhet och minskad tillit. Ty när bilar brinner i ditt kvarter med jämna mellanrum, när skolor inte klarar av sitt uppdrag längre, när tandläkaren ber dig att återkomma om ett år, när sjukvården går på knäna, när vården av dina gamla föräldrar försämras, när din mark ockuperas av hitresta tiggare utan att polisen säger sig kunna göra någonting och när du trots allt detta ombeds att betala mer i skatt eftersom allt fler människor som kommit till Sverige inte arbetar, blir resultatet inte bara förlorad legitimitet för hela samhällsapparaten utan en vilja att rösta med fötterna. Flytta till ett bättre område.

Den som har råd, flyttar. Vi har sedan en tid tillbaka en så kallad white flight i Sverige. Vit medelklass flyttar bort från områden när en viss andel invandrare har flyttat in. Kvar blir låginkomsttagare, varav många försörjs med bidrag.

Att flytta är ingen större konst för den som har råd. Den som bor i en hyresrätt och inte har de ekonomiska möjligheterna blir dock kvar. Så får vi områden uppdelade efter inte bara inkomst, vilket är naturligt, utan också etnicitet och religion. Det paradoxala i denna utveckling är att den orsakats av just de politiska partier som säger sig vilja bekämpa segregation och gated communites, som argumenterar för blandade områden med hyres- och bostadsrätter och som genom hyresregleringen vill behålla "rätten" att bo billigt i innerstan.

De som blir kvar, som inte kan flytta, löper inte bara risk att drabbas av kriminalitet och bristande samhällsservice. I takt med att parallella samhällen växer fram med egna regler och lagar, löper människor som kommit till Sverige för att de vill bli en del av det svenska samhället risk att fara illa även på andra sätt. Den sociala kontrollen gör att de inte kan frigöra sig från exempelvis den begränsande kvinnosyn som finns i hemlandet. Den svenska toleransen har slagit så bakut att den i praktiken spottar skötsamma invandrare som vill bli en del av det svenska samhället i ansiktet.

Lägg därtill att Sverige utan omsvep släpper in jihadister, eftersom Migrationsverket till följd av resursbrist beviljar uppehållstillstånd på löpande band, och det är helt naturligt att det uppstår konflikter. Föreställ dig att människor som deltagit i att mörda din släkt flyttar in i din stadsdel.

Jag tror tyvärr att de kravaller vi sett i svenska förorter, den resursbrist vi nu börjar se i det som Reinfeldt så fint kallade "välfärdens kärna", endast är en försmak av vad som kommer. Samtidigt som denna utveckling accelererar, fortsätter regeringen och Alliansen att lansera små meningslösa integrationsförslag.

Du gör klokt i att börja planera för ett annat Sverige, ett Sverige där du ska göra ditt bästa för att tillhöra den ena delen, inte den andra.

Sök dig till ett område där förutsättningarna för en trygg tillvaro med god samhällsservice fortfarande är goda. Leta efter privatskolor till dina barn. Spara mycket pengar varje månad eftersom vi inte vet hur framtidens pensioner kommer att bli. Och köp ett boende utomlands. Utifall att.

Tidigare bloggat:
Stockholmsmodellen: jobb, bostad och stöd till folkmördare

Läs även:
Paulina Neuding i Neo

18 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag skaffat bostad på Solkusten i Spanien.

Spanien är inget som helst föregångsland gällande politiskt hantverk och administration, tvärtom, det är svårt påverkat av särskilt historisk korruption men det börjar bli bättre.

Något verkar dock spanjorerna göra rätt, för landet är trots sitt goda väder och sin geografiska belägenhet inget som helst förstamål för de som reser över Medelhavet. Hur de gör det vet jag inte men det funkar.

Dit flyttar jag när bilbränderna kommer för nära Södermalm.

Anonym sa...

Vi har flyttat barnbarnen till engelska skolan för att i alla fall de har lättare att flytta från Sverige.

Anonym sa...

Lägg till journalister som mer agerar åsikspoliser än granskare.

Anonym sa...

Du tycks ha förstått mycket. Fast fortsätter det som nu fram till 2022, hur är det då ens möjligt att söka sig "[...] till ett område där förutsättningarna för en trygg tillvaro med god samhällsservice fortfarande är goda?" Vi pratar om ett helt Stockholms kommun, eller Göteborgs kommun * 2, som ska in i Sverige, där merparten (i fallande ordning) kommer från Eritrea, Syrien, Afghanistan, Somalia och statslös (http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html). Inte ens jag är villig att skuldsätta mig 600 % över min disponibla inkomst för att komma ifrån mångkulturen. Du tycks prata som att människor helt sonika ska skuldsätta sig för att komma ifrån mångkulturen. Det bästa vore att erkänna att de flesta som i dessa dagar bor segregerat, även de som bor på Södermalm, kommer få mångkulturella stadsdelar nära sig där det bränns bilar och kanske t.o.m. sina egna bilar, samt rån och skolor på dekis. I min ort i en kommun i Stockholms län kommer ungarna från miljonprogrammen till den mera fungerande skolan som finns i orten där jag bor, och det är inte tal om 10 personer, utan det är hela skolklasser som kommer, dvs. 100-200 personer av totalt 300-400 personer i skolan. Och då är knappast alla dessa begåvningar som söker en bättre skola, utan helt vanliga förortare som bryter på shobresvenska (http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rortssvenska). Så tro fan inte att ungarna från problemtyngda områden inte kommer till ditt område med någorlunda fungerande skolor, eller att du för den delen kommer ifrån den berikande mångkulturen. De flesta svenskar kan inte föreställa sig Sverige 2022! Det kanske är bäst så, då de får njuta sina sista dagar i sitt område.

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Jag är inte beredd att ge upp på varje vrå i Sverige. Inte än.

Anonym sa...

Nej, Hans, inte än. Det var med anledning av detta jag avslutade mitt föregående inlägg: "De flesta svenskar kan inte föreställa sig Sverige 2022! Det kanske är bäst så, då de får njuta sina sista dagar i sitt område."


/ Magne

Anonym sa...

Du skriver att "Det paradoxala i denna utveckling är att den orsakats av just de politiska partier..."

Använd orden rätt, så att du kan tänka logiska tankar.

Det är inte någon "paradox" att politiker ljuger utan att blinka.

Anonym sa...

Preppa på!
Håll krutet torrt, eggen vass, hjärnan skarp, hjärtat varmt och magen kall.
2022 hör ingen dig skrika.

Anonym sa...

@Magne

Det är för att dom har slagit blå dunster i dina ögon för att du ska trivas och arbeta duktigt för att betala dem skatt*. De har fått dig att tro att du ändå tillhör dom relativt välbärgade och har lyckats åtminstone lite bättre än packet på gatan och trots allt elände ändå inte är på botten utan är lite finare ändå.

Hade du faktiskt kommit till "nästa nivå" skulle det aldrig ha kommit några shobres till dina barns skola.

*och moms, och högre priser på grund av "satsningar", och högre priser på grund av tullregler, och högre priser på grund av strypt konkurrens, och och och

Anonym sa...

3 juni 2015 15:32:

Visst, ja, skatten höjs allteftersom kalaset ska finansieras, eller skuldsätter staten svenska folket.

Men, nej, jag har inte barn. Jag åker dock förbi en skola i den ort där jag bor och har talat med föräldrar som har barn i den skolan, vilka intygar att shobreungarna förflyttas från miljonprogrammen till denna skola.

Nästa nivå? Den skuldsättningen är inte jag beredd att försätta mig i. De som har kommit upp till 300-600 % skuldsättningsgrad har passerat en rimlig nivå med råge.

/ Magne

Anonym sa...

Det verkar som ingen vågar tänka tanken fullt ut om vad som kommer utspela sig om detta får fortgå i 6-7 år till. Våld är konsekvensen, och då menar jag inte enbart förortsungar som bränner bilar. Före eller senare kommer svenskar som upplever sig undanträngd och försmådda organisera sig och beväpna sig. Vi ser redan framväxten av medborgargarden i småorter som polisen mer eller mindre övergivit. Vi kommer se nedbrända asylboenden, misshandlade och mördade romer och sannolikt etniska gatustrider. Så ni som inte planerar att fly till solkusten gör nog rätt i att börja fundera på ert personliga skydd. Att skaffa vapenlicens är en bra början.

/Opie

Anonym sa...

Exakt det Opie beskriver är en framtid vi går tillmötes. Vi tror kanske att de flesta svenskar kommer "klara" sig utan problem. Men arbeten, bostäder och trygghet är ingenting som växer på träd, inte ens för en högutbildad. Elda på brasan i några år till och jag vetetusan om inte en revolution är på gång i landet. Och när svensken inser att SDs politik i praktiken är status quo för landet, måste ett radikalare alternativ sökas.

Alla som sedan 1990 fått sina uppehållstillstånd i detta land på felaktiga grunder, ska omedelbart fråntas, är en lösning som kan ge harmoniserande effekt.

/ Magne

Anonym sa...

Säger som Thåström : Beväpna er !

Anonym sa...

SD kommer givetvis successivt anpassa sin politik varefter deras stöd ökar. Det är inte osannolikt att förslag i linje med Magnes kommer när de närmar sig 50%. Men SD är även att betrakta som en trojansk häst. Allt som behövs är fortsatt vansinnesinvandring, en global finanskris och sprucken bostadsbubbla. Då har vi inom kort ett svenskt Gyllene Gryning eller värre. När de etniska svenskarna får gå från hus och hem men står kvar med miljonskulder och samtidigt upptäcker att de får ställa sig sist i kön till de få hyresrätter som finns kvar kommer det bli otäckt.

/Opie

Anonym sa...

SDs idé är inte realistisk 2015. Den kanske var det innan Reinfeldt tog en sup för mycket och gav Miljöpartiet rodret i migrationspolitiken. För stunden propagerar SD för "lagom är bäst" (https://www.youtube.com/watch?list=PLSRkfNkeZbJHLha_16w4wlLo4qYMEEnR8&v=NHN6xKHiM0Q) rörande migrationen. Men sen, om de nu kommer till makten 2022, ska hela bunten som kommit in i landet, assimileras? Vem tror egentligen att SD har någonting att tillföra vid den tidpunkten? Då är det ju stängda gränser och en laissez-faire modell som är det enda alternativet, vilket SDs hela grundidé är hästlängder från, om inte alla asyl- och anhöriginvandrare som tilldelats medborgarskap på felaktiga grunder, säg från 1990, fråntas.

/ Magne

Anonym sa...

Magne - Jag menar att när tiden är mogen är det inte osannolikt att SD bekänner färg och faktiskt lägger förslag om repatriering. Sen beror ju det även till stor del hur partiet utvecklas på sikt och kanske ffa vilka som blir partiaktiva. Tycker mig se ett allt större inslag av kravlös social liberalism. Men Lägger inte SD detta förslag, kommer någon annan att göra det. Ska Sverige som nation överleva är det ett måste.

/Opie

Anonym sa...

Opie:

Den mjäkiga socialliberalismen är kanske SDs melodi. Men att de då ska klaga på mångkulturens förödelse stämmer inte överens med dess nuvarande idé. För ska de, om de sitter i regeringen 2022, fortsätta klaga på bilbränder och i livesändningar i Svt redovisa invandrares överrepresentation i våldtäktsstatistiken? SD kan helt enkelt välja att införa ett slags återflyttningsprogram eller anpassa sig än mera till Sjuklövern. Och då är det i princip ingen skillnad dem emellan. Alternativet kan bli att sjuklövern stänger gränserna och SD blir alternativet för de som vill se ett återflyttningsprogram.

Har vi fortfarande denna migrationspolitik 2022 kanske ingenting av ovanstående har någon betydelse alls, eftersom medborgargarden, etniska motsättningar och kulturer skapar ett slags anarki i orter. Det går kanske att stävja i storstäder, men kan det stävjas när alla kommuner med tvång ska ta emot flyktingar, som Ylva Johansson säger: "att de då får bygga fler bostäder."?

/ Magne

Anonym sa...

Magne - Jag instämmer i stort. De närmaste 5-10 årens utveckling kommer bli avgörande för nationens överlevande. Förbered er på det värsta och hoppas på det bästa. Stock up on beans, bullets and bandaids sommaren survivalisterna brukar säga.

/Opie