måndag 22 juni 2015

Om politiska profiler på arbetssökande

Sveriges Radio går på extremistjakt. En aktivist i nazistiska Svenska motståndsrörelsen arbetar som deltidsbrandman, avslöjar P4 Västernorrland. Detta, hävdas det, är ett problem inte minst eftersom det i byn finns många flyktingar.

Misstanken gäller alltså att mannen i fråga skulle undvika att hjälpa en person med utländsk bakgrund. Ett vittne säger att han sett mannen i aktion och att han skötte sig "klanderfritt" vid det tillfället. Chefen bekräftar att mannen sköter sitt jobb.

Notera att det sålunda inte är några konkreta fall som ligger bakom granskningen utan blott misstanken att det skulle kunna ske. Varför misstänker inte SR att en person som är aktiv kommunist eller Afa-aktivist skulle ta med sig sina politiska övertygelser till jobbet? Sådana granskningar kommer vi aldrig få se i public service.

Frågan är vad lösningen på det upplevda problemet är. Att göra politiska profiler på arbetssökande? Ja, kanske det. Då får vi förstås även ifrågasätta om kommunister ska kunna arbeta inom vården. Vad händer exempelvis om en direktör behöver hjälp?

Eller så låter vi folk behålla sina jobb så länge de sköter dem. För att göra nazister arbetslösa kommer säkert ju få dem på bättre tankar...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Som antirasister, antifrämlingsfientliga, antiSD, brukar säga:

Jag hör stöveltrampen närma sig ...

Fasen, 'debatt'klimatet i det här landet skrämmer mig.

Analytikern sa...

Stämningen är ännu glättig i medelklassiga/ överklassiga områden.
Tycker känna mönster från Weimarrepubliken.
Många pratar om ofarliga ting såsom vilken vindruva är att föredra, om man ska ha
el i bilratten eller ej. Vi har ju en lång vinter.
Skickligt av eliten att tysta invandringsdebatten och därtill vinkla utan skam.
Framöver får vi nog se många kappvändare.

Anonym sa...

Vänta bara tills SVT/SR ska rensas på vänsterextremister!
Det blir förvisso ett grannlaga jobb för utföraren men tillvägagångssättet är säkert väl dokumenterat i något arkiv.Grävandet kan snart börja!

Anonym sa...

Eftersom ingen av dessa röda journalister tycks kapabel att sköta sitt jobb är det bäst att införa yrkesförbud för hela bunten.

Anonym sa...

Oj då nu börjar till och med Aftonbladet fatta att "något måste göras" och ska sparka Löfven i arslet.Det funkar visst inte så bra med den där invandringen.
Alltså den som var så lönsam och moralisk och skulle rädda Sverige från att gå under.
Nu funkar den visst inte säger Aftonbladet.
Det verkar som om Aftonbladet insett att SD vuxit en del också sedan Aftonbladet började kampanja mot SD.Det var ju inte meningen det heller.Inte alls.
Socialdemokraterna krymper och det var nog inte heller meningen.Det blåste ju så friska vänstervindar där ett tag på Aftonbladet och Romson/Fridolin var Löfvens bästa kompisar.
Aftonbladet ska kanske säljas ryktas det och jobben står på spel.
Fina välavlönade jobb.
Det var nog inte heller meningen?

Så nu har Aftonbladet kommit fram till att något måste göras....

Anonym sa...

Samtidigt gullar man med IS-anhängare. Vi lever verkligen i ett dårhus. När ska galenskapen ta slut?

Anonym sa...

Nej, vi skall tydligen inte hjälpa till med IS:
http://ledarsidorna.se/2015/06/nagot-stammer-inte-3/