måndag 1 juni 2015

Lika rättigheter har blivit reaktionärt


Polishögskolan diskriminerade män vid antagningen. Sämre kvalificerade kvinnor prioriterades för att skolan önskade en jämn könsfördelning.

Centrum för rättvisa drev männens fall - och vann. Förutom att särbehandla personer av kvinnligt kön, visade det sig även att Polishögskolan använt en etnisk kvot i syfte att särbehandla personer med annan etnisk bakgrund än svensk.

Att Diskrimineringsombudsmannen var ointresserad av ärendet är ganska talande. Föreställ dig motsatt scenario med kvinnor och utrikes födda som diskriminerats, och DO hade givetvis kastat sig över ärendet med lysten blick.

Nu var det män och etniska svenskar som drabbats, och då var det tydligen inte lika angeläget. I Sverige har vi blivit enögda, precis som Karl Ove Knausgård så träffsäkert skrev i sin text i DN Kultur.

I stället för att stå upp för alla människors lika rättigheter, för den enskilda individen, görs ett enögt urval. Det kan nämnas att det som Anna Kinberg Batra, Annie Lööf och Jonas Sjöstedt har gemensamt är att de samtliga gratulerade Rättviseförmedlingen på organisationens femårsdag. I ett Sverige som börjat räkna penisar och mäta hudfärg på folk, faller det sig helt naturligt för borgerliga partiledare att hävda att detta är ett sätt att öka "mångfalden".


Det talas väldigt mycket om lika rättigheter i Sverige. Men få verkar vilja ha lika rättigheter på riktigt. Då hade man nämligen inte brytt sig om könet på den som sitter i TV-studion. Då hade man sett bortom hudfärgen på den som skriver i tidningen. Då hade man fokuserat på innehåll och stringens, inte på yttre attribut.

Om vi vill ha lika rättigheter ska vi inte se utrikes födda som funktionshindrade och erbjuda dem bidragsanställningar med särskilda villkor. Om vi vill ha lika rättigheter ska vi inte se kvinnor som oförmögna att ta sig fram i karriären utan statlig hjälp.

Om vi menar allvar med lika rättigheter måste vi se bortom hudfärg, kön, sexualitet och religion. Just det som den "antirasistiska" och "normkritiska" vänstern säger sig göra men i själva verket motverkar genom sin närmast patologiska fokusering på just dessa attribut. Vänstern går vilse i sina maktteorier och hypoteser om rasifiering och den vite mannens eviga skuld, och diskvalificerar sig därmed som förespråkare av lika rättigheter för alla människor. Det säger sig själv att särskilda rättigheter och så kallad positiv särbehandling aldrig kan förenas med idén om lika rättigheter.

Det må vara hänt att vänstern trampar så fatalt snett. Värre är att högern har svansat efter, köpt problemformuleringen och därmed möjliggjort för tokfeministerna, intersektionalitetsteoretikerna och och de nya "goda" rasisterna att ytterligare flytta fram sina positioner. Att stå upp för lika rättigheter för alla, på riktigt, har blivit reaktionärt. Det galna har blivit normalt. Det sjuka kutym.

För detta borde Anna Kinberg Batra, Annie Lööf och deras partivänner skämmas.

38 kommentarer:

Anonym sa...

DO ägnar sig mao åt diskriminering själva när det systematiskt väljer att ej driva diskrimineringsärenden där "vita män" är de drabbade? Hur går man till väga för att anmäla DO för diskriminering? Och, ja. AKB, Lööf och kompani kommer skämmas, de kommer skämmas så in i h-vete hösten 2018 när de ser sitt stöd falla kapitalt och när de ser SD runt 25-30%.

/Opie

Anonym sa...

Det är ett slitet uttryck vid det här laget men...

"All animals are equal, but some animals are more equal than others".

Orwell hade nog ingen aning om att det var framtidens Sverige han beskrev i både Animal Farm och 1984.

Anonym sa...

Aftonbladet skriver i dag om våra journalister som mycket riktigt bor där i sin enklav på Söder.
Ja det är på riktigt.Aftonbladet.
Vad ingen tar upp är politikernas feghet inför media.Egentligen var det ju precis det som Schlingman införde hos moderaterna.Mediabilden.
Och till den anpassade sig Alliansen så till den grad att vi fick ett nytt politiskt begrepp: triangulering.Alltså att man ska behaga journalisterna där i enklaven på Söder eftersom det är mediabilden som gäller.Allt annat är populistiskt.Populistiskt är inte bra så populister vill man inte vara.
Politikerns uppdrag sammanfaller då med journalistens, dvs man uppfostrar och bestämmer enligt värdegrunden.Man kliar varandra på ryggen och applåderar varandras godhet.
Där sitter nu den s.k 7-klövern i dag och begrundar SD:s framgångar.Alltså i den mån man alls erkänner några framgångar.Eller alls begrundar för den delen.
Troligen måste SD bli största parti för att de andra ska göra upp med sitt journalist-beroende och bli partier för sina väljare igen.Moderaternas och S:s kongresser visar tydligt att man väljer den vägen.

Halsingen sa...

Antirasismen är den nya rasismen.

Anonym sa...

Märkligt sammanträffande att all gammelmedia nogsamt undviker att berätta om den lokale S-och-LO-pampen i Göteborg som hyllar IS som frihetskämpar och pudlar lite Löfvenskt när han förstår att det blev han just inte så populär på.
Hur kommer sig sånt?

Anonym sa...

Den var bra! Vad fan är det som har hänt med etablissemanget i detta landet?
Är glad att mina föräldrar slapp uppleva detta. Men jag oroar mig för mina barn, till den grad att jag har börjat överväga möjligheterna att flytta härifrån. -En andra generationens invandrare.

Amnexis sa...

Halsingen:

Det sägs att Winston Churchill sa: "The fascists of the future will call themselves anti-fascists". Det har inte gått att styrka till 100% att han verkligen sa detta, men det är onekligen ett med verkligheten överensstämmande citat.

Anonym sa...

Det är många som börjar prata om att flytta, men det hör är vårt hem och vårt land. Stanna och kämpa istället. Dock bör vi nog alla börja förbereda oss för det värsta. Det kommer bli mycket värre innan det blir bättre.

/Opie

Brooke sa...

"Det talas väldigt mycket om lika rättigheter i Sverige. Men få verkar vilja ha lika rättigheter på riktigt. Då hade man nämligen inte brytt sig om könet på den som sitter i TV-studion. Då hade man sett bortom hudfärgen på den som skriver i tidningen. Då hade man fokuserat på innehåll och stringens, inte på yttre attribut."

Jag är själv inte positiv till kvotering, men man har på ett sätt en poäng när man vill motarbeta snedfördelning av begränsade resurser. Eller menar du att folk inte begränsas i sin karriär av minoritetstillhörigheter?

Själv tycker jag dock att det är viktigare att visa på den diskriminering som redan existerar än att motarbeta den med diskriminering åt andra hållet.

Hans Li Engnell sa...

Opie:

Jag tänker nästan dagligen på att flytta. Men det går inte just nu. Däremot utesluter jag inte att jag om fem eller tio år kommer bo i Kina åtminstone periodvis. Om inte den politiska utvecklingen där förvärras.

Tills vidare är det bara att stanna här och kämpa på. Att se till att bo i rätt område. Välja rätt skola till barnen. Skaffa privat sjukförsäkring. Och lägga upp ett sparande för att klara ålderdomen.

Anonym sa...

Jag har tänkt mycket på det jag med skall erkännas, inte minst för mina barns skull. Men fan heller, dom ska inte få driva mig från mitt eget land! Jag har rötter hundratals år tillbaka och jag ger inte upp så lätt. Dock är det nog smart att ha kapital undanstoppat och lättillgängligt samt alltid se till att ha uppdaterade pass för hela familjen. Jag inser att jag i mångas öron låter som en galning men jag tror att när det väl brister kommer det bli mycket obehagligt och sannolikt våldsammare än vi kan föreställa oss.

/Opie

Halsingen sa...

@ Amnexis

Rasism är inte liktydigt med fascism.

Däremot hyllas ju Rudolf Kjellén av ditt parti sverigedemokraterna som ideologisk husgud, och det var han som myntade begreppet nationalsocialism.

http://www.historisktidskrift.se/fulltext/2002-3/pdf/HT_2002-3_445-464_dahlqvist.pdf

Fascismen fäster sig alltid till det älskade nationella mythoset av det samhälle som den griper tag i. Poängen är att fascism i svensk tappning knappast kommer likna ett Nürnbergmöte, men vara en väldigt ”svenssonsk” version av den.

Lew Rockwell skrev:
”Fascism is the system of government that cartelizes the private sector, centrally plans the economy to subsidize producers, exalts the police State as the source of order, denies fundamental rights and liberties to individuals, and makes the executive State the unlimited master of society. ”

http://archive.lewrockwell.com/rockwell/fascist-threat192.html

Stämmer det inte rätt bra överens med det folkhem sd vill återskapa?

Anders Edwardsson skriver också i boken ”En annorlunda historia”, att genom grundandet av folkhemsstaten:

”anammades en alltmer korporativistisk samhällsmodell, där staten (precis som på medeltiden) inte i första hand förhöll sig till medborgarna som individer utan som medlemmar i olika organisationer, vars deltagande i olika statliga och kommunala organ alltmer förvandlade dem till halvofficiella, officiösa organ. Denna utveckling skulle i Sverige visserligen ta sig en rad olika former. Den övergripande tanken och ambitionen var dock – precis som i det fascistiska Italien – att föreningen av stat, samhälle, organisationer och näringsliv skulle skapa ett starkare och mer harmoniskt samhälle.”

Anonym sa...

Ser att "Socialdemokraterna klubbade på sin kongress att man ska vittja AP-fonderna för att bygga en halv miljon bostäder mellan åren 2020 - 2030."

Gissar att det slinker igenom DÖ och godkänns av Alliansen.
Så de som vill kan förtsätta tjäbbla om ismer hit och dit eller lägga sin röst på oppositionen.

http://cornucopia.cornubot.se/2015/06/socialdemokraterna-pensionsfonderna-ska.html

Anonym sa...

@Halsingen

Du har så rätt.

När SD seglar in på ett proteströsts-bananskal så kommer vi att få sju svåra år, eller mycket mer, av den intressanta kombinationen av anarki och polisstat.

SD är en trojansk häst som är precis som de andra partierna fast mycket värre. Varje SD-politiker är en utpressningsbar nickedocka, fullt styrbar.

Kolla vilka förslag de faktiskt driver - det är mer massövervakning, underminera rättssäkerheten, mer integritetskränkande lagar. Partimedlemmarna eller väljarna har ingenting att säga till om, det är en liten, halvt dold, maktgrupp i partitoppen som bestämmer allt.

När de väl får makten kommer de att rida på den våg att uppdämd ilska som folket känner mot de "etablerade partierna", och i rask takt kommer man att genomföra de förslag som just nu inte är politiskt genomförbara, som NATO-medlemskap, sammanfogande av alla polis-, social- och medicinska register, avskaffande av kontanter, fri polisavlyssning av icke brottsmisstänkta, osv.

Invandringen kommer man att kompromissa bort, och förresten så är den frågan redan förlorad eftersom den "inhemska invandringen" sköter sig själv genom barnafödande, och kommer att göra så i många årtionden.

Du gör däremot bara bort dig genom att försöka få det till någon slags nazism med hänvisning till deras invandringspolitik.

Anonym sa...

Media döljer SD-ledningens sanna natur genom att tjata om rasism.

Anonym sa...

och ungdomarna i Borås har ingen fritidsgård ser jag.

Anonym sa...

@Anonym 18:53 Dom som sköt var förmodligen Sverigedemokrater som blivit bortkvoterade från polisutbildningen.

Halsingen sa...

@ Anonym 1 juni 2015 18:00

Vad som är nazism eller nationalsocialism, som det egentligen heter, är väl en definitionsfråga?

I SD är som sagt Kjellén vilken myntade begreppet en omhuldad ideologisk husgud, och SD beskriver sig själva som socialdemokrater när det gäller välfärdsstaten, konservativa i sociala frågor och nationalister när det gäller globalisering och invandring, och hämtar sitt idéhistoriska arv från Kjelléns statsnationalistiska "unghöger".

Liberalismen skulle där ersättas med en radikal kollektivism, där in- och utvandringen avvecklades. Finanskapitalisterna utpekades som skurkar och bolagsväldet skulle knäckas, ekonomin skulle centraliseras och socialreformer införas. För denna tankebyggnad myntade Kjellén termerna "folkhem" och "nationalsocialism".

Är i övrigt inte SD ett typexempel på hovhistoriker?

Sossarna och folkhemmet byggde Sveriges välstånd. Sverige har varit ett kulturellt enhetligt land, med ett folk, ett språk och en historisk bakgrund. Etc.

Vad är deras största kärlek? Den svenska "national"-staten. Vilka gillar det?

Centralmakten och det priviligierade etablerade samhället, naturligtvis.

Anonym sa...

@Anonym 21:46 eller frustrerade moderater som tog ut sin besvikelse över att ha gått på DÖ?

Anonym sa...

Liberalism är, om något, nu för tiden helt klart en definitionsfråga!

Anonym sa...

@ 1 juni 2015 21:46

Besvikna ungdomar som anser att polisen är i deras område för mycket, dvs. att polisen har en polisstation i Borås är för mycket för dessa ungdomar. Kanske är det så enkelt att en fritidsgård saknas i Borås?

/ Magne

Halsingen sa...

@ Anonym 1 juni 2015 22:43

Liberalism eller libertarianism, innehåller bara ett enda budord, vilket brukar kallas icke-aggressions-principen (NAP).

http://www.mises.se/2014/01/29/009-libertarianism/

Amnexis sa...

Anledningen till SDs framgångar är inte Rudolf Kjellén, däremot att de beskriver verkligheten på ett för medborgarna överensstämmande sätt. Det är inget som hindrar de andra partierna att beskriva verkligheten korrekt istället för att bygga luftslott och strössla med floskler.

Jag röstade på SD förra året pga att de bäst beskriver den verklighet jag upplever, inte pga av deras förflutna eller Rudolf Kjellén eller andra amsagor från halsingen som av allt att döma verkar vara en fluga på väggen hos SDs partiledning, och därmed vet exakt hur onda och nazistiska de är. Lite som Anders Lindberg och Henrik Arnstad.

Anonym sa...

@Halsingen 22:06

Är det inte ganska hycklande att anklaga SD för detta, när Kjellén var socialdemokrat, och sossarna faktiskt omsatte de flesta av hans ideer i praktiken, som exempelvis rasbiologiska institutet?

Hur kan du och de andra vänsterdårarna få det till att (s) är de tappra kämparna som står upp mot (sd)'s rasbiologiskt motiverade tvångssteriliseringar? Visst var det väl sd som lät nazityskland använda våra järnvägar under kriget också?

Historien visar tydligt på sverigedemokraternas nazianstrukna ondska.

Anonym sa...

@Amnexis 23:34

Ge gärna din syn på inlägget från Anonym 18:00.

Amnexis sa...

Anonym 12:06:

Angående anonym 18:00 så framförde han ju ett stort "de kommer.."-antagande. Precis som Henrik Arnstad och Lindberg m.fl. Var hittar du/han belägg för att SD skulle avskaffa kontanter, vilja gå med i NATO, fri polisavlyssning t.ex? Uttalanden från Åkesson vad gällande kontanter har snarare varit att han värnar kontanter då många på landsbygden använder kontanter. Efter SVT/SR grävde i hans kortuppgifter efter ekonomiska oegentligheter var han mycket tydlig med hur bra det var med kontanter.

Att de röstat för förlängd datalagring av samtalsuppgifter/sms med moderaterna o resten av alliansen duger liksom inte för att leda i bevis att de kommer rulla ut en diktatur/polis/fascist-stat om de skulle komma till makten.

Fria fantasier, tyckanden och antaganden är den svenska debatten full av.

Anonym sa...

@Amnexis

Löjligt, jag skrev ju att de idag driver att vi ska få "mer massövervakning, underminera rättssäkerheten, mer integritetskränkande lagar". Detta är fakta, det är frågor som bla. Kristina Winberg, Richard Jomshof och Kent Ekeroth personligen brinner för.

Att de idag säger sig vara emot kontantförbud och NATO-medlemsskap spelar ingen roll, detta är saker som är beställda uppifrån, och vi har ju aldrig haft svenska politiker som säger en sak i valrörelsen och sedan gör tvärtom när de kommit till makten?

Jag hittar "belägg" för detta i att samtliga i SD-toppen framstår som varande samma sorts ryggradslösa kohandlande opportunister som de övriga politikerna, och att partiledningen effektivt har petat bort alla kandidater som inte var det.

SD-ledarna kommer att sälja ut Sverige för egen vinnings skull.

Amnexis sa...

Anonym 18:44:

Ännu fler halmgubbar "det är saker som är beställda uppifrån", "SD-toppen framstår.." och "SD-ledarna kommer..". Vi får väl se. Som det ser ut nu är det Reinfeldt, Löfven och AKB som säljer ut Sverige.

Vad jag sett tar inte SD "order uppifrån" - just därför det drivs så massiva och välregisserade kampanjer mot partiet.. kanske? Om vi nu ska vara konspiratoriska...

Anonym sa...

@ 2 juni 2015 18:44:

SD-ledarna må vara maktfullkomliga i vissa avseenden, men att de "kommer att sälja ut Sverige för egen vinnings skull.", är ju en direkt lögn. De har varit med sedan mitten av 90-talet, dvs. "de fyras gäng: Åkesson, Jomshof, Bylund och Söder", och kanske också Ekeroth borde vara med i detta gäng som då kallas "femmans gäng".

SD är ett nationalstatsvurmande parti som mig veterligen inte för en opinion mot massövervakning, men är inte särskilt långt ifrån den allmänna politiska opinionen, vilken menar att FRA är ett nödvändigt ont för att fånga Ben-Hassan och Samira som planerar ett bombdåd någonstans i "långtbortistan" eller runt din husknut.

Du arbetar successivt i snåriga motsatser som tycks fälla krokben på dina argument. En lögn i taget, tack.

/ Magne

Anonym sa...

@Magne och Amnexis

Det är ledsamt att se att ni så kallade "Sverigevänner" inte har brytt er om att faktiskt lära er svenska, och ej heller har logisk förmåga nog ens för enkla resonemang.

Hur kan någonting som eventuellt ska ske i framtiden vara en direkt lögn? Du förstår inte vad som menas med direkt lögn va, du ville bara använda ett förstärkningsord?

Vet du över huvud taget vad som menas med begreppet halmgubbe?

Vad spelar det för roll vad SD säger nu? Reinfeldt skrev en ganska bra bok, "Det sovande folket". Påverkade den vad han sedan gjorde när han satt vid "makten"? Tror ni på allvar att Reinfeldt tror att vår massinvandring är positiv för Sverige? Tror ni att han bryr sig ett skit?

Han skulle aldrig fått ha bli statsminister om han inte gått med på att göra som han blev tillsagd.

Tror du att det är hallåorna på TV och mupparna på Aftonbladets kultursidor som bestämmer i Sverige, och att Wallenbergarna och bankerna sorgset ser på medan Sverige av misstag och välvilja körs i botten?

Anonym sa...

@Magne

Du är precis en sådan sd-are jag var rädd för, du kommer också att ropa på mer och mer massövervakning för att skydda mot "Ben-Hassan".

Samtidigt så skickar Sverige miljon efter miljon till IS, och har fritt inflöde av kända terrorister som får medborgarskap, ny anonym identitet och fria bidrag.

När du så blir tvungen att ha ständig direktsändning från din egen toalett så kommer du att le lyckligt mot kameran och tacka dem för att de skyddar dig mot Ben-Hassan och säga att den som har rent mjöl i påsen, samtidigt som Ben-Hassan våldtar din dotter i närmaste buskage.

FRA har aldrig varit till för att skydda medborgarna mot terrorister, det är till för att kunna kontrollera varje politiker som kan få inflytande, genom att man känner till minsta detalj om deras liv, och utpressar dom eller helt enkelt läcker information om deras svaga punkter till deras interna rivaler i partiet.

Varför tror du att FRA inte sorterar under försvarsmakten utan tillhör regeringen?

Anonym sa...

4 juni 2015 12:13:

I princip håller jag med dig. Det vill säga jag samtycker att övervakningen av svenska folket inte ska få fortgå. Men det är inte så att jag slutar sympatisera med SD enkom för att de har en övervakningsagende, vilket övriga partier också har. Du påstår att SD är mera övervakningsvilliga än övriga partier. Kanske sant. Vi borde oponnera oss mot SDs samtycke till FRA, där är vi helt överens. Men att kasta onödigt mycket skit på SD, är fel väg, eftersom alla partier är i övervakningsträsket.

/ Magne

Anonym sa...

Det är inte fel väg, eftersom problemet är att SD är en folkrörelse som blivit kapad av en korrupt partiledning - som så många gånger förr i historien.

Det är en liten minoritet svenskar som bryr sig överhuvudtaget och har någon mental möjlighet att opponera sig, och dessa kommer att ge SDs partiledning fria tyglar de första mandatperioderna som de sitter i regeringen, eftersom de har kämpat så mycket för "SD" när de egentligen ville kämpa för yttrandefrihet, rättvisa och någon slags vett och sans vad gäller invandringen.

När de då får känna att de "vunnit" och SD sitter i regeringsställning, då kommer samma människor att fortsätta heja på ett bra tag, även när SD-ledningen gör precis tvärt emot vad de lovat.

Du kan ju knappast förneka att detta är ett mycket gammalt spel i Sverige, och ett som väljarna gått på gång på gång?

För den som inte visste det så har Sverige under den förra borgliga regeringen haft vår sämsta ekonomiska 8-års tillväxtperiod sedan kriget, och till på köpet så är nu alla inkomstgivande allmänna tillgångar utreade till Reinfeldts kompisar.

Vilken moderat trodde 2006 på allvar att den beläste Reinfeldt skulle vara den som verkligen smällde upp dammluckorna för massinvandringen och dessutom körde ekonomin i botten även på alla andra sätt?

Och för att återvända till SD, varför sitter det mest fåntrattar på partiets officiella poster; fåntrattar som är helt beroende av partiledningen och som kan petas på ett ögonblick? Jag tänker på sådana som Oscar Sjösted och Maria Danielsson. För att inte tala om Jimmie Åkessons svärmor...

Och hur kommer det sig att Kent Ekeroth gick segrande ur järnrörsgate medan två rivaler om makten åkte bort, och att media låtsas som om de glömt att Ekeroth var med där?

Fundera vidare över Mattias Karlssons och Linus Bylunds täta kontakter med "andra sidan". De är rävar som spelar maktspel, inga ideologer eller bekymrade medborgare.

Att media spelar upp ett spektakel i rutan betyder inte att de inte är i samma lag egentligen.

Anonym sa...

4 juni 2015 21:08:

Du belyser många punkter som är väsentliga i det Sverigedemokratiska maktspelet. Men att de ledande rävarna Jomshof, Bylund, Karlsson, Åkesson, Söder och Ekeroth i grund och botten inte bryr sig ett skit om massinvandringen pågår eller avslutas är väl att ta i? Att SD infört en mjäkig social liberalism som inte kommer göra någon skillnad alls hoppas jag ändras, för den kommer inte göra annat än behålla status quo i landet, när verkligheten är den att ett återflyttningsprogram eller en laissez fairemodell bör implimenteras snarast. Sitter SD i regeringen i nuvarande tappning skulle de tiggande romerna/zigenarna och massinvandringen stoppas, som övriga partier inom kort antingen måste göra eller införa en laissez fairemodell. Allt övriga partier då gör är att införa liknande förslag, vilket också samtliga partier ivrigt diskuterar. Därmed skulle SD tappa röster och ett annat alternativ ta över regeringsmakten, säg, valet 2026. SD måste helt enkelt införa ett återflyttningsprogram för att kunna genomföra sin idé om ett tryggt välfärdssamhälle, övriga partier måste införa en laissez fairemodell för att behålla det samhälle som inom kort är en realitet med nuvarande nivåer på migrationen.

/ Magne

Anonym sa...

Jag säger inte att de inte bryr sig ett skit, bara att de bryr sig mindre än vad de bryr sig om att få sitta vid köttgrytorna, alternativt att de är utmanövrerade av skickligare maktspelare och endast finns kvar så länge de gör som de blir tillsagda, som en slags kulisser för att vilseledare utomstående betraktare. Det gäller inte heller nödvändigtvis samtliga du räknade upp, bara dem av dem som kommer att vara kvar efter nästa utrensning.

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt vad SD vill med sin politik. SD är som sagt bra på att identifiera problem, men hur ska de bygga ett tryggt Sverige utan ett återflyttningsprogram? För mig förblir det en fråga som SD kommer få utmana sig själva om i framtiden. Inte kan de sitta och redovisa överrepresentationen av utlandsfödda i våldtäktsstatistiken, klaga på förortskravaller, fattigpensionärer osv., om de sitter i regeringen. Tänk om Löfven enbart klagade på den höga arbetslösheten, de dåliga skolresultaten och de låga skatterna, utan att kunna göra ett dugg åt problemet. Det skulle inte se särskilt snyggt ut. Med detta inte sagt att Löfven kommer kunna göra något åt detta. Men han kan de facto påverka att arbetslösheten sjunker genom låglönejobb, minska bostadsbristen genom att bygga nya bostäder, han kan ändra migrationspolitiken, och så kan han höja skatterna som han nu gjort. Frågan är hur SD ska kunna lösa segregering, bilbränder och överrepresentationen av utlandsfödda i våldtäktsstatistiken. För att detta ska ske måste de återgå till ett Sverigedemokraterna som det var innan 2005. Steget är nog kortare än vad man tror, eftersom samtliga partitoppar faktiskt gick med i SD innan 2000. Har de ändrat uppfattning så mycket, och det efter Reinfeldts chockinvandring? Jag har svårt att tro det, men jag är heller inte övertygad i frågan.

SD går i tydlig rikning mot att staka ut en linje som kommer få den stora massan att rösta på dem. Så enkelt är det. Om det är fulspel, taktiskt eller kränkande, är en annan fråga. SD är inte en sjysst kompis som ska stötta en i alla lägen.

/ Magne

Anonym sa...

Tyvärr så verkar du ha gått på indoktrineringen och propagandan, och tro att politiken är vad den framställs som i media.

Tycker du att Löfven låter och beter sig som en inflytelserik statminister, som på eget bevåg kan göra förändringar i politiken?

Löfven har något fuffens i bagaget (jag vet ej vad) som en hållhake på honom, och han fick lov att kröna sin karriär med en symbolisk statsministerpost där han enbart fungerar som en galjonsfigur. Men han gör som han blir tillsagd annars åker han ut, och Juholt är ett varnande exempel på hur media kan krossa honom på ett ögonblick om de vill. Och då var Julholt någon som de inte hade mycket till hållhake på eftersom han var precis så tråkig som han verkade.

Jag misstänker att Löfven har förskingrat en större summa pengar under sin fackliga tid.

Anonym sa...

Du anklagar mig för mycket. Du kan väl rada upp vad jag har för uppfattningar? Är du en synsk person där bakom din skärm? Löfven är ingenting annat än en nickedocka åt andra makter. Ett ansikte utåt helt enkelt. Killen som kan ena ett parti, den store fackledaren.

/ Magne