onsdag 20 juni 2012

Cirkus Assange tuffar på

Det var inte så länge sedan det stod klart att Julian Assange uttömt sina rättsliga möjligheter att överklaga utlämningsbeslutet till Sverige. Men det var förstås att hoppas på för mycket att Julian Assange skulle ta tjuren vid hornen och komma till Sverige.

Senaste kapitlet i denna cirkus är att Assange sökt politisk asyl i Ecuador. Han befinner sig nu på den ecuadorianska ambassaden i London. Det är en bisarr vändning i en redan absurd historia.

I stället för att låta sig utlämnas till Sverige och svara på våldtäktsanklagelserna, som kanske inte ens leder till någon rättegång, väljer Julian Assange att fly. Han gör sig inte bara till åtlöje på detta sätt, han skadar dessutom WikiLeaks.

Assange är förmodligen alldeles för uppfylld av sig själv för att ta in sakliga argument just nu. Genom att få politisk asyl stärker han också sin image som utsatt och hotad av stormakters intressen. Kanske är dessa våldtäktsanklagelser och hot om utlämning till USA det bästa som har hänt hans ego. Han har verkligen blivit någon.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu skall alla som anklagas för eventuella brott söka POLITISK ASYL....

Ma sa...

Av detta har folk bara lärt sig en sak och det är detta. Anklagas man för något brottsligt här i landet. Stick illa kvickt iväg utomlands och kommer de och vill hämta hit Dig, så kuta in på en ambassad som har motsatta intressen som detta land som vill bura in Dig. Då slipper Du nog undan ditt straff...

Anonym sa...

Ni har inte fattat. Det är inte den svenska rättegången han är rädd för. Rimligen borde han släppas efter förhöret och målet skrivas av, eftersom det är alltför tunt för att hålla för åtal. Det som skrämmer är USA - i Sverige blir det knappast någon rättegång och i vilket fall inte fällande dom. Han drällde ju kvar i Sverige länge och väl och var tillgänglig för förhör innan han drog till England, men då såsade M Ny så länge att det inte blev nåt förhör.

Jerry, kör du copy/paste eller skriver du om samma sak i alla bloggar du upprepar dig i? Du framstår som rätt enfaldig...

Anonym sa...

Det var väldigt mycket strul som lätt kunde undvikas om man bara flugit över ett par utredare och hållit ett förhör på plats.
/B