fredag 1 juni 2012

Dags att sätta punkt för Saabaffären

Saabsåpa har blivit Saabsoppa. Affären som enligt planen skulle ha varit klar i går kärvar och just nu vet faktiskt ingen när den kan avslutas.

Rykten sprids fram och tillbaka. Nyss var kinesiska Youngman ute ur leken, nu uppges de ha lagt ett nytt högre bud på fyra miljarder kronor på Saab Automobile och Saab Parts. Betydligt mer än de 1,5 miljarder som det svensk-kinesisk-japanska elbilskonsortiet NEVS sägs lägga. Det uppges emellertid inte vara intresserat av Saab Parts. Youngman ska ha lagt ett bud på hela rasket.

Jag kan tycka att det är dags att sätta punkt nu, att utse en köpare och gå i hamn. Sälj till Youngman och få denna eländigt långa process ur världen. De har pengarna, de har intresset och de verkar i ett land med framtidsanda. Under Youngmans vingar har Saab en chans att återuppstå som fågel Fenix.

Det är dags för konkursförvaltarna att börja inse att även om de självfallet vill få ut så mycket som möjligt för konkursboet, betyder varje dag av försenad försäljning att värdet på boet minskar och varumärket urholkas.

Saab 9-5 SportCombi kom aldrig i storskalig produktion och ingår inte i köpet av Saab.
Tråkigt då bilen hade blivit en stark konkurrent till Volvo V70.

Inga kommentarer: