söndag 20 mars 2011

S-kvinnorna ställer krav - igen

"Man blir tokig på dem", skrattade Göran Persson i SVT-dokumentären Ordförande Persson när S-kvinnorna höll hov på en S-kongress och krävde kvoterad föräldraförsäkring. Snart kommer Håkan Juholt få erfara samma känslor. S-kvinnorna har nämligen varit högljudda under hela processen när valberedningen sökt en efterträdare till Mona Sahlin. När ledaren nu är funnen ställer de fler krav på honom.

De kräver "ett jämställt familjeliv" (kvoterad föräldraförsäkring), "ett jämställt arbetsliv", mer feminism i partiets ställningstaganden och kamp mot fattigdom. S-kvinnorna påstår att fem år av moderat politik har resulterat i en "fattigdom vars like vi inte har sett sedan i början på förra seklet". Det är ett häpnadsväckande påstående. Sverige har blivit rikare, inte fattigare. Denna utveckling har pågått länge och har inte avtagit under den borgerliga regeringen. S-kvinnorna struntar alltså fullständigt i vad Social Rapport 2010 säger om inkomstspridning och fattigdomsminskning i Sverige.

Problemet för S-kvinnorna är att svenska folket vill bestämma mer, inte mindre, över sitt eget familjeliv. Om Juholt lyssnar till S-kvinnorna kan Socialdemokraterna sannolikt se fram emot ett nytt nederlag 2014. Go ahead.

1 kommentar:

Anonym sa...

Upprepar man en lögn tillräckligt mycket så blir det en sanning till sist. Fattigdom och speciellt barnfattigdom har vi nu fått höra ska gälla i Sverige. Totalt nonsens då fattigdomen består att inte kunna köpa platt TV eller bredband eller likt lyxfällan, en överkonsumtion av människor som inte kan hålla en budget. De behjärtansvärda fall som presenteras i TV och press blir bara värre och ömkligare för varje gång. Finns det inte någonting som heter eget ansvar?