lördag 26 mars 2011

En meningslös timme i mörker

Vår jord behöver inte fler aktioner, fler som klickar ”gilla” på facebook eller uppmanar andra att agera. Vår jord behöver inte fler ljus som släcks utan fler ljus som tänds – och fler som själva deltar i kampen för bättre miljö och minskad fattigdom. Om dina barn föds i Angola, istället för i Sverige, skulle de löpa 73 gånger större risk att dö innan fem års ålder. Barnadödligheten blir inte mindre i Angola för att vi släcker ner ett par caféer på Södermalm.
Magnus Andersson (C) angriper det totalt meningslösa Earth Hour (som hålls i kväll).

Vänstern och miljönissarna älskar sådana här symbolhandlingar. Personligen tycker jag att de är oerhört fåniga och, som Magnus Andersson belyser, snarast kontraproduktiva. Jag kommer inte att vara hemma i kväll men lämnar en lampa tänd när jag går till jobbet. Det är ett slags symbolhandling det också.

3 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Beskriv varför det är kontraproduktivt med Earth Hour då och håll inte bara på och säg att det är det.

Eric sa...

Jag tror jag tänder en extra lampa ikväll. Gillar inte det politiskt korrekta...

Hans Li Engnell sa...

Nicklas: För det första märks Earth Hour inte alls i elförbrukningen, enligt Svenska Kraftnät. För det andra är själva idén att släcka ned direkt utvecklingsfientlig (men det är ju också ett enklare samhälle som många miljönissar drömmer om). Precis som Magnus Andersson skriver är problemen med att många fattiga länder saknar elektrocitet betydligt allvarligare än att rika länder slösar med den. Get your priorities straight.