måndag 15 mars 2010

Monica Green vill avskaffa sexköpslagen

Det är inte ofta det kommer något vettigt ur Monica Green(s) mun, men den här gången gör det faktiskt det. Green vill avskaffa förbudet mot incest.

Frågan har uppmärksammats på nytt sedan ett vuxet syskonpar haft sex och mannen anmält sig själv till polisen. Flickvännen talade ut i kvällspressen om otroheten. Varken våld eller tvång förekom, det handlade alltså om sex mellan samtyckande vuxna. Och det ska faktiskt inte i en rimlig värld vara förbjudet.

Monica Green motiverar sitt ställningstagande med orden: "Vuxna människor får ha sex med vem de vill. Det är min uppfattning. Vuxna människor där båda tycker det är okej." Det är ett bra ställningstagande. Om vi ska ta henne på orden betyder det att Green även vill avskaffa den 11 år gamla sexköpslagen.

Något säger mig att hon inte tänkte så långt...

Uppdatering: Det visar sig att Monica Green inte vill avskaffa någonting. På sin blogg (under rubriken "Skärp incestlagstiftningen", en åsikt hon inte ens uttrycker i inlägget) backar hon nämligen helt och hållet och säger följande:
"Det finns naturliga och förklariga [sic] skäl till varför det är förbjudet att ha sex syskon emellan. Eventuella avkommor kan få genetiska fel. Nu är det i och för sig så att sex i ett modernt samhälle inte alltid leder till barn. Min moraliska pekpinne reagerar med ryggmärgen och säger att sex mellan syskon även fortsättningsvis ska vara förbjudet. Det är möjligt att det kan komma att ändras i framtiden. Men jag tror inte vi är där idag. Därför tycker jag att rubriken i GT idag leder tankarna fel."
Men vad vill människan då? Det var knappast bara rubriken i GT/Expressen som var "fel" om nu Green inte vill ta bort förbudet mot incestuöst sex. Hon citeras nämligen så här:
"Vuxna människor får ha sex med vem de vill. Det är min uppfattning. Vuxna människor där båda tycker det är okej. Typ två 60-åriga syskon som tycker att det är rimligt. Då har jag ingen moralisk uppfattning om det och tycker inte att det ska vara olagligt."
Ovanstående kan inte tolkas på annat sätt än att Monica Green vill avskaffa förbudet mot incest. Ändå uttrycker hon något helt annat på sin blogg. Allt är alltså som de brukar när Green säger något: fullständigt förvirrat.

5 kommentarer:

Gryningsräd sa...

Verkar som Monica inte alls tycker att hon egentligen säger detta...?

http://monicagreen.webblogg.se/2010/march/skarp-incestlagstiftningen.html

Hans Li Engnell sa...

Såg just det. Märkligt. Har hon blivit helt felciterad eller är det bara artikelförfattaren som feltolkat henne?

Anonym sa...

Här är orginalartikeln:
http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3509003

Och en uppföljare:
http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3510207

Hans Li Engnell sa...

Tack för det. Inget där tyder på att Green vill "skärpa incestlagstiftningen", som hon använder som rubrik på sin egen bloggpost. Märkliga människa!

Det är dessutom rätt talande att hon kallar vuxna människors rätt att ha sex med andra vuxna för en "pseudodebatt".

Nils Dacke sa...

Monica Greens hela uppenbarelse är för skön. för inte så länge sedan hade hon en debatt med Eskil om sex med djur och hon tycker det är suspekt att smeka en tax på magen. Tanten har uppenbara hickups med sex. Att inte alla cylindrarna är inkopplade är ju uppenbart men att ta sig hela vägen till riksdagen är ju prestation.