söndag 1 november 2009

Föraktet för oss dödliga

"Generella skattesänkningar är ett slöseri med gemensamma medel."
Thomas Östros

När Socialdemokraterna och andra partier till vänster pratar skatter, låter det som om skatteintäkterna uppfinns i en tomteverkstad i Rosenbads källare. De har inget alls att göra med alla arbetande medborgares skatteinbetalningar av sina egna inkomster. Lars Ohly har kallat Alliansens skattesänkningar till vanliga löntagare för att "strö ut pengar", förment ovetande om att de från första början tagits i beslag av staten. Thomas Östros anser som synes att det är ett "slöseri" att låta människor få behålla mer av sin lön varje månad. Så här låter det alltid när vänsterpolitiker pratar skatter. Noll respekt för skattebetalaren.

Man kan kalla det skattechock om man vill. En sak är i alla fall glasklar: med en rödgrön regering kommer skatterna att höjas markant. Socialdemokraterna vill återinföra förmögenhetsskatten, höja marginalskatterna och rulla tillbaka det senaste steget i jobbskatteavdraget. Vänsterpartiet vill chockhöja inkomstskatterna genom att helst ta bort hela jobbskatteavdraget (vilket skulle betyda 1 000-1 500 kronor mindre i plånboken för en vanlig löntagare) och Miljöpartiet vill fortsätta att höja miljöskatterna. Mot detta står en allians som trots allt har gett arbetande människor större marginaler när varje löning kommer.

Det är nog dags för Göran Hägglund att påminna om vilka som tillhör verklighetens folk. Thomas Östros gör det då rakt inte.

2 kommentarer:

AnonymousCoward sa...

"Det är nog dags för Göran Hägglund att påminna om vilka som tillhör verklighetens folk."

Är verkligen en vuxen människa som har en låssaskompis rätt person för detta?

Hans Li Engnell sa...

Om du hade läst vad jag skrivit om Hägglund tidigare, hade du sett att detta var skrivet med glimten i ögat.