måndag 23 november 2009

Climategate biter inte på troende

Aftonbladet fortsätter att rapportera om den Climategate vars avslöjande sprids över världen.

Hos DN är dock allt som vanligt. Tidningens "vetenskapsreporter" Karin Bojs förkastar ena dagen alla "konspirationsteorier" (läs: all kritik) mot klimatalarmismen. Andra dagen fortsätter hon som vanligt igen. Att prata om konspirationsteorier är Bojs sätt att bemöta avslöjandet av en gnutta av den enorma mängd oseriös och politiserad forskning som pågår på klimatområdet. Genom att stämpla all kritik och alla ifrågasättanden som konspirationer, kommer man bekvämt undan själv huvudfrågan, nämligen: Bör klimatforskare använda data för att testa sina teorier eller använda teorier för att testa data?

I dag är alltså allt som vanligt igen, i dag kan Karin Bojs med entusiasm åter meddela att Antarktis isar smälter snabbare än väntat. Avslöjandet om oseriös forskning, på vars grund hela klimatalarmismen bygger, blev inte mer än en sekundlång glitch i arbetet. Detta är inte riktigt min bild av en seriös journalist.

3 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det komiska i det hela är att du klarar av att hålla huvudet kallt samtidigt som du studerar på kanske den mest politiserade högskolan i Sverige. Grattis till det och till Karin Bojs så ligger hon nog risigt till snart för detta kommer att bli en bloggtsunami vars effekter vi inte har sett än.

Hans Li Engnell sa...

Jag vet. Jag är ett under av självbehärskning. ;-) Kanske beroende på att jag är så van vid att i princip alla i min omgivning har motsatt politisk uppfattning. Det var inte alltid så lätt att vara liberal i Norrland heller...

Anonym sa...

Din analys är rätt La Bojs är raka motsatsen till seriös för hon är helt PK.
Jag hade en gång i KTHsammanhang en charmerande bordsdam som gått journalisthögskolan på 70talet och var medlem i vad Erlander bröölande brukade säga HÖÖÖÖGerpartiet. Hennes upplevelse påminner om Dina egna dito i smh. Stå stark - parallellen med liberal i Norrland var inte dålig heller!
bl