tisdag 4 augusti 2009

Skyddad verkstad

Landshövding Marianne Samuelsson (tidigare språkrör för Miljöpartiet) får gå från sitt uppdrag efter sina uttalanden om "gräddfil" för företagare vad gäller strandnära byggtillstånd. Kommunminister Mats Odell (KD) tycker att det är bättre om Samuelsson får nya arbetsuppgifter inom regeringskansliet i stället.

Ja, det vore ju förfärligt om någon som får sparken inte genast fångas upp av sina egna i politikerfrälset...

4 kommentarer:

Anonym sa...

tyckte hon kunde nyttja arbetsförmedlingen som resten av befolkningen får göra när de kickas för att de missköter sitt jobb.

Mattias Gönczi sa...

Fast saken är den att hon inte misskött sitt jobb.

Hon har i en allmän diskussion uttryckt personliga åsikter som inte kan kopplas samman med hennes myndighetsutövning, utifrån någon objektivt empirisk grund.
Det är till och med sannolikt att hon avsiktligt satts dit (reflektera gärna över varför hela bandet inte offentliggörs).

Anledningen till att hon får andra uppgifter är att allmänhetens förtroende för henne i den roll hon har som myndighetsutövare bedöms ha rubbats på grund av hennes personliga åsikter.


Jag måste dock erkänna att jag är glad över att hon inte är kvar då det kanske borgar för en bättre hantering av ryska oljegiganters intressen i östersjön...

Johan Lundberg sa...

Om jag inte minns fel så är generaldirektörer och landshövdingar utsedda på fyra år med små till inga möjligheter att bli uppsagda. Däremot har regeringen rätten att ändra deras arbetsuppgifter under deras förordnande.

Lösningen är kanske inte perfekt, men det är ingen särlösning just för Samuelsson.

Nicklas Eriksson sa...

"Fast saken är den att hon inte misskött sitt jobb.

Hon har i en allmän diskussion uttryckt personliga åsikter som inte kan kopplas samman med hennes myndighetsutövning, utifrån någon objektivt empirisk grund.
Det är till och med sannolikt att hon avsiktligt satts dit (reflektera gärna över varför hela bandet inte offentliggörs)."

Jo det har hon i och med att hon uttrycker att hon kan tänka sig att särbehandla en knös oavsett vad skälen är.