torsdag 27 augusti 2009

Leve hemmaporren!

Jag köper aldrig kvällstidningarna längre och läser dem ytterst sällan på nätet. Dessutom var jag bortrest när Expressens ledare om "folkets porr" skrevs vilket gjorde att jag faktiskt inte upptäckte den förrän nu. Den innehåller emellertid några intressanta vinklar och gillas tydligen inte av alla.

En poäng i ledaren är att den kommersiella porren hamnat i en kris sedan vanliga människor med vanliga kroppar gör vanlig hemmaporr och lägger ut på nätet. Detta kan sägas vara ytterligare ett led i människors fokusering på att nå ut, att synas och höras. Med eller utan kläder. Och visst kan det vara lite kittlande att lägga ut bilder på sig själv, möjligen ansiktet undantaget, och få kommentarer (läs: bekräftelse) från andra på hur man beter sig i sänghalmen.

"Rakade pungar och silikonbröst är inte länge normen för den hetaste porren. För det filmade sovrums-sexet spelar inte celluliter, hängtuttar eller ölmagar någon större roll. Den överstajlade plastiga porrnormen har ersatts med mer verklighetstrogna fantasier."

Detta påstående förenklar porren betänkligt eftersom det endast avser den mainstreamporr som visats i åratal på TV 1000 och spritts i skitblaskor som Cats och allt vad de heter. Porren är betydligt bredare än så, vilket inte minst har blivit tydligt sedan nätet vuxit till porrens främsta arena (köper någon en porrtidning längre?). Den hårdföre muskulöse mannen med enorm penis som betvingar ett storbröstat blont våp är bara en ytterst begränsad del av vad porr är och representerar. Det är porrens På spåret-underhållning enligt mall 1A. Det betyder inte att det inte finns betydligt mer avancerad och nischad underhållning för den som önskar sådan.

Det är därför inte sant att porr med nödvändighet innebär rakade pungar och silikonbröst, tvärtom är porren betydligt mer förlåtande och experimentell än vad den gängse normen på valfri svensk nattklubb eller dansinrättning är. Inom porren kan du vara fet, ful, hårig, rakad, liten, stor, svensk, asiat, gammal eller ung - det spelar ingen roll. Det finns alltid någon som tänder på dig ändå och vips har du din egen kategori på någon porrportal. Porr handlar i första hand om fantasier och i fantasins värld kan vi göra saker vi aldrig skulle göra i verkligheten.

Samtidigt som den kommersiella porren anses befinnas i kris, är amatörporrens popularitet ett tecken på att porren aldrig någonsin kommer att försvinna (om nu någon trodde det). Det är sålunda ett slag i ansiktet på alla vänsterfeminister och kristdemokratiska prussiluskor som hoppats att feministisk/kristen "upplysning" om förtrycket i porren skulle leda till dess undergång. När vanligt folk med vanliga kroppar själva suger av, slickar och fistar varandra och idkar sodomi - frivilligt! - och dessutom delar med sig av dessa lekar till resten av världen, försvinner kvinnoförtrycksargumentet rakt ned i det förbudsfeministiska och intolerantkristna avloppet.

Och så sitter det vissa tyckare och påstår - i strid med alla rimliga sexologers råd - att porren skadar sexlivet...

Det finns något för alla smaker där ute.

3 kommentarer:

Sexarbetares Rättigheter i Sverige sa...

Ja, leve hemmaporren! Och fy för det här moralistiska förmyndarlandet. Internet är murbräckan som krossar den svenska radikalfeministiska och kristmoralistiska betongmur. Information vill vara fri...

Anonym sa...

Gillar att du har en fetisch för asiatiska tjejer.

Hans Li Engnell sa...

Jag med. :-)