fredag 7 augusti 2009

Ni borde vara tacksamma

Som vanligt griper polisen folk under Uppsala Reggaefestival. I fjol greps 259 personer, i år har hittills 100 omhändertagits. Deras brott? De använder inte den drog som staten förser oss med utan väljer en annan. Och det går ju inte för sig.

"Ordningsmässigt brukar den vara okej. Man slåss inte mycket. Men som sagt, det är en hel del narkotika."

När folk inte dricker i lika hög grad utan röker på i stället, syns det direkt i statistiken. Inga våldtäkter, ingen misshandel. Pårökta personer beter sig nämligen inte som fulla personer gör. Så vad är problemet? Polisen, och alla andra, borde vara glada.

9 kommentarer:

Johan sa...

Word!
Följer din blogg och gillar den.
Ha en bra dag, nu skall jag gå ner till Reimers och bada och lyssna på lite feta baktakter.

Anonym sa...

Det är kanske inte så smart att lägga ut bilder på dig själv på nätet, med tanke på att du försvarar pedofiler och andra fruktansvärda människor.


Det finns folk som kanske vill dig illa, när de får syn på dig.

Hans Li Engnell sa...

Jag får motta hot precis som många andra bloggare. Men hittills har det inte varit något allvarligt. Jag har aldrig hållit käften och tänker inte göra det i fortsättningen heller.

"Försvarar pedofiler"? Hur kan man "försvara" en sexuell läggning? Den bara finns där (jag försvarar inte UTÖVANDET). Jag vänder mig emot stigmatisering av enskilda grupper, inklusive personer med pedofil läggning.

Anonym sa...

Klart polisen är tacksam. Går dom fram till en alkoholbrukare som är på lyset så får dom en smäll på käften och måste brottas, går dom fram till en amfetaminbrukare så får dom springa satan för att få tag på honom, men när dom går fram till den lille cannabisbrukaren så följer han lugnt med och muttrar endast ett par ord om hur sjuka lagar vi har. Så vem plockar dom helst när alla är lika mycket värda i statistiken? Självklart den lugne cannabisbrukaren som aldrig skulle få för sig att smälla polisen på käften och springa iväg.

Sivan sa...

Citat: Reggae - Cannabis: Encyclopedia II - Reggae - Reggae - Cannabis. The promotion of the use of cannabis through both lyrics and album pictures has been a staple of reggae since the seventies. Bob Marley's famous Catch a fire album cover showing him smoking an enormous spliff was highly controversial at the time. Peter Tosh was also notorious for his promotion of cannabis through songs such as Legalise it and performing with spliff in hand. ..

Anonym sa...

Dere svensker er rare. Omtaler landet deres som "sämhallet" .. Og er utrolig intolerante. Hele resten av Europa, og spesielt vi nordmenn, ler av moralismen og den fanatiske politikontrollen dere driver med.

Cannabis er mindre skadelig enn alkohol, og burde være lovlig.

Walid sa...

Med tanke på att reggaekulturen är högerextrem rörelse där man hatar bögar och planerar det kommande raskriget är det kanske bäst att deras favoritdrog är passiviserande. Tänk hur illa det skulle kunna vara om de i stället förespråkade panna...

Markus "LAKE" Berglund sa...

Folk misshandlar tydligen varandra hej vilt i Uppsala också:

Ett (1) fall av misstänkt misshandel på Uppsala Reggae-festival. Skrämmande!

Så det så!

:-)

Kantarellkungen sa...

Det finns, enligt mig, bara en punkt där cannabis är sämre än alkohol: röken. Den sätter sig i kläderna. Eftersom jag aldrig lärt mig halsbloss, hostar jag hela tiden.