onsdag 1 juli 2009

Nytt lågvattenmärke av Expressen

Alla har vi "skelett i garderoben". Men hur länge ska gamla synder få förfölja en människa? Frågan är synnerligen relevant i Sveriges politiska värld, där obetald TV-licens kan fälla en minister. Den här gången handlar det dock knappast ens om synder.

Expressen, som en gång gjorde en story av att Hax avslöjade Carl Serungs snaskigheter, vänder nu 180 grader och använder samma story för att kasta skit på Hax och Piratpartiet. Ja, det är så media fungerar. Men det känns en aning lågt. Och dessutom meningslöst. Det rör sig inte om något våldsbrott här (även om jag inte tycker att det heller borde diskvalificera någon från att vara assistent åt en Europaparlamentariker), faktiskt inte något brott över huvud taget. Nu snackar vi bara om moral(ism). Att Hax faktiskt avslöjade Serungs eskapader i svensk press stärker inte direkt Expressens story heller. Det blir bara fånigt.

Visst retar sådan här information alltid vissa snorkfröknar där ute, men min gissning är att de inte röstade på Piratpartiet i alla fall. Om partiet vill ha kompetent personal på plats i Bryssel kan de faktiskt inte bry sig om huruvida personen i fråga höll en filmkamera i handen vid en porrfilmsinspelning för 15 år sedan.

Hax får stöd av Christian Engström, därmed torde inte Expressen ha så mycket mer att hämta i det här. Dessutom förekommer Hax andra eventuella "avslöjanden" på sin blogg.Skelett - som dansar.

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ja, det blir ju närmast en hyllningsartikel för HAX, när man läser bortom rubriken. Och det har han väl inget emot?

:-)

Anonym sa...

Jag har sedan länge slutat köpa Expressen. Jag använder numera Lambi!