fredag 3 juli 2009

En liten debatt om sexköpslagen

Magnus Betnér, som röstade på Feministiskt initiativ i förra riksdagsvalet och ofta har vissa feministiska anslag i sina shower, är motståndare till sexköpslagen utifrån ett frihetligt perspektiv. Politiker ska inte reglera vad vi ska få göra med våra kroppar, säger Betnér.

Nedan i debatt med Miljöpartiets Zaida Catalán. Det vill säga en lugn, resonerande person mot en hektisk, förbudsivrare som försöker spela intellektuell. Det komiska är att Catalán faktiskt talar emot sig själv när hon påtalar hur mycket kriminalitet som finns inblandad i prostitutionen - på grund av förbudet, ja!

Debatt om sex, ur vilket perspektiv och i vilket sammanhang det än gäller, väcker alltid känslor. Nedanstående klipp är ännu ett bevis på hur mycket man vinner på att vara lugn och resonerande i stället för upprörd och mästrande.

2 kommentarer:

Eklindh sa...

Jag tycker det var lite konstigt att hon verkade helt frågande till att män prostituerade sig.

Hon som läser alla rapporter.

Konstigt hon kanske har ett sånt där selektivt läsminne.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_435659.svd

Anonym sa...

@Eklindh

Catalan är ett monumentalt stolpskott. Hon är så virrig att hon inte förmår skilja på tvång och frivillighet. Hon tror tydligen att torskarna köper sig makt över horan. Jag får då för mig att hon kanske aldrig har haft förstklassigt sex och fått orgasm. Det är synd om Catalan i så fall. Njä det är synd om henne under alla omständigheter Blogge hoppas jag ser det här stolleprovet och leder henne till stupstocken med sin eminenta retorik. Varför är det bara idioter som väljer politiken undras även? Suck!