fredag 24 juli 2009

Medea, klimatet och dumheten

Klimatalarmismen accelererar i styrka och galenskap. Nu är det tvågradersmålet som alla pratar om. Politikerna har nämligen bestämt sig för att medeltemperaturen på Jorden inte får öka med mer än två grader. Och det som klubbas i god demokratisk ordning, det gäller förstås. Även naturen måste följa demokratiska beslut. Drömmer jag? Jag väntar bara på att politikerna en dag ska samla till presskonferens och säga till världen: "Det var bara på skoj alltihop! Haha, gick ni på det?"

Vart tog alla kloka och reflekterande röster vägen? Finns det ingen plats för sansade analyser längre? Nä, diskussionen är ju över, brukar det sägas. Reinfeldt skulle kanske säga att alla tjänar på om debatten lägger sig. Någon borde skicka alla världens ledare på en snabbkurs i livets historia. Det finns nämligen olika teorier om livets beskaffenhet. Gaia-hypotesen menar i korthet att livet är sin egen bästa vän då det samverkar med den fysiska miljön som ständigt förbättrar möjligheten till liv. Det finns dock mothypoteser. Den så kallade Medea-hypotesen går ut på att livet på Jorden är självdestruktivt. Flera gånger har livet varit nära på att utplåna sig självt, låååångt innan människan vandrade sina första steg på denna planet.

Enligt Medea-hypotesen strävar alla organismer bara efter att breda ut sig på andra organismers bekostnad. Naturen är således synnerligen hitlersk. Eller, snarare: Hitler följde mycket riktigt naturlagarna när han ansåg att tyskarna hade rätt att breda ut sig på "mindervärdiga rasers" bekostnad. Lyckligtvis har vi människor lyckats skapa civilisationer som bygger på något slags samförstånd och där vi, förvisso med upprepade undantag, inte har ihjäl varandra för personlig vinning.

Idén om människans avgörande påverkan på klimatet och djurlivet är en farlig myt. Den visar ingen förståelse för de verkliga villkoren i naturen, där djurarter i enlighet med Medea-hypotesen, utrotar varandra. I stället skapas bilden av någon sorts Disneyvärld där djuren mänskliggörs och målet är att hela världen, alla djur och människor, ska leva i gullig harmoni med varandra. Det är bland annat denna ding-ding-världsbild som vägleder klimatalarmisterna. Det pratas om att "skapa ett bättre klimat", denna absurda tanke. Det tycks inte finnas några gränser för vad människan kan åstadkomma! Evolutionen borde ha lärt oss att vi anpassar oss efter planetens förutsättningar, vi kontrollerar dem inte.

Just nu är det alltså tvågradersmålet som är i fokus för klimatarbetet. Hur människan, som inte ens kan förutspå vädret fem dagar framåt, ska kunna kontrollera en hel planets temperatur med två graders marginal, begriper jag inte. Vi ser politisk narcissism när den är som allra mest grotesk. Och det värsta är att alla andra faktorer, som solens aktivitet, inte kommer att spela någon roll. Varje temperaturökning kommer att tas som intäkt för att klimatfascismen inte gått långt nog.

Om det höga tonläget tillåts fortsätta styra politikernas beslut, om tillväxt- och människofientliga knäppskallar inom olika naturskyddsföreningar världen runt tillåts sätta agendan, kan det här sluta i fullständig katastrof. Först ekonomiskt och i slutändan mänskligt. När tillväxt och ekonomisk utveckling blir skällsord, får vänstern äntligen sin vilja igenom: ökad politisk kontroll över ekonomin och människorna. Klimatalarmismen är därför i högsta grad ett vänsterprojekt.

Vi kan rädda miljoner liv genom att göra en satsning på rent vatten i länder där miljoner barn dör av diarré varje år bara för att de har sin grannes avföring i dricksvattnet. Vi kan rädda nästan lika många genom att satsa på myggnät mot malariamyggor. Med mycket små ekonomiska medel kan vi åstadkomma en bättre värld för miljoner människor.

Alla dessa frågor är plötsligt bortglömda, ointressanta. För nu ska vi ordna ett bättre klimat! Det finns tillfällen när den mänskliga dumheten inte ser några gränser. Detta är ett sådant.

4 kommentarer:

ch-tankar sa...

Javisst funderar man. Vad var det som fick inlandsisen för 25000 år sen att smälta? Hur skall politiker kunna bestämma 2 grader? Hur dumt som helst. Den ena käbbelkonferansen efter den andra med massor med folk, mat, resor, hålligång mm, och vad blir det? Jag tror att det är väldigt opportunt just nu att vara klimatpolitiker. Ett sätt att göra sig märkvärdig. Är det alvar så ta då och börja med all den onödighet som finns överallt på vägar och hav. T. ex. vindkraft, endast 1 procent av vårt behov och vad kostar det att installera? Kunde sparas ihop på ett par dar med trafikstopp eller sänkt värme 1 till 2 grader i alla bostäder.

Anonym sa...

Väldigt bra skrivet om detta stora bedrägeri som riktas mot oss.
Det som Du inte tänkt på är "vad finns det för fördelar för mänskligheten i ett varmare klimat?"
Det visar sig för Sveriges del vara betydligt större plus än minus. Bara ökad forst -och agroproduktion skulle betyda tillsammans med minskad uppvärmningskostnad av bostäder ca 600 MILJARDER plus i kassan. Men det skulle ju vara tillväxt och det tycker ju som bekant inte de gröna khmererna om. Vi skall bli fattigare inte rikare för rikedom är fel fel fel!
Den antropogena koldioxiden i atmosfären uppgår nu till 0,0012 %. Det är för varje tänkande människa helt uppenbart att solens förehavanden bestämmer vårt klimat. Tänk bara på skillnaden mellan sommar och vinter här vid 60 graders geografisk höjd. Det är 40 graders temperaturskillnad mellan -20 och +20 - och varför trivs vi så bra på sommaren då? Och hur kan det komma sig att vi inte tvärt avlider på sommaren när en årsmedeltemperaturökning på 2 grader enligt stollarna skulle hota våra liv? Vilket djävla trams! Förbjud i ett slag alla gröna organisationer eller sluta åtminstone göda dem med skattepengar. Att livets gas koldioxid skulle vara farlig på det viset (och i dessa försumbara koncentrationer det handlar om 380 miljondelar!)är fantasier utan vetenskaplig grund. Afrikas häxdoktorer framstår som mera seriösa än klimatsvinet Gore. Tag bort fredspriset från norska Stortinget dom har skämt ut sig färdigt. Stryk åtminstone Nobels namn ur sammanhanget. Pappskallar! det handlar om världshistoriens största blåsning. Och nu kommer eventuellt några av pappskallarna att dumstruta mig inte för att jag skulle ha fel utan för att jag har pissat på deras käraste katastrofscenarium. Vanhelgat deras leksak som fått dem att känna sig så ädla och såååå mycket bättre än alla andra.
bl

Hans Li Engnell sa...

Visst finns det fördelar med ett varmare klimat, inte minst för Sverige. Färre människor kommer att dö av köld runt om i världen också om det blir några grader varmare. Men det var inte riktigt min poäng. Poängen är snarare att blir det varmare, blir det varmare. Det är inte så mycket vi kan göra åt det. Jordens klimat har varit dramatiskt genom historien, vilket går att spåra i de isborrningar som görs. I dag har vi ett väldigt stabilt klimat. Att börja måla jordens undergång för några graders höjd temperatur är fånigt. Låt oss i stället försöka finna sätt att utnyttja ett eventuellt varmare klimat på bästa sätt.

Anonym sa...

Sorry det blir inte varmare utan kallare. Vi kan stå inför en "liten istid" och behöva elda intensivare för att inte frysa ihjäl så de 600 ooo kkr plus årligen kommer nog inte att infinna sig. Fast detta gör ju blåsningen ännu större. Förbjud Miljöpartiet och inte bara SNF, WWF och de andra miljötalibanerna.
Såg att Du också snappat en något mindre blåsning nämligen "ekologisk odling". Där har vi precis samma syndrom. Välmenande velputtar som hatar modernism och teknisk utveckling vill åter till "oårens" 1800tal när halva landets befolkning tvingades emigrera till USA för att kunna överleva. Men sen kom det rationella högproduktiva jordbruket med konstgödsel och plötsligt kunde 5% av befolkningen producera nog med livsmedel för att försörja de andra 95%. Så kan man naturligtvis inte ha det utan förbjud konstgödsel och nu också GMO. Folk skall fan få lära sig att svälta och frysa som förr i tiden och naturligtvis skall dom stanna hemma och inte ut och resa och uppleva vår underbara värld (tycker Per Gahrton som just fått stora fylledillet och försvunnit i Georgien). Låt oss bipacka våra politiker i hjälppaketen och på så sätt avliva u-ländernas befolkningar med ett välment och välriktat stödpaket nej flera paket!