fredag 31 oktober 2008

In i Mac-världen

Äntligen har då även jag lämnat stenåldern (PC-världen) för Mac. Ett särskilt stort steg blir det i och med att en gammal hackande, hostande laptop från 1876 varit mitt sällskap de gångna åren.

För mig blir det att lära om från början igen. Att lämna PC-tänkandet och börja tänka Mac.

Äntligen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

>Studerar vid Socialhögskolan i Stockholm. Redaktör för Nyliberalen. Gamer, filmälskare och tedrickare.
>Redaktör för Nyliberalen. Gamer, filmälskare och tedrickare.
>Gamer, filmälskare och tedrickare.
>Gamer
gamer - mac ..koppling?

Varför är alla så kåta på macar these days? Var finns logiken i att betala mer än dubbelt så mycket för en dator som du kan göra mindre än hälften så mycket på? Samtidigt som denskriker ut "jag kan inget om datorer, men följer alla trender!!".
filsystemet? -knappast
designen? -fulare än man tror
kompabiliteten? -skämtar du?
statusen? -hos fjortisar kanske
film/bildredigering? -på en laptop? right...

Enda vettiga argumentet för en mac är ju virusen, men är man inte en idiot så är det inget man oroar sig för, och gör man det så finns ju hur många gratis *nix-baserade os som helst.

Hans Li Engnell sa...

Jag spelar på konsol, inte dator. :-)

Priset är som jag ser det den enda nackdelen med Mac. Annars är allt snyggare, fräschare, smartare och mer lättillgängligt. Efter att ha haft strul med PC-datorer genom alla år har jag ledsnat. Det har inget med trender att göra, bara sunt förnuft.

Robin Enhorn sa...

pc ftw:

Öh det enda vettiga en PC duger till är spel. Arbetsverktygen i Win och Linux är pinsamt eftersatta iom den totala kaos som råder på båda plattformarna, inte ens MS klarar av att hålla ett konsekvent användargränssnitt på sin egna plattform utan hittar ständigt på speciallösningar. Vill man få arbete gjort, och inte spendera dötid på kringarbete som inte har med arbetsuppgiften att göra, så finns det egentligen bara en plattform som duger, och är man ute efter en server så finns det flertalet plattformar som är bra, ingen av dem stavas dock Windows.